Christopher JenkinsHrají:
Bill Nighy, Jeremy Swift, Simone Ashley, Sophie Okonedo, Dylan Llewellyn, Zayn Malik, Mo GilliganObsahy(1)
Mňouk je trochu rozmazlený a malinko sobecký kocourek, který si vůbec neuvědomuje, jaké štěstí ho potkalo, když si našel nový domov u hodné výzkumnice Růži Šikovné. To se však rychle změní, když kvůli vlastní nepozornosti přijde o svůj devátý, tedy poslední život. Bez dalších životů a tváří v tvář nevyhnutelnému Mňouk prosí, aby se mohl polepšit a dostal další šanci. Jeho žádost je zpočátku zamítnuta, ale pak se strážkyně nebeské brány nad kocourkem slituje a umožní mu vrátit se na Zemi s dalšími devíti životy. Mňouk však netuší, že každý z těchto nových životů prožije v těle jiného zvířátka, a tím dostane neocenitelné lekce. Následuje dobrodružství, během kterého se Mňouk změní ze sebestředného mazlíčka v nesobeckého hrdinu a zjistí, že někdy musíme projít mnoha různými cestami, abychom v sobě našli své nejlepší já. (Vertical Entertainment)
Dětem toho hrají v kině takhle v srpnu mnohem víc, než dospělým. No tak jsme si v dnešním deštivém poledni vybrali tuto novinku. Děti (8,10 a 10) byly docela nadšené a mně se to v podstatě také celkem líbilo. Dost často mám sice podobný pocit, tj. že se jim podařilo vymyslet neotřelý a zajímavý námět, ze kterého by šlo vytěžit mnohem více. Ale já si pak obvykle zvyknu. Pak ještě děti soutěžily, kdo si vzpomene na všechny přeměny (zvířata) kocourka Mňouka. ()
S dětmi jsem o víkendu navštívila novou britskou pohádku o vypaseném kočičákovi. Animák se odehrává v malebném anglickém prostředí: domek Růži s rozkvetlou zahrádkou, útesy, tradiční univerzita a nebeská čekárna, jelikož si žárlivý Mňouk (v originále Beckett) vyplýtval poslední život. Díky své výřečnosti dostává opakovanou šanci vrátit se na zem a napravit se, jenže Všemocný má smysl pro humor a kocour získává pokaždé jinou zvířecí podobu - škodolibým dětem se nejvíc líbil šváb. Mně se jevilo zajímavější, že se hlavní hrdinka věnovala vývoji séra pro včelky, aby nehynuly v našem škodlivém prostředí, zatímco podlý profesor osnuje plán s robovčelami, na nichž bude lidstvo závislé. Hlavně, že jsme překonali krizi s omylem zakoupeným jahodovým popcornem místo žvýkačkového (omg) a nerušili ostatních 6 diváků. Silné 3 hvězdičky. ()
Mnoho zvířat a pořád se ve filmu něco děje. Líbilo se mi povolání hlavních hrdinů a jejich zkoumání včel, takové nečekané téma. Veselé, ale taky smutné, v podatatě je film plný smrti. Nečekaný konec, kdy se kocour obětuje pro svou paničku, kterou miluje. Reinkarnace na konci je už jen uspokojující třešničkou. Líbilo se nám, i dětem (2 roky). ()
Po delší době zdařilý animák mimo zavedené franšízy. Vtipný, poučný a na konci překvapivě dojemný. Sice nic originálního - jak už tu psala oveckoa, jde o mix Psího poslání, Kocoura v botách 2 a Velké šestky, možná i Magické hlubiny :-), ale funguje spolehlivě. Jak na malé diváky, tak na jejich dospělý doprovod. Potěšily i české překlady jmen. Jen škoda, že nemohli předabovat i ty 2 písně v ději a že nenašli hvězdnějšího dabéra pro Billa Nighyho. Ale i tak jsou to u mě slušné čtyři hvězdy. ()
V podstatě mix mezi Psí poslání (téma reinkarnace kdy se vrací na svět v jiné podobě) Kocour v botách: Poslední přání (vyplýtvání životů na zbytečné věci) a Velkou šestkou (ty robovčely jsou to samé co nanoboti). Mňouk si najde paničku co se věnuje včelám a k té se vrací bývalý Mňouk ho tam nechce tak se ho snaží zbavit a jednou přitom zemře. Ukecá ženskou v nebi (ne , že by to bylo těžké) , aby mu dala další život ona souhlasí a vrátí ho na svět v jiných podobách (jezevec, papoušek, myš, pes, šváb, rybička, kůň, včela ) on se pak snaží nejprve zase vyhnat toho bývalého a pak zjistí, že po jeho paničce jde její šéf co chce místo včel robovčely , protože ho kdysi včely píchly do prdele (to tam fakt je) . Má to slušnou animaci a dobrý příběh a písně bohužel humor je mimoňského typu tak, že věčné padání nebo bouchnutí se o různé předměty dětem to asi stačit bude dospělí budou trpět . Konec je pěkný a má to dobrou myšlenku, že ho vrátil zpátky zase od začátku. P.s. jako vážně ona ho nehledala ani blbé 2 dny a už to vzdala? 60 procent ()
Photo © Corazón Films