Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Q. Archibald (Denzel Washington) je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu však zhroutí celý svět. Jeho syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. Vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednanač s únosci Grimes (Robert Duvall) a horkokrevný šéf policie Monroe (Ray Liotta). John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránit život vlastního syna musí vše vsadit na jednu kartu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

POMO 

všechny recenze uživatele

John Q. je naivný hollywoodský kalkul o otcovi, ktorý je ochotný urobiť všetko pre to, aby dostal svojho syna na listinu príjemcov darovaných orgánov. Prehnane sentimentálna báchorka, ktorá sa vás snaží roznežniť oceánom moralistických, dobrosrdečných myšlienok tam, kde načisto zlyháva intelektom. A k jej nechutnému vykradnutiu Gavrasovho Mad City sa ani nevyjadrujem. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Film, který staví na za vlasy přitaženém a nesnesitelně uplakaném scénáři, jehož největší devizou je stereotypně nudné herectví Denzela Washingtona, nemá o Vánocích v televizi co dělat. Pokažený Boží hod:-) ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Něco tak nudného, kde je každá vteřina ukázkou těch největších filmových klišé, jsem už dlouho neviděla. Divák si klidně může celý film dopředu odcitovat, protože snímek je od první do poslední minuty neuvěřitelně průhledný. K tomu je ještě nesnesitelně sentimentální a vy, místo abyste plakali, začnete dostávat nekontrolovatelné záchvaty smíchu. Nakonec si říkáte, že by byl dobrý vtip, kdyby Johnova syna (po úspěšné operaci srdce) přejelo třeba auto. Ano, až takový cynismus ve vás paskvil tohoto druhu může vyvolat. Jen mi nedochází, proč roli v téhle příšernosti vzalo tolik skvělých herců. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Téměř učebnicovou přehlídku všech filmových klišé, které lze ve filmu najít, nezachraňuje ani dokonalý výstup Denzela Washingtona (který by měl mimochodem trochu pečlivěji vybírat role). Prázdná hříčka, u které sledujete mnohem častěji hodinky než plátno Krásná ukázka toho, jak mizerný scénář nezakryjí ani sebelepší herecké výkony a že s naprosto banálním půldruhé hodiny protahovaným motivem zkrátka nenatočíte zábavný celovečerní film. Pokud existuje něco jako čistý průměrtak tenhle snímek mu nesahá ani po nehet na palci. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle film nebyl tak blbej, tak by se na něj dalo i koukat. Natočeno je to totiž dobře. Horší už jsou ale ty příběhové přesmyčky, kdy Denzel po první půlhodině filmu přepadne nemocnici, protože je zoufalej a ještě tomu začne s pistolí v ruce šéfovat, jak v nějakejch stokách. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Chci zachránit svého syna, co proto musím udělat? Vzít pár rukojmích? Vzít nemocnici jako rukojmí? tak jo jdu do toho ... Miluji Tě synu není žádná jiná možnost... Denzel Waschington neměl nejšťastnější ruku na tento projekt, i když režisér je kvalitní, snímek má příliš jednoduché téma a je celá moc jednoduchý. Rozhodně se jako postava otce zavděčí stovkám milujícím matkám a otcům, které v něm, snad ne doslova, uvidí příklad hodný následování. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Aaron Zigman: 1. Main Title (03:03) ,2. Donor Match (02:09) ,3. Helicopter Arrives (02:51) ,4. In the Cornfield (00:49) ,5. Heart Attack (02:00) ,6. "Grimes arrives at the scene" (01:58) ,7. Video Feed to E. R. (01:07) ,8. John Pulls a Gun (02:16) ,9. The Crowd (01:44) ,10. "I'm not going to burry my son" (00:49) ,11. Operation / Montage (04:07) ,12. Flashback (00:38) ,13. Leaving the Court's Room / End Title (02:40) , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

podle komentářů co si tu člověk přečte. se můžu hodnotit jako sentimentální a už asi senilním, když mě tohle očividně průhledné klišé bere za srdce.. když se zavřete do krabičky od sirek a zapomenete na okolní svět filmových jedniček a kouknete se na tenhle příběh, ani trochu Vás nezabolí u srdce?? když Vám bude jediný potomek umírat a vy nemůžete nic dělat než doufat že se stane zázrak?? no kde by jsme byli :) řídím se heslem: "Popros, ale udělej sám!" a v takové situaci se zrovna ocitl hlavní hrdina.. on vzal ale situaci do svých rukou :) klidně si klepejte na čelo, že filmy na toto téma je hodně.. a mnohem lepších než John Q., ale mě se tento snímek zdá povedený a určitě není nazmar se na něj alespoň jednou podívat :) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Denzel v perfektní roli otce, který udělá pro svého syna cokoliv..věřila jsem mu každou vteřinu a tak mě to opravdu chytlo za srdce. Dostatečně dramatické, emotivní, sentimentální..povedené. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

K O M E D I E ! ? . . . Q.uintessence howwniúúdské >srdeční< agitky a z palce vycucaného blábolu s tunami kašoidních multižánrových klišé aneb užijte si to blbouni a mazejte se pojistit... Nejdřív asi proti blbosti, nebo co... %-[.. . . . Jinak zase jednou fak škoda slov... - - - P.S. A komu tohle jako slouží?! - - - - - (Poprvé viděno 19.2.2012 na >novoidní íkvétykvovizi< /umocněno procítěným pražskočudlím dabingem ou jééé.../, hodnocení 4455., q.uasicomment zde znechucený jako stopětapadesátý - 20.2.2012) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Denzel potvrzuje své kvality i jako John Q. Samotný příběh má za úkol diváka rozbrečet, ale co jste čekali od dramatu, vy joudové? To je, jako bych si u komedie stěžoval, že mě pořád rozesmívala. Co si to jen ti tvůrci dovolují... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film s námětem, na kterém by schopný scénárista a režisér dokázali vystavět sakra dobré drama (kdoví jestli s novými poměry ve zdravotnictví jednou nebudeme postaveni před podobnou volbu). Bohužel zde tomu tak není a míra klišé dějových i dialogových přesahuje míru snesitelnou o jednom sobotním večeru, nemluvě o pár WTF situacích. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kam Obamacare nemůže, nastrčí Denzela… Afroameričtí manželé pod „fúriozním“ tlakem svých drahých poloviček, politická korektnost pečlivě odměřovaná na kupeckých váhách, ubulenost na úrovni písní Jamese Blunta, čitelné jak gepard pomáhající staré antilopě domů s nákupem, jenže dvojce double double you (Washington, Woods) občas dokáže svou přítomností i nemožné. Co na tom, že laik se diví a žasnoucí kardiochirurg skládá z diplomu papírovou lodičku.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny snímku byly celkem dobré a já jsem se až divila, proč má na ČSFD tak nízké hodnocení. Ale s poslední třetinou mi bylo to hodnocení už naprosto jasné. Jiný konec a byly by to hezké 3*, takhle 2,5*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Raz za čas sa sám sebe divím, svojmu hodnoteniu. Ale po opätovnom vzhliadnutí proste nechápem tomuto polovičnému hodnoteniu. Denzel je bravúrny, príbeh bol emotívny, nenudiaci, pár hluchých a priehľadných miest ale neznamená prepadák. Dokonca som aj toleroval americkú hrdosť a rodinkárčenie. Keby sa v scenári navyše niekto pohral s dialógmi, bolo by to perfekto. 75%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vykradené Město šílenců, film bez pořádného nápadu, který by jeho předvídatelnost jakkoliv inovoval. Nicméně zahraný byl slušně. Čili průměr. Na zmíněný majstrštyk pánů Travolty a Hoffmana Denzel nemá. ()

Související novinky

Denzel a Nick opět spolu

Denzel a Nick opět spolu

23.11.2005

Herec Denzel Washington a režisér Nick Cassavetes se už jednou sešli při natáčení filmu John Q. Ten měl sice rozporuplné kvality, ale vzájemná spolupráce těmto pánům zřejmě svědčila, takže další… (více)

Reklama

Reklama