Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Q. Archibald (Denzel Washington) je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu však zhroutí celý svět. Jeho syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. Vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednanač s únosci Grimes (Robert Duvall) a horkokrevný šéf policie Monroe (Ray Liotta). John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránit život vlastního syna musí vše vsadit na jednu kartu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Téměř učebnicovou přehlídku všech filmových klišé, které lze ve filmu najít, nezachraňuje ani dokonalý výstup Denzela Washingtona (který by měl mimochodem trochu pečlivěji vybírat role). Prázdná hříčka, u které sledujete mnohem častěji hodinky než plátno Krásná ukázka toho, jak mizerný scénář nezakryjí ani sebelepší herecké výkony a že s naprosto banálním půldruhé hodiny protahovaným motivem zkrátka nenatočíte zábavný celovečerní film. Pokud existuje něco jako čistý průměrtak tenhle snímek mu nesahá ani po nehet na palci. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Film je o morálním dilema, zda překročit zákon pro záchranu lidského života (vlastního syna), když vám v zákonných mezích nikdo nepomůže. John Q. to udělá poté, co mu všichni odmítnou pomoci, případně ti, co mu pomohou, mu nemůžou pomoci dostatečně na zaplacení operace za $75.000. Všichni unesení mu fandí, fandí mu i veřejnost a víceméně i policie a tak když se na konci filmu vzdá, je zproštěn vinny ze 2 ze 3 trestných činů a nakonec mu hrozí 3-5 let, které se pravděpodobně podaří advokátce ještě srazit na cca 2 roky. Takže ve finále je poselství filmu "Ano, je to v pořádku". Zřejmě je to kritika zdravotního systému v USA (a jelikož zdravotní péče v USA je na mnohem horší úrovni než u nás, tak i oprávněná) a koneckonců se to může s trochou smůly přihodit každýmu. Je to značně idealizovaný film, což je nejlíp vidět např. v momentě, kdy se jeden záporák (ze kterýho se později stane taky klaďas) pokusí sebrat Johnovi zbraň a nikdo mu nepomůže - naopak Johnovi pomůžou a zbraň mu vrátí. Ve filmu je jinak vtipnej Ethan Suplee, který hraje nadměrně obézního sekuriťáka (je docela dobře vidět, jak má vycpanou kombinézu nějakým bordelem). ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Srdcervoucí příběh asi není úplně košer termín pro film, kde jde o transplantaci srdce....jedná se tedy o kulervoucí příběh o otci, jenž neváhá pro záchranu syna udělat úplně, ale úplně všechno (ne vážně, je to fakt kvalitní, dojemný snímek)....................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

J.Bourne 

všechny recenze uživatele

Nevkusně a pomocí těch nejsilnějších kliše to útočí na city. Scenář aboslutně ničim nepřekvapí. Nemocnej syn, zoufalej táta = únosce, táta uspěje a syn se uzdraví. Nevim trošku mi to pak přišlo jako nějaká volební kampaň za zlepšení zdravotníctví a pojištoven v USA. Každopádně Danzel je skvělej a na mně osobně, i přes ty kliše, to zapůsobilo. Takže 3 hvězdy. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

I když se na povrch projevuju cynicky, sarkasmy vrhám na všechny strany a v Bambim bych mohl hrát studený rampouch, rád se dojímám nad filmy o nemocných dětech. Příběh Johna Q. měl téměř všechny ingredience pravého slzavého dramatu ze Svatého lesa. Ke krokodýlímu ronění mi chyběl skutečně jen ždibeček - mohlo se ukázat, že náčelník Monroe je impotentní gay týraný retardovaným registrovaným partnerem, Johnovu manželku na oslavě jejích dvanáctých narozenin análně zneužil zvrhlý strýček a vyjednavač Grimes má jen jednu plíci a tu ještě prolezlou rakovinou. To by pak byl krásně proplakaný únorový večer! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený vo vládnych budovách v Toronte. (rador)

Související novinky

Denzel a Nick opět spolu

Denzel a Nick opět spolu

23.11.2005

Herec Denzel Washington a režisér Nick Cassavetes se už jednou sešli při natáčení filmu John Q. Ten měl sice rozporuplné kvality, ale vzájemná spolupráce těmto pánům zřejmě svědčila, takže další… (více)

Reklama

Reklama