Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to divoké, je to kruté. Píše se rok 2009. Víte, co bude s vaším tělem? Automobilový závodník Alex Furlong (Estevez) je po své děsivé havárii vymrštěn ze svého kokpitu a vržen do budoucnosti. Je mrtvý pro přítomnost, ale zároveň bojuje o svůj život v budoucnosti. Stal se "freejackem", cizincem v nejpodivnějším světě. A nelítostný zabiják (Jagger) může získat za jeho kůži milióny. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (80)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kritiky se střídaly v názorech jako noc a den, takže jsem se rozhodl udělat si obrázek o tomhle filmu sám a šel jsem na něj do kina. Výsledek mě docela mile překvapil. Je to sice vpodstatě jen scifácké béčko s několika zajímavými osobnostmi v titulních rolích, ale dějově (byť není zápletka nijak zvlášť originální) je tenhle film zvládnutý slušně, a i přes "černobílost" charakterů lze říci, že nikdo z herců vyloženě nezklamal. A pokud čeká někdo alespoň záplavu triků, bude zklamán, protože tenhle film na nich rozhodně nestojí. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebylo tolik nesympatických herců v hlavních rolích (Rene, Emilio,.. sory), dala bych i 3* - když né za rozpačitý scénář, tak určitě za rozkošný 80's vizuál a skvělého Micka - nikdy jsem ho neměla radši! (2,5*) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mě zde z herců nejvíce zaujal Mick Jagger...Jinak je to lehce slušné béčko, scénář by potřeboval hodně vypilovat! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Sci-fi béčko nabitý docela i hereckou elitou, ale to nic nezměnilo na tom, že se stále jedná jen o průměrný béčko s nějakou tou živější akcí a s ne moc přitažlivým dějem, kterej si tak nějak nedokáže moc získat pozornost. Jinak za zmínku určitě stojí v roli záporáka Mick Jagger, bohužel ho v dabingu namlouvalo nějaký hovado a tak jeho postava nepůsobí tak vostře jako asi v originále, ale i tak se celkem vytáh. Jediný co nechápu je, co tam dělá Anthony Hopkins. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Film, který kvůli okaté hře na budoucnost působí daleko starším a béčkovějším dojmem, než tomu je ve skutečnosti. Jenom vrásčitý vzhled Micka Jaggera napovídá, že se nejedná o osmdesátá léta v jejich raném rozpuku, nýbrž o udýchaný "porevoluční" pokus vyrovnat se zdařilým sci-fi typu Hvězdná brána. Tento film uvádím záměrně, i když vznikl až dva roky PO uvedení Freejacka, protože některé trikové scény putování časem nebo prostorem přímo vyvolávají domněnku, že došlo k nějaké míře inspirace z jedné či druhé strany. Sice nevím, kdy přesně se Hvězdná brána natáčela, vím jen, že do kin šla 1994 a že mi rozhodně připadala skutečnější a uvěřitelnější než alobalová a papundeklová vozítka z Freejacka. Škoda, s tím hereckým ansáblem by se civilnější formou dalo z tématu vytřískat daleko víc. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Naprostý průměr scifistického žánru, který má šanci zaujmout především zajímavým obsazením Micka Jaggera do sice vedlejší, nicméně výrazné a důležité role šéfa skupiny žoldnéřů, zabezpečujících dodávku "freejacků" umírajícím boháčům, kteří chtějí využít mladá, zdravá těla k prodloužení své existence. Jagger svůj part zahrál slušně a spolu s Hopkinsem, který ztvárnil mocného podnikatele toužícího po nesmrtelnosti, zastínili poněkud bezvýrazného Esteveze v hlavní roli. Scénář evidentně loví z odkazu slavnějších žánrových předchůdců a nemá velké ambice. Výprava je odbytá - na větší podívanou evidentně nebyly finance. Takže zbývá několik honiček, přestřelek a pár Jaggerových hlášek. Celkový dojem 50 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Chybějící článek mezi ÚTĚKEM Z NEW YORKU a DEMOLITION MANEM. Nijak originální ani promyšlené, jinak ale solidně zábavné akční béčko. Emilia Esteveze mám rád, ale těžko mluvit o nějakém hereckém výkonu stejně jako u Micka Jaggera, i když ten aspoň dobře prodá pár svých vtipných hlášek. Dobrý nápad byla ta honička při které spolu lovec a uprchlík komunikovali a komentovali její průběh. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu mě to neskonale otravovalo. Emilio Estevez je naprosto příšerný neherec. Dialogy byly utrpením. Po skoku do "budoucnosti" se to celkem rozjelo, přestože je ta budoucnost naprosto přitažená za vlasy. Směšnost některých sci-fi, ve kterých si myslí, jak překotný je vývoj, je bohužel častá. Ovšem, jak to udělat, když musely některé postavy přežít i do budoucnosti že. Na druhou stranu je doba 18 let pro obě dvě postavy, které prežily do budoucnosti, naprosto neviditelná. Jako kdyby s tím Alexem skočily taky a nezestárly. Ve zkratce: akce celkem ujde. Mick Jagger překvapil, Hopkinsovi jsem to teda fakt nevěřil, samotné rozuzlení je celkem fajn, výsledný dojem lehký podprůměr. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tohle akční sci-fi jsem viděla v patnácti letech; nebyla jsem uchvácená, ale docela jsem se bavila a moc se mi líbil Mick Jagger. Když jsem kousek zahlédla po letech, béčkovost a amatérství z filmu doslova teklo proudem - od chabého scénáře, přes levné kulisy a efekty, až po ploché, případně křečovité výkony herců. Rozhodně to však není nekoukatelně blbý film, zkrátka jen slabší průměr. 45% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, dost mě to bavilo, dnes už vidím chyby, ale co, kdo z nás nějaké nemá? Emília mám rád a mick hraje dobře. A Sir Anthony? No comment:-) ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Moc pohodový sci-fi béčko, kde hraje i Jagger, který má tak jednoduchou postavu, že ji zvládá zahrát, a v menší roli i vynikající Anthony Hopkins. Když nad scénářem nebudete moc přemýšlet, můžete si trochou nadhledu tento film v pohodě užít. (7/10) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bohatí lidé mají vždycky nějaké výhody. Takový pan McCandless není spokojen se svým zchátralým tělem a proto si objedná nové, do kterého zbývá nainstalovat pouze jeho vědomí. Na objednávku je tedy těsně před rozmáznutím o zeď z minulosti přeneseno vyhovující vysportované tělo závodníka Alexe Furlonga. Alex se však probere ještě před výměnou vědomí a nespokojen se svým osudem začíná prchat neznámým prostředím s charismaticky hláškujícím lovcem Vacendakem v zádech. Snímek mezi ostatními béčky počátku devadesátých let působil poměrně svěžím dojmem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nápad s automobilovým závodníkem, který se po děsivé havárii ocitá v budoucnosti, ve které je nucen bojovat o holý život, doplatil na svůj přepálený casting a vysoce položené ambice. Ani jeden z herců se do svých rolí nehodí. Emilio Estevez se svými centimetry těžko může řídit formuli a se svým vzrůstem neoslní ani ve své akční poloze, kdy neustále ve filmu před někým prchá. Mick Jagger je herecky netvárný, dokonce i Anthony Hopkins dokáže být v roli milionáře špatný. Největší výhodou filmu je snaha tvůrců posunout ho za každou cenu do akční polohy. Jenže z filmu jsou cítit nenaplněné ambice. Jako by si tvůrci uvědomovali, že mají k dispozici silný námět, ale nejsou schopni ho dokonale zrealizovat a rezignují. Film rozhodně nebyl zamýšlen jako "béčkoidní" scifi propadák, ale nakonec se jím stal. Dnes už se na film dá podívat jako na akční scifi, které svoji původní myšlenkovou hloubku sice utopilo, ale nudný film to není. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate podobný prípad, ako Johnny Mnemonic. Dnešnému divákovi film už nemá vôbec čo ponúknuť a jeho kŕčovitá snaha o predpovedať budúcnosť roku 2009 je vzhľadom na absenciu humoru už len smiešna. Vizuál nie je tak prepracovaný ako v Blade Runner, takže nemôžme hovoriť ani o autorskom počine a uveriteľnej paralelnej verzii budúcnosti. Príbeh mi príliš zmyslu nedával, chvíľami bol zjednodušovaný, finále zase prekombinované. Dizajn áut je obrovské wtf a vlastne je tým jediným, čo nám našepkáva, že sa ocitáme v budúcnosti, pretože tu pribudol len jeden síce extrémne vysoký, ale maximálne nevkusný mrakodrap. Film vás musí v prvom rade presvedčiť o uveriteľnosti fikčného sveta a v tom urobili tvorcovia základnú chybu. Stále ale celkom pozerateľné. 50% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že čtu titulky, bych vůbec nezaznamenal, že jde o pokus o adaptaci mého oblíbeného příběhu Nesmrtelnost s.r.o. Nemá to s ním ale vůbec nic společného. ()

Reklama

Reklama