Reklama

Reklama

Šup sem, šup tam

  • Česko Horempádem (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Fotbal je světovým náboženstvím a Beckham je jeho prorokem. A trojice dánských teenagerů se tomuto kultu bezmezně klaní. Hrají spolu v amatérském fotbalovém klubu, trénuje je otec hlavního hrdiny Jakoba a před každým zápasem si dodávají sebevědomí tím, že si dávají jména slavných hráčů. Na místním trávníku se tak prohání Figo, jindy zas Ronaldo nebo právě Beckham. Sní o fotbalové kariéře, ale je jasné, že naději proniknout výš dostane jen někdo. Nebo nikdo. Kromě fotbalu je samozřejmě zajímá i opačné pohlaví. Jakob, který je pronásledován až obsedantními představami až příliš vyvinutých slečen, prožívá první lásku se svojí spolužačkou Mathildou a jejich vztah je plný očekávání, nedorozumění, nešikovností, opětovného smiřování a nadějí. Dospívání s sebou však přináší i první morální dilemata, zkoušky charakteru, střety s každodenní realitou a nutností rozhodnout se, například mezi fotbalem a kamarády a mezi vztahem. Filmoví fandové si jistě vybaví i nesmrtelný Amarcord, zvláště ve scénách, kdy trojice kamarádů tráví čas fascinovaným zíráním do výstřihu vnadné prodavačky v místním bufetu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nesnáším pubertální komedie, v nichž hlavní téma je sex a to ještě takto mizerně a uboze ztvárněno. Kategorie snímku: snůška trapností. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi hlúpa pubertálna komédia s futbalovou a sexuálnou tematikou. Hlavná hrdinka mi prišla niekoľkonásobne krajšia vo filme ako na plagáte z filmu. Najviac ma asi zabavil ten Bo, ostatné bolo pre mňa parazitovaním na zaujímavých témach. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Pro mně nezajímavá nepodívaná. Marně hledám co by se mi alespoň trochu zamlouvalo, protože mně nebyl nikdo sympatický ani vizáží , a to je bída. ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Na film se dá docela dívat. Nicméně, podle popisku k DVD jsem čekala trochu něco jiného. Fotbal tam sice je, ale není ho tam zase tolik. Proč je na inormaci u DVD zmíněna nějaká prodavačka s velkou podprsenkou, když se tam jen mihne? Film sice je o prvních sexuálních zkušenostech, ale je to jen jedna z linií. Daleko víc je to o zmrhání talentu, a o pochybných aktivitách oné party, a jak se díky slečnám ukazuje, co je to za svině. Hlavního hrdinu nevyjímaje. A když jim teče do bot, klidně prásknou svého kámoše... Docela jsem čekala, že když se z Jakoba stane "muž", tak půjde nějak napravit to, jak se zachoval k Boovi. Ale to by bylo asi moc sladké. Život není černobílý. Ale tu počáteční masturbaci si fakt mohli odpustit. Kdyby si tam jen prohlížel časopis, všem by to došlo, a nebylo by to tak trapné. ()

Valsadora 

všechny recenze uživatele

to, co jsem očekávala jsem taky dostala.Podprůměrnou komedii o fotbalu a sexu pro mladistvé.Skoro nic mě nezaujalo a to už je co říct. ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Začátek mě hodně nažhavil (fotbal a sex), ale jaká se z toho nakonec vybarvila hovadina, tak to nemá ve filmovém průmyslu obdoby! ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Moc dánských filmů jsem neviděl, ale tenhle zas tak špatný nebyl. Hlavní hrdina sice "kouká jako puk", ale jinak je celkem sympaťák a téma náctiletých a sexu je tu ztvárněno zase trochu jinak. ()

Evandulik 

všechny recenze uživatele

Typická teen komédia o tom ako si vrznúť, no dajme tomu, ale zo Škandinávie?! To mi už začalo zaváňať riadnym trapasom. A tak aj bolo. Ani komédia o športe, ani dráma, ani nič. Celý film som čakala, že príde moment, kedy pochopím, na kieho frása bolo toto natočené. Neprišiel. Akurát koniec bol celkom prijateľný. P.S.: Prečo to tí dvaja zmrdi hodili na chudáka Boa?! ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

V první půlce zábavné a za tři, v druhé těžkopádné a za dvě. Ve výsledku slabší, ale stále solidní tři hvězdičky... ()

Dslike odpad!

všechny recenze uživatele

Bol som natom v kine a teda to sa mi este nikdy nestalo ze som mal chut sa postavit a odist prec. Vydrzal som to az do konca a teda poviem vam,po vyjdeni z kina som si este raz precital na plagate popis filmu, lebo som nechcel verit ze to bol ten film o ktorom som cital a za ktory som zaplatil. Bolo tam napisane ,,Blazniva teenage komedia" no to teenage mozno, ale komedia? a este k tomu blazniva? Som si povedal ze normalne zaplatim clovekovi co sa v sale aspom raz zasmeje, chvalabohu teda som zdielal pocity ako ostatny,teda moja penazenka ostala v stave ako predtym, no co...asi nemam zmysel pre humor...alebo? ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Páni na tento film sa treba pozerať s určitým odstupom. Mňa tiež zarazil tag "komédia", keď toto s komédiou nemá nič spoločné. A za ten názov si tu niekto koleduje o poriadny prijebanec do ksichtu. Je pravda, že prvých niekoľko minút je ako vystrihnutých z nejakého "prcičkovského" filmu, ale potom sa to razom zvrtne a film prechádza do úplne iných teritórií. Je logické že na tomto filme sa nikto nesmial pretože to ani nebolo úmyslom - toto je dráma pánové, tínedžerská dráma, nie komédia. Nechápem ako to niekto mohol takto natagovať. A čo sa týka samotnej kvality filmu, niektoré scény boli také čojaviem... také hypnotické to bolo :) Ale myslím že minimálne za tie tri hviezdičky to musí byť, to honotenie 34% je vážne veľmi prepísknuté, takéto úbohé hodnotenie si tento príjemný film v žiadnom prípade nezaslúži... aj s odpadom by som si to 3x premyslel, spomeňte si koľko horších filmov ako toto existuje ;) Pre mňa veľmi solídne. Takých 60-65%. ()

Bigwave 

všechny recenze uživatele

Slabý pokus o vytvoření jakéhosi poučného filmu pro mladé. Ponechme myšlenku sexu, která je vedena celým filmem, stranou. Možná, že měl působit jako jakási osvěta, před životními přešlapy, starosti, problémy. Je to velmi nepovedené, místy směšné. ()

Reklama

Reklama