Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

mortak 

všechny recenze uživatele

Dospívání jedné dívky jako vražedný thriller. Je vůbec zajímavé, že Japonci asi nejlépe umělecky uchopili jungovskou evropskou hlubinou psychoanalýzu.  Zatímco Murakami pojal v Kafkovi na pobřeží dospívání chlapce v muže jako fantasy road trip, Murai v tomto anime analyzuje vnitřní přerod dívky v ženu podobně jako si Ingmar Bergman hraje s mateřstvím a nevěrou (jen s využitím thrillerových filmových prvků). Má to jen jednu vadu. Murai je muž a stejně jako u sledování Bergmana si říkám, jestli jde o pravdivý pohled do nitra ženy, či jen o projekci mužské fantazie. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Když má film geniální scénář, je to orgasmus pro moje mozkové buňky. Když navíc obsahuje explicitní násilí a hordy krve, potěší mě to u srdíčka. A když ještě ke všemu může nabídnout opravdu velké množství nahoty hraničící až s hentai, dělá mi to dobře ještě níž. Perfect Blue se může pochlubit všemi těmito aspekty zaobalenými ve skvěle gradujícím storyboardu. Ke konci mi to přišlo, jak kdyby si Fincher (napětí), Nolan (sen ve snu, scénář), Lynch (atmosféra, scénář) a Tarantino (feministické exploitation) sedli večer nad lahev dobrého kvalitního vína a stvořili tenhle 80ti minutový skvost. A ta hudba! ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Mindfuck jak prase! Naprosto temný thriller, kde opravdu nevíte, čemu máte věřit. Mnohaúrovňové vyprávění je ale bravurně zvládnuté. Pecka. Skvělá animace (převážně v rychlých pasážích, jinak je to zase samý staťák a 6 fps), skvělý příběh. Nejspíš ale bude potřeba vidět víckrát. Jo a proč název Perfect Blue se mi odhalit nepovedlo. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Wow, tohle musí být jeden z nejvíc "mind blowing" filmů. Z počátku si myslíme, že sledujeme mladou popovou hvězdu Mimu, která opouští dívčí skupinu, aby se vydala na filmovou dráhu. Filmový svět je ale plný mladých hvězd, které se chtějí prosadit a Mima tak musí něčím vyniknout. Souhlasí s natočením scény znásilnění, aby její postava dostala více prostoru v seriálu. S čím však Mima nepočítala, tak to je posedlý fanoušek, který začne posílat výhružné dopisy a na internetových stránkách zveřejňovat až podezřele detailní okamžiky ze života Mimy. Náhle je zabit scénárista seriálu a vše se začíná komplikovat. Mima a vy jako diváci začínáte ztrácet pojem o tom co je realita, co se může Mimě zdát. Nebo je to všechno jen součástí seriálu. Bravurně zrežírované a pořád na hraně, takže si nejste jisti i tím koncem. Který je mimochodem asi jednou z nejpamátnějších filmových scén. Bavím se samozřejmě o večerní honičce. Japonci opět potvrzují, že filmové řemeslo dokáží dotáhnout téměř ke 100%. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Velmi propracovaný příběh, a popové hvězdičce co se chce stát herečkou a jejích dvou „netypických obdivovatelích“, které pohltila osobnost jejich idolu a začali věřit, že jsou někým jiným. Klidně bych se vsadil, že by z tohoto námětu vznikl zajímavý psychologický thriller, ale divák nemusí litovat místo toho tady má skvělé anime. Řekl bych, že tento film jenom dokazuje možnosti „kreslených herců“, nemusí jít “jenom“ o střílení, akci a bombastické vizuální zpracování, samozřejmě proti němu nic nemám, ale tento žánr zvládne vytvořit také mnohem subtilnější vizuální podívanou, jež staví hlavně na obsahové stránce příběhu. Velmi dobré, doporučuji vřele. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama