Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

kchaja 

všechny recenze uživatele

Napadá mě, že tento film je anime jenom kvůli tomu, že tvůrci nesehnali dost dobré herce. Tenhle film má totiž všechno co správné psychologické drama mít - hlavní hrdinku, která prochází životní změnou, výjimečné prostředí, které zaujme diváka, dostatečně krvavou zápletku a vše podtržené výbornými hereckými výkony. No sice jsou to výkony manga postav, ale to jim neubírá nic z jejich přesvědčivosti. Jediné co bych snímku vytknul, je pomalejší začátek a trochu podivné zakončení... Možná až se zase za pár let nebudou mít v Hollywoodu co točit, jedinou věc kterou budou muset změnit je s lehkostí poskakující pop-idol alter-ego. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonský snímek „Pafekuto buru“ je krásnou ukázkou toho, jak vypadá anime pro dospělé, a teď nemyslím hentai nebo něco podobného. Myslím anime, kde jsou dospělá témata, kde se vypráví příběh, který je pořádně drsný, a to i ve chvíli, kdy tu neteče krev. Scéna znásilnění i v téhle animované podobě dokáže s divákem pořádně zamávat, hlavně když si uvědomíte, jak se tím bortí sny. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

I podle zdejších komentářů zřejmě není možné nevybavit si při sledování filmu Lynchovu tvorbu, tak bych je rád trochu porovnal. Obojí se vyvíjí jako solidní zprvu reálný thriler s temnější a lehce depresivní atmosférou a obojí svého diváka absolutně zmate. V tomto případě se však závěr vrátí zpět do reality, a tak po skončení divák nekroutí hlavou a nehledá, kde by začal. Dokud jsem si nepřečetl Divočákův komentář, myslel jsem si, že řešení je jedno a poměrně pochopitelné. Po delším uvažování mi došlo, že to tak snadné nebude, podívám se podruhé, ale má verze by mi ke spokojenosti stačila. Proto by Perfect Blue by měl vyhovovat i těm, kteří Lynche zrovna nemusí. Jediné, co mě trochu zklamalo, byla animace, kterou by si film v roce 1997 mohl dovolit na vyšší úrovni. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Zvláštne dielo, ktoré vybočuje z davu asi tak, ako takmer všetky Japonské filmy, hlavne tie animované. Nejaké scény u mňa vyvolali veľmi divné pocity, k čomu ešte prispel ten Japonský dabing, ale asi to tak malo byť. Neskôr z toho bola taká motačka hlavy, že čo je film, čo je sen, čo je naozaj a nakoniec to, čo bol sen bola v podstate realita, alebo možno aj nie. A keď prišlo také malé rozuzlenie, tak som ani nevedel, či som to pochopil správne. Proste tak moc domotané a vyparadoxované, že to nemohli pochopiť ani samotní tvorcovia. Perfect Blue splnil účel zmätenia diváka, ale mňa to až tak nezobralo. Možno polovične :) 5/10 (Videné 29.11.2019, Originálne znenie) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nervydrásajúci psychothriller, ktorého hlavným problémom je dnes už prevarený námet a až príliš obstarožne pôsobiace ako vizuálne spracovanie, tak niektoré scenáristické postupy. Stále však celkom dobrá jednohubka na napínavý večer. Do karát hraje aj klasicky kratšia stopáž, ktorá prebíja hluché miesta a len veľmi šetrne dávkovanú invenciu a tvorivý aspekt. Na Kona príliš nevýrazné a prosté, ale neurazí. Čakal som však trochu viac, než len sugestívne prenesenie euramerického modelového mindfucku do japonských animovaných reálií a popkultúrneho fetišu, ktorým oplývajú. Určite však tomu ešte dám šancu. 60% ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama