Reklama

Reklama

Miluj mě, prosím

  • USA Wicker Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý, talentovaný bankéř je posedlý představou, že krásná dívka, kterou pravidelně potkává v kavárně, je jeho bývalou životní láskou. Zahoří touhou získat ji zpět. Začne ji pravidelně sledovat při jejich návratech domů, postupně se stále více a více přibližuje. Jednoho dne získá potřebnou odvahu a vkrade se až do jejího apartmánu. Jeho touha ho zde přivede až k nebezpečnému odhalení, které může změnit celý jeho život a nejen jeho... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (512)

POMO 

všechny recenze uživatele

Diane Kruger tu ešte nie je vyspelou dramatickou herečkou, ale je naozaj krásna a s pomocou Josha Hartnetta, Matthew Lillarda a Rose Byrne si tu s krásou, krehkosťou a sympatiami vystačí. Nenechajte sa odradiť prvou fádnou hodinkou, v ktorej sa iba nenápadne rozdávajú karty na stôl. Do tej druhej namiešal Paul McGuigan excelentný koktejl kompletnej palety pocitov šťastnej i nešťastnej zamilovanosti a emocionálne ich vyhrotil do maxima. A keďže to dokázal nielen vedením hercov, ale hlavne sofistikovaným strihom a kamerovými hrátkami, odomňa má zlatú medailu. Neporovnávatjte tento film s vyzretejšími dielami Briana De Palmy alebo Alfreda Hitchcocka - tu sme v jednoduchších vodách zábavy pre mladých, ktorí buď ešte stále veria vo veľkú životnú lásku, alebo ju už prežili a nezmazateľne ich prenasleduje. Záver, ktorý mohol pri menšej opatrnosti zruinovať celý film, je nakoniec tým najkrajším za posledné roky. Plakal som ako malé decko a vznášal sa v oblakoch. P.S.: Filmov ako je tento je habadej. Akurát nikdy nefungujú tak perfektne. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Chlapa čeká svatba a životní kšeft v Číně. Pak se mu ale začne připlétat do života jedna indicie za druhou a on místo, aby odletěl za prací, hledá svoji starou lásku, která mu bez ohledu na technické vymoženosti jako je mobil nebo internet zmizí bez vysvětlení ze života. Postupně se dozvídáme, jak se to vlastně mohlo stát a že za nitky tahala lehce pomatená fanynka, které k tomu ovšem hrály do karet náhody padající přímo z nebe a přesně tak, jak to zrovna jí vyhovovalo. Těch náhod bylo příliš, thriller to nebyl ani omylem, Josh hrál jak ochotník. Jinak dobrý. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Vztahově nekorektní plácaná v účelově komplikované scenáristické kostře. Bohužel to není uvěřitelné, ale jenom zajímavé. Nicméně poslední dvě minuty pod taktovkou Coldplay jsou naprosto explozivní. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Romantika vyprávěná tak trochu na přeskáčku jako Pulp Fiction? Proč ne... Jednoduchý a naprosto běžný hollywoodský příběh je tím více než dost ozvláštněný a díky zručné režii ohromně silný. V na první pohled komplikované story se ukrývá spousta lásky a jiných trápení, které vás nenechají na pochybách, že Josh a Diane prostě MUSÍ skončit spolu a budete jim držet palce od začátku do konce. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Láska je sladká, láska je hořká. Miluj mě, prosím je dobrý film, Miluj mě, prosím je špatný film. Když šel před několika lety do kin a následně byl vydán na DVD, z dnes již ne zcela patrného důvodu jsem jej cíleně ignoroval. Před uvedením na ČT jsem jenom pro jistotu mrknul na zdejší hodnocení a s poměrně velkým překvapením zkonstatoval, že zhlédnutí je žádoucí. S úvodními titulky vyšlo najevo několik dalších zajímavých skutečností – remake na DVD nedávno vydaného francouzského Bytu, režie: Paul McGuigan. Právě po přečtení jména režiséra a zhlédnutí prvních minut jsem, jakožto člověk znalý gangsterky Nabít a zabít od stejného člověka, začal tušit, čím si Wicker Park vysloužil tak vysoké hodnocení: Vizuální atraktivita. Forma jde ruku v ruce se zamotaným příběhem – kombinatorické možnosti milostného pětiúhelníku jsou nebývalé. Zásluhou neustálých flashbacků a poodkrývání skrytých rovin již jednou viděné události film pěkně nabobtnává a jeví se mnohovrstevnatějším, než ve skutečnosti je. Závěrečné vystavení všech karet, totiž karet, jež by vám v partičce pokeru těžko zajistily vítězství, mě proto nemalou měrou zklamalo. Scénář přitom celou dobu paradoxně spoléhá právě na komplikovanost příběhu. (Anebo byl komplikovaný jenom způsob vyprávění?) Velkou slabinou Wicker Parku jsou slabí herci – v emotivně vypjatých scénách se utápějící Josh Hartnett, nanejvýš sexy ksichtíky rozdávající Diane Kruger, naprosto nepřesvědčivý Matthew Lillard a cosik málo uhrávající Rose Byrne. Na ten film se dobře dívá, tváří se totiž, že něco skrývá. Nenechte se ošálit, chce vás jenom napálit. 70% Zajímavé komentáře: Renton, Silas, Nick Tow ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pod rádoby složitou formou se skrývá jednoduchá historka. Takhle divák vnímá spíše hrátky s flashbacky (zbytečné), místo toho, aby se soustředil na romantiku. Navíc natahování (nevyhnutelného) konce bylo dost otravné. -ZÁPLETKA SE KOMPLIKUJE? -TO JE JEŠTĚ SLABÝ SLOVO. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ne zcela klasický romantický příběh (kdo říká, že to je klasický romantický příběh, ten lže) vpletený do thrillerové kostry, natočený s velkou dávkou režijního talentu. Ta scénářem vytvořená konstrukce je teda velice křehká, naštěstí se ale nakonec nezhroutí, protože ty postavy pochopíte. Takže všechno funguje tak, jak má. Popravdě řečeno jsem byl až šokován, jak to bylo dobré. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Název mě vybízel se tomuto filmu vyhnout obloukem, ale nakonec jsem dal na doporučení a byl jsme svědkem dokonale skladáčky perfetkně promixivanou romantikou , thrillerem a detektivkou. Tento film nemusí prosit abych ho miloval. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opět romantika, která zaujme a potěší. Herci se snaží jak můžou, Josh Hartnett si opět zkouší roli hezkého chlapečka a naproti němu Diane Kruger dokazuje, že v sobě má kus krásné ženy. Třetí do dvojce Rose Byrne, která si nezaslouží o nic menší pochvalu, protože je chvílemi k sežrání a jindy by jste ji něco nejraději udělali... Wicked park je jednoduchý film o romantické lásce, která nedopadla tak šťastně jak mohla a vy jako divák sledujete "několikaletou" pouť za pravdou. Atmosférou i příběhem, ale film musí potěšit každého, protože je svým způsobem netradiční stejně jako některé velmi dobře laděné záběry (hned na začátku cesta na záchod...). Síla, která je cítit z příběhu je skvělá a diváka potěší celý film, vystavěný i s jednoduchou dějovou linií velmi zajímavě. Méně zdatný divák se ze začátku bude divit, ale po chvíli se v čase více zorientuje a vše do sebe bude zapadat až vyvrcholí v závěru filmu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Brandon Boyce .. Miluj mě, prosím žadoní tento film .. chvilku jsem se sice nechal mást vysokým hodnocením nadšených uživatelů, ale po nějakých dvaceti minutách jsem tuhle banální romanci bez thrillerové příměsi prokoukl a nadějím na něco víc byl amen! Jelikož se jedná o remake evropského koprodukčního filmu z devadesátých let, kde téma náhlého zmizení přítelkyně bez možnosti kontaktu je ještě uvěřitelné, zde jsem už této základní kůstce příběhu nevěřil. K tomu se později nabaluje toliko směšných náhod a zvratů, že jsem se jen trpce usmíval, co všechno si v současném přetechnizovaném Chicagu lze prožít. Co na plat, že formální stránka nemá výraznější chybu, režisér umí vytvořit atmosféru a hudební doprovod je lahůdka. Také herci, ač to herecky nejsou koncerty, jsou příjemní a Rose Byrne zajímavý objev. Jenže ten příběh, ten nepravděpodobný příběh, to bolelo. Moc. Žánrové osvěžení to ano, ale ve výsledku pořád jen slabší průměr! 50%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejlepší romantický film. Fakt mě to totálně vzalo. Paul McGuigan dokáže přesně vystihnout náladu postav a vnutí ji i vám. Strašně chytře vymyšlený film až Shakespearovských rozměrů, proto taky ty narážky v divadle. Josh Hartnett a Diane Kruger podali monumentální výkony. Námitky, že hrdinové nepoužívali mobil atd. neberu, protože o tom ten film fakt nebyl. Podle zdejších komentářů koukám, že se to nelíbí každému a chápu proč. Je to pocitový film a vy musíte být na té správné vlně. Jméno Paul McGuigan si budu pamatovat. Je to režisér co mě dokáže napnout jako struna a zároveň naladit na romantickou strunu, což u mě dokáže málokdo. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Kdybych neznal CSFD, tak bych si tenhle film nikdy nepůjčil, tomu věřte. Očekával bych tuctovou romantickou komedii...Ovšem zdejší interesantní hodnocení mě donutilo zkusit to. I tak moje očekávání byla stále poměrně nízká. A vyklubal sez toho velmi rafinovaný film, něco mezi romancí, detektivkou a thrillerem. Často jsem byl v napětí a pořád jsem byl zvědavý, co se bude dít dál. Chytrý scénář, zajímavá práce s časem, dobrá režie. Diane Krugerová mě vůbec nezaujala, ta opravdu neumí hrát, zato Rose Byrne ( sakra kdo to je? ) je vynikajicí, rozhodně nejlepší postava filmu. Sakra, já jsem dokonce uvažoval o pěti hvězdách! Díky, CSFD!! ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Slabý scénář, průměrní herci s výjimkou Rose Byre, parádní Coldplay. A přesto pohled do zpětného zrcátka říká, abychom se osudovosti letmých setkání nevysmívali. Imperativ ani prosby ale k lásce nepatří. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ano ani já nejsem příznivcem romantiky, ale zde nechápavě kroutím hlavou jak složitý a překombinovaný scénař film má, který naštěstí působí logicky a dává smysl. Je až neuvěřitelné, že se sami scénaristi v tom neztratili. Hartnett, Kruger,Byrne, skvělé trio, které vám poplete hlavy. Překvapivé také je, že je film zábavný a upoutá si pozornost od začátku až do konce. Za dojemný konec přihazuji plnéj kotel. 90% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Čím víc lásce věříme, tím víc nás ničí. Ale někdy za to pak ty šťastné chvíle stojí a my jsme ochotní trpět a nebo dokonce i podrazit někoho blízkého nebo mu dokonce i zničit život. A právě proto, že by toho byla schopna většina těch, kteří umí milovat, mi Alex nepřipadala jako záporná postava, ale jen jako někdo, kdo se neumí vyznat v tom, co je správné či ne a jen prostě poslouchá srdce. Ve filmu samotném je chvílemi trochu obtížné se vyznat v tom, co je přítomnost, co minulost, co pozdější minulost, ale jakmile jsem pochopil, jak to všechno je, tak jsem jen čekal, ať to proboha dopadne dobře a finální scéna na letišti na pozadí songu Scientist od Coldplay je jeden z nejsilnějších romantických finišů, co jsem kdy viděl. Když připočtu výtečné výkony ústřední čtveřice (počítám i mírně odlehčenou postavu kamaráda), vychází mi výborný a nezapomenutelný film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Od začiatku cítime, že „niečo nie je v poriadku“. Film sa odvýja v pomalom tempe, režisér má ale atmosféru a hudobnú zložku pevne pod palcom a scenár je príjemne záludný, nevieme, kam nás až zavedie. WICKER PARK je zaujímavý tým, že sa priebežene dozvedáme zásadné informácie, pričom ale nemáme pocit, že by nám dovtedy boli prioritne zatajované. Len na ne ešte nedozrel správny čas. Zrazu sledujeme známu situáciu z druhého pohľadu a netradičná jemne trilerová romanca. Najvydarenejšie filmy v nás niečo prebudia. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné romantické drama, na kterém mi vadilo jen to, že příběh je postaven na mnoho náhodách, které ovlivňuje jedna fanatická fanynka. Josh Hartnett, kterého jinak moc nemusím, mi tady téměř nevadil. I když je příběh poměrně jednoduchý, tak za pomocí flashbacků je velmi neobvyklý......... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ano, skvělý film. Vlastně je skvělá až poslední třetina, která je naprosto strhující a neuvěřitelně chytlavá. První dvě třetiny jsou velmi pomalé a hlavně ze začátku mě téměř nutily, abych sledování přerušil a už se k němu nikdy nevrátil. Šlo hlavně o podrobné popsání a rozepsání vztahu hlavní dvojce. Tím se dostávám k naprostému paradoxu celého filmu a to je fakt, že pokud by divák (nebo jenom já?) nepřekousl nudnější dvě třetiny filmu, nezažil by pak tak úžasné finále. To totiž stojí na tom, jak moc poznáme citové vztahy hlavních postav, popsané právě na začátku. Mysteriózní tento film není ani trochu, spíše romantické-polodrama. Prolínání dějů nejprve napáchá pěknou paseku v divákovi mysli, ale na konci je vše krásně celistvé a řádně vysvětlené. 80% 10.04. 2010 ()

Reklama

Reklama