Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Susan Shilliday, William D. Wittliff .. Opravdu velký film, který je zeširoka naplněn životním příběhem jedné americké rodiny, jež je lemovaný dílčími tragédiemi a milostnými spory. Hudba je mimořádně výtečná. Hlavní dvě herecká jména zaručeně plní své role. Kamera přímo kouzlí, však vymazlené, vizuálně poutavé záběry jsou osvědčenou součástí filmů režiséra Edward Zwick. Scény vypjaté a silné nechybí, přesto napoprvé utábořím své hodnocení kousek pod vrcholem. K dispozici jsem měl jen televizní dabovanou verzi (což skutečně nemusím) a taktéž délka snímku v několika momentech byla spíše na obtíž. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Perfektné herecké obsadenie, príroda a geniálna hudba James Hornera, ale ten príbeh bol na môj vkus už moc rozťahaný. Inak je to perfektný film, ktorý ma tradičnú Zwickovu skvelú atmosféru a po príbehovej stránke možno niektorých aj zahreje pri srdci. Oblúbené soundtracky: Twilight and Mist, To the Boys, Farewell, Wild Horses, / Afred, Tristan, The Colonol, The Legend /. 85% - 4* ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zwick to má prostě v ruce. Na režisérském postu si nedokážu představit nikoho jiného, kdo by tak nulový děj dokázal přetavit do více než dvouhodinové epické podívané, která bude jako magnet přitahovat divákovo oko pomocí nádherně vedené kamery Johna Tolla a ani na chvilku nebude nudit. Výrazné herecké hvězdy předvádějí v rámci svých možností silný nadprůměr, což nepřekvapí u Anthonyho Hopkinse či Aidana Quinna, ale i takový Brad Pitt se snaží uhrát „něco víc“, i když chvílemi sklouzává do silně patetického přednesu své role. A i když podobně rozmáchlé epické podívané nebyly nikdy mým šálkem čaje, nemůžu si najít jediný rozumný důvod, kterým bych si ospravedlnil nedání plného hodnocení. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemná kombinace výpravného velkofilmu o lásce, přátelství, válce i smrti s komorním rodinným dramatem o... Mno... O těch samých věcech. Herecká esa se svých rolí zhostila velmi důstojně, postavy dýchají životem a samotný život ve zdejším filmovém prostředí působí věrohodně a lidsky. Jediný výraznější vroubek vidím ve scénáři, kdy je cítit, že některé emocionálně silné momenty jsou tak trochu vyumělkované, či samoúčelně, poslední smrti ve filmu dokonce zbytečné. Zkrátka to, že atmosféra filmu se neustále pohybuje mezi "pozitivním" a tragickým dramatem má i svou stinnou stránku (drncavá horská dráha). V kostce však pěkná, emocionální, podívaná. 8/10 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Epika, která se dnes prakticky netočí, smíchaná s tradičními Zwickovými proprietami. Nechybí výteční herci, famózní hudba, ani velkolepé scény (ostatně velkolepý je každý záběr). Zkrátka nic. Brad Pitt v roli ultimátního zálesáka láme jedno divácké srdce za druhým, sám získává i přichází o vše v příběhu jednoho rodu, s nímž člověk projde hned několik desetiletí a zažije snad úplně všechno - lásku, válku, utrpení, odplatu, vykoupení... TAKHLE jsem si představoval Luhrmannovu Austrálii. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (25)

  • Film aj kniha obsahujú príležitostné výrazy v cornwallskom dialekte pričom Ludlovci majú byť imigrantskou rodinou s cornwallskými koreňmi (etnická skupina britských Keltov). (Arsenal83)
  • Originálny názov Legends of the Fall neodkazuje na jeseň, ale na biblický pád z nevinnosti. Avšak názvy filmov vo Švédsku, Francúzsku, Rumunsku i Južnej Kórei názov priamo preložili ako "Legendy jesene". (Arsenal83)

Reklama

Reklama