Reklama

Reklama

Nekecej a pádluj!

  • USA Without a Paddle (více)
Trailer 2

Jako kluci byli Dan Mott, Jerry Conlaine, Tom Marshall a Billy Newwood nejlepšími kamarády. Jenže pak vyrostli a jejich cesty se rozdělily. Astmatický Dan se stal doktorem, ale pořád je přehnaně opatrný. Jerry pracuje u psacího stolu, ale touží po práci ve volné přírodě, ačkoli jeho přítelkyně by byla raději, kdyby trošku dospěl. Tom žije ze dne na den, jezdí na Harleyi, svádí holky a pokouší se vyhnout vězení. Po letech se sejdou na Billyho pohřbu, zavzpomínají na staré časy a zajdou do staré klubovny, v níž si kdysi přísahali věrnost a snili o nalezení ztraceného lupu D. B. Coopera, nejslavnějšího bankovního lupiče 70. let. Ukáže se, že Billy léta pracoval na mapě, která by je dovedla k pokladu, a tak netrvá dlouho a padne návrh vyrazit do divočiny a dotáhnout sen do konce. V malém provinčním městečku si pronajmou kanoi a vyrazí po řece. Jenže cesta zdaleka není tak báječná, jak si zpočátku představovali. Musí prchat před neodbytnou medvědicí a zdolat peřeje, zakončené vodopádem. Sice se jim nic nestane, přijdou však o mapu a zásoby. Pro Dana je to příležitost navrhnout, aby se nejkratší cestou vrátili. Naděje mu svitne, když objeví obdělávané pole. Než však stačí vydechnout, zjistí, že jde o marihuanovou farmu, kterou obhospodařují ostří hoši Dennis a Elwood, kteří nejsou vůbec nadšení, že se jim po poli promenádují městští hejsci a ničí jim úrodu. Jestli staří kamarádi nakonec přece jen najdou poklad, není jisté. Cestou však objeví něco mnohem cennějšího. (TV Nova)

(více)

Recenze (272)

Matty 

všechny recenze uživatele

-Pojďte se mnou, nebo vám ustřelím koule, vycpu je a vystavím na krbovou římsu! -To bude ale ošklivá římsa. Tří kamarádi z dětství podnikají dobrodužnou výpravu za pokladem, která se změní v boj o holý život a která z nich udělá pravé chlapy s jasnými životními cíly. Nekecej a pádluj je průměrná „komedie o cestě a poznání“. Moralizování však není jejím největším problémem, chybí jí spád. Expozice je příliš dlouhá a gradace nulová. Úvodní video, ukazující nám jak dobrými kámoši byli, abychom si plně uvědomili, co pro ně následná výprava znamená, není dost vtipné a vlastně ani neplní svůj účel. U komedie se chceme hlavně bavit, ne dojímat nad ztrátou přítele. Kdyby se prostě hned na začátku všichni tři sebrali a vydali na nostalgický výlet, mělo by to větší grády. Snaha dodat jejich zálesáckému pachtění hlubší smysl jednoduše nefunguje a zcela je pak pohřbena nástupem dvou sadistických hromotluků, kteří řeší věci s doslova odzbrojující přímostí. Nekecej a pádluj tedy nedojímá, ale baví? Škála vtípků se pohybuje od „fakt dost trapný“ přes „cha…cha…cha“ po „cooool!“ (kromě na začátku uvedeného snad ještě jeden). Některé „džouky“ připomínají ztřeštěnosti jako Zahulíme, uvidíme, ale je jich poskrovnu. Prvoplánový humor má tentokrát hlavní slovo. Většinou jsem si jenom řekl „teď bych se asi měl smát“ a dál jsem čekal, kdy přijde smích upřímný. Pokud zrovna znuděně sedíte v křesle, máte chuť na něco lehkého, intelektuálně nenáročného a jediný film na který bez vynaložení přílišné námahy dosáhnete je Nekecej a pádluj, pak se na něj podívejte. Ale jinak to opravdu nemá smysl. 50% Zajímavé komentáře: Rex Mundi, davidek ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdu praštěných komedií, u kterých se s radostí zasměju je pramálo, ale přesto se občas semtam nějaká objeví, nevyjímaje právě filmu Nekecej a pádluj! Podepírá se o příběh pokladu, který už dokázal najít leckdo ve filmovém branži, ale i tak příjemně pobaví slušnými vtípky nebo nemožně vtipnými situacemi, že se na ní prostě nedá zapomenout. Trojka hlavních hrdinů je sympatická, ale každý má svoje mínus. Herecky sice nijak nekralují, jenže jsou rozdílní a dávají to vysoko najevo. Dávám tři hvězdičky, solidní tři hvězdičky, které mi zaručí opětovný návrat k obrazovce k této příjemné, pohodové, přesto dost nesmyslné a chvílemi až zdá se mi příliš překombinované komedii. Rozdodně si to zaslouží. --- Moje první šprcka. Šlohnul jsem ji tenkrát tátovi z pickupu den předtim než ho zavřeli. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Deliverance v popcornovém provedení :) A vůbec to nebyla nuda. Nejlepší byl Ethan Suplee s retardovaným výrazem a mohutnou brokovnicí. Lehat si před grizzlym do polohy plodu se mi do života taky určitě bude hodit. :)))) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

je jim 30 a mají možná poslední příležitost podniknout něco velkýho. a jestli Vy nemáte v plánu opustit nás všechny navždy, vězte, že vynecháním tohoto výtvoru, jste svoji poslední příležitost nepromáchli. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christophe Beck: 1. Bump N' Grin 2. Deliverance 3. Do You Really Want to Hurt Me 4. Hold on Loosely 5. Black Betty 6. No Rain 7. Ooh La La 8. When I Grow Up (To be a Man) 9. The Corn Rocket 10. Let It Flow 11. Invisible ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chápem, ako to myslíte.“ – „Aj ty si strávil 30 rokov v divočine?“ – „No, to nie, ale viem sa vcítiť do vašej kože.“ – „Aha, takže si imaginárne žil 30 rokov v divočine.“ – „No, hm, pff...“ – „Nabudúce radšej drž hubu, kým si niečo poriadne premyslíš, kokot.“ Takto príjemne komediálne zaskočený som naposledy zostal v rokoch 1997 (GEORGE, KRÁĽ DŽUNGLE) a 1998 (TAKMER HRDINOVIA). Všetkým trom snímkam udeľujem „iba“ 60%, ale rozhodne som sa pri nich výborne bavil prekvapivo solídnou výpravou, nečakane zručnými akčnými scénami, prekvapivo dobrými výkonmi (inak nezaujímavých) hercov a komediálnymi scénami, ktoré ma rozosmiali. Nebudem sa rúhať a siahať po slovách „Monty“ a „Python“, ale možno by najlepšie vystihli moje pocity z komédie NEKECAJ A PÁDLUJ!. V nej sa trojica kamarátov (Dax Shepard, Seth Green a Matthew Lillard) po smrti priateľa rozhodnú splaviť rieku a nájsť poklad, „pretože ak nie teraz, keď máme už tridsať, tak kedy?". Zažijú šialené dobrodružstvá spojené s hovnometom, párikom militantných hajzlov (Ethan Suplee z OSUDOVÉHO DOTYKU a Abraham Benrubi z Pohotovosti) a psychopatickou medvedicou. V oddychovom čase si v tejto vydarenej kombinácii komédie, melodrámy, dobrodružstva a hixploitation (Burt Reynolds z VYSLOBODENIA!) lovia losoy a majú tímovú erekciu. K tomu marihuana, dobermany, HVIEZDNE VOJNY, výborné dialógy („Opusti plodovú polohu, opakujem, opusti plodovú polohu, nepomáha to!“) a jeden z najhorších expertov na divočinu, akého strieborné plátno kedy videlo („Len pokojne. Je dôležité, aby videl, že sa nebojíte.“). ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle americký "dementní" komedie docela rád a myslel jsem si, že i tohle by se mi mohlo líbit, ale výsledek mě zklamal. Hlavní herecká trojka předvádí výkony asi tak na úrovni Kameňáku a je nesympatická a zoufale nevtipná. Hlavně Seth Green je vyloženě na kopačku do držky. Vtipný scény jsou snad akorát ty, kde se vyskytuje Ethan Suplee. Ten jedinej z herců snese nějaký přísnější měřítko a asi jenom kvůli němu jsem to dokázal dokoukat. Druhej nejlepší hereckej výkon předved nejspíš cvičenej medvěd. Slaboučký 2 hvězdy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná komedie, tak říkajíc o ničem. Vtipných scén je tu opravdu pamálu, což komedii zrovna moc nepozvedne a hlavni trojice k sobe moc nesedne. Seth Green, kterýho znám ze spousty komedií kde byl skvělý, je tady nevýraznej a nic extra nepředvádí, za zmínku stojí snad jen scéna s medvědem, další dva jsou ale ještě horší, Matthew Lillard a Dax Shepard jsou na tom zhruba na stejnou, akorát Shepard si hraje na drsňáka a za sympaťáka bych ho rozhodně nepovažoval. Zápletka samozřejmě stupidní, ale to by mi nevadilo, protože většinou u takových filmů se nejvíc bavim jenže když tam pořád neni nic vtipnýho, tak nakonec to stejně začne nudit. Sice pokusů o komický scény je tady dostatek, ale většinou jsou nepovedený ()

choze 

všechny recenze uživatele

Lehká letní teenagerovská komedie a la ROAD TRIP, co neurazí ani nenadchne. Jediné co ji dělá zajímavou je odkazování se na Boormanovu klasiku VYSVOBOZENÍ. VŘÍSKOTovský Mathew Lilard tentokrát zklamal, zaplaťpánbůh za Setha Greena... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Without a Throttle. Dětinská taškařice s vágusem Reynoldsem, homoerotickými prvky a krajně nesympatickými herci. Třeba takového Lillarda mohl medvěd Bart klidně sníst v poloze lesního plodu.. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Klasická praštená komédia, o akých som si myslela, že už vymreli a pri ktorej som sa skvele nasmiala. Gagy začnú už v úvode a nenechajú vás vydýchnuť do konca. Väčšinou ide o ľahko nadpriemerný situačný alebo vcelku inteligentný konverzačný humor, pár krát podopretý starými vtipmi. Pod nánosmi prvoplánovej zábavy pre priemerného Amíka vám ako Európanovi určite neuniknú ani blahodárne kvapky čierneho humoru a tvrdého sarkazmu. Námet je pomerne jednoduchý – traja kamaráti sa na základe mapy rozhodnú nájsť poklad legendárneho (a vďaka stanici Discovery aj u nás známeho) D.B. Coopera a užiť si pri tom trochu prírody a "nezodpovednosti". Scenár sa vzápätí začne zamotávať, aby ste si nebodaj nemysleli, že celá cesta parťákov z detstva bude bezstarostná a nudná. Tempo sa zrýchľuje a až na občasné spomalenia, či zastavenia je to jedna šialená naháňačka. Čo všetko im divoká príroda a odlúčenie od civilizácie pripraví, vás síce z obrazovky (po starších komédiách situovaných do lesov) už extra neohúri, ale títo chlapci tomu dali šťavu a byť na ich mieste, asi by som skončila ešte horšie :-) Z môjho pohľadu celému snímku napriek rovnocennosti postáv bez debaty kraľuje chutnučký (a maličký) Seth Green. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Traja maníci po tridsiatke sa rozhodnú pre návrat do detstva a vydajú sa do divočiny hľadať stratený poklad. Cestou natrafia na nejednu nepríjemnú situáciu a dvoch nepríjemných pestovateľov marihuany. Tiež na dve príjemné ekologické aktivistky. Jedného dotieravého medveďa. Kriváckeho miestneho šerifa. Podivného pústovníka. Aby nakoniec zistili, že najväčším pokladom je ich priateľstvo. Vznikla z toho celkom príjemná komédia. Trio hlavných hrdinov v obsadení Lillard, Green, Shepard bolo vcelku prijateľné a to isté môžem povedať povedať aj o dvojici statných záporákov. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak nevím proč, ale tohle mne nijak extra nenadchlo. Asi to bylo dějem samotným. Ten mi totiž vůbec nepřišel zajímavý. Sjíždění vody, motání se v nepropustném lese, utíkání před dealery marihuany. A tohle pořád dokola. Už mne to přestávalo bavit a skončilo to v ten nejlepší možný čas. Ještě chvilku, a mé hodnocení by kleslo. Takhle jen mohu konstatovat, že je to podprůměrná komedie s méně záživným dějem, který mne prostě nebavil. Herci dělali co mohli a jejich chyba to rozhodně není. Ostatně Matthewa Lillarda mám docela rád, viděl jsem ho v mnoha filmech. Taktéž Dax Shepard je mi sympatický. Ale tohle mi prostě dějově nesedlo. A tak dávám dvě hvězdičky, a to hlavně díky hereckým výkonům a díky dvou sympatickým slečnám, které žijí na stromě. Ale to jsou všechna pozitiva. Taže dvě hvězdičky pro tuhle dobrodružnou komedii. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Komedie u které jsem se zasmál jenom jednou a to hulenym psům.Je to škoda,když mě rozesměje pes a ne herec ne?A nebo že by s tímto filmem nebylo něco v pořádku?Ano to určitě ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý, dobrý film, který slušně pobaví. Koncem je to docela hovadina. Podařená dobrodružná komedie s vykutálenými herci. 60% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Od začátku filmu jsem čekal, tak kdy už to příjde, kdy začne ta zábava, když jsem spatřil medvěda tak jsem si říkal už je to tady, to byl ale jen vrcholek vyčnívající nad mrakem, jinak 90% bylo bohužel pod ním, někdy až moc hluboko. A ty ekologický ženský byly fakt tou nejhorší pasáží společně s objevením nějaké schránky s kravinama z dětství. Škoda času. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá komedie, v čele s vynikajícími herci, která pokaždé dokáže pobavit. Trip za dobití tajemného pokladu, který se, jak už to tak bývá, zvrtne do obrovských rozměrů nenormálností, se kterými se musí členové výpravy vypořádat. ()

Reklama

Reklama