Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guvernér Rafael Montero se pokouší dopadnout svého úhlavního nepřítele, tajemného maskovaného mstitele Zorra. Chce popravit tři rolníky, aby ho vlákal do pasti. Zorrovi se však podaří muže zachránit a z léčky uniknout s pomocí dvou malých chlapců, Alejandra a Joaquina Murrietových, kterým daruje svůj přívěsek. Unavený a stárnoucí muž, ve skutečnosti spořádaný don Diego de la Vega, se vrací domů. Je přepaden Monterem, jeho milovaná žena zabita, on uvězněn a jeho malá dcera Elena odvlečena do Španělska. O dvacet let později se Montero vrátí jako vládce. Marně mezi vězni pátrá po Zorrovi, kterému se podařilo uniknout. Diego v jeho dceři poznává své milované dítě a podle přívěsku najde i dávného zachránce Alejandra. Nabídne mu výcvik a ve svém úkrytu ho naučí šermu a sebeovládání. Divoký, prchlivý bandita se mění v elegantního muže. V Zorrově masce ukradne z kasáren nezkrotného hřebce a setká se přitom s Elenou, která se do něj zamiluje. Diego s Alejandrem proniknou na oslavu Monterova návratu a mladíkovi se podaří vetřít do guvernérovy přízně. Je pozván na schůzi šlechty, na které vyslechne Monterův plán na vytvoření nezávislé kalifornské republiky. Dozví se i o jeho zdroji bohatství - dolu, v němž stovky otroků těží zlato. Guvernér si uvědomuje, že kdyby vyšel najevo podvod, kterým se chce zmocnit území k vytvoření republiky, byl by to jeho konec. (TV Nova)

(více)

Recenze (344)

Lima 

všechny recenze uživatele

Třipuntíky dávám pouze za krásnou Catherine Zeta-Jones a její vtipný šermířský souboj se Zorrem. Zbytek je neustále kupící se klišé, které mně vůbec nebere. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být ještě o ofus lepší, ale i takhle jde o poměrně povedené dílko s příjemnou atmosférou, herci a hudbou. Škoda velké spousty klišé a podobných nesmyslů. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Proč mě větší kočka než Rachel Weisz a elegantní černá maska, plášť a ostře nabroušený kord nepřesvědčí, že je tohle větší nářez než Mumie? Možná na tom má svůj podíl i fakt, že je tenhle film pokračováním osudů původního Zorro Mstitele, které si autoři vykonstruovali tak tragicky, že se tomu budu vždycky zdráhat uvěřit. Prostě tohle neberu a nazdar. A nahrává mi i to, že originalita se tu nekoná ani v náznaku, všechno je jenom (drahé) řemeslo. Proč bych se na to tedy potom díval, když nad Catherine - byť bez korzetů apod. - můžu lépe slintat u Ocean's Twelve nebo Chicaga?;) 60% za lehké a vtipné výkony dvou Tondů. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $95miliónovTržby USA $94,095,523Tržby Celosvetovo $250,288,523║ úžasne spracovaný dobrodružný film, ktorý má patričnú ľahkosť, zábavnosť, dobré obsadenie, dokonalú kameru, hudbu a akciu, veľkoleposť, filmový klenot a režisér Martin Campbell v plnej sile /videl v kine 2x: 100%/ ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Výborná úvodní scéna se skvělou hudbou Jamese Hornera naznačuje, že půjde o dobrodružství v klasickém (skoro již zapomenutém) stylu. Navíc je zde mnoho humoru (skvělá jiskřící soubojová scéna mezi Banderasem a Zeta-Jones). No a jako bonus nejlepší herec vůbec - Anthony Hopkins. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. The Plaza of Execution (Instrumental) ,2. Elena and Esperanza (Instrumental) ,3. The Ride (Instrumental) ,4. Elena's Truth (Instrumental) ,5. The Fencing Lesson (Instrumental) ,6. Tornado in the Barracks (Instrumental) ,7. The Confession (Instrumental) ,8. Zorro's Theme (Instrumental) ,9. The Mine (Montero's Vision) (Instrumental) ,10. Stealing the Map (Instrumental) ,11. Leave No Witnesses... (Instrumental) ,12. Diego's Goodbye (Instrumental) ,13. I Want to Spend My Lifetime Loving You (Duet with Marc Anthony), ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film zbožňujem odkedy som ho v roku 1998 videl v kine. Okúzľujúce hollywoodske vysokorozpočtové dobrodružstvo zručného Martina Campbella sa nehanbí za to, že pochádza z veľkoprodukcie Stevena Spielberga a občas naňho dokonca priamo odkazuje (nevydarený skok na koňa z INDIANA JONESA A POSLEDNEJ KRIŽIACKEJ VÝPRAVY). Nadpriemerne zvládnutá akcia, bombastická výprava, parádne masové scény, veľkolepá hudba, šarmantné herecké obsadenie (bradatý švihák Banderas, vlasatý mentor Hopkins, krásna Zeta-Jones, vždy cool L.Q. Jones), svižné tempo, silné zlo (Stuart Wilson zo SMRTONOSNEJ ZBRANE 3 a jeho úchylný pomocník Matt Letscher) a výborné scény (šermovanie v stajni, tanec). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle se Campbellovi fakt povedlo. Je dobre, ze tu je nakej "komplikovanejsi" dej, protoze udelat film jako dil serialu by moc v pohode asi nebylo, nastesti si to tvurci uvedomili a vymysleli solidni pribeh. Obcas to sice krapet prehanej s vtipnejma scenama, sem tam to je sice zajimavy osvezeni, ale obcas to rusi, nastesti vetsinu casu je film napinavej, sviznej a chytlavej. Co se tyce Banderase, ten se do role naprosto perfektne hodil a zvladnul to hodne dobre, Hopkins ma sice na konte lepsi vykony, ale taky slusny a Zeta-Jones je tady nadherna. Je sice fakt, ze by se film dal krapet zkratit, v druhy polovine je sem tam hluchy misto, ale rozhodne nemuzu rict, ze bych se nudil a tech 140 minut uteklo docela rychle, navic ma film perfektni hudbu a choreografii souboju. Lepsi 4*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Je to sice úděsná komerčárna, ale zase mnohem zábavnější než třeba Mumie a Mumie se vrací...ale že by to byl nějaký magafilm, to se taky říct nedá! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Zábavný popkorňák, ktorý katapultoval Catherine Zeta Jones na výslnie. Príbeh nič moc, ale na súbojoch si dali záležať. Aj na Catherine ..... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Od Zorra jsem očekával hodně už jenom kvůli velkým jménům v obsazení, ale výsledek je hodně rozpačitý. První polovina není vůbec špatná a dobře jsem se při ní pobavil. Ovšem v druhé polovině se to všechno nějak začalo hroutit a vyústilo to naprosto přihlouplým koncem, který mi úplně zkazil celý požitek z filmu. Antonio Banderas, Anthony Hopkins a Catherine Zeta-Jones se odehráli svůj standart, kteže se nedá říct, že jejich výkony by byly zklamáním....... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem klasickou dobrodružnou vyprávěnku a dostala jsem ji, jen mě zklamalo, že ani Hopkins tomu nedodal šmrnc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Martin Campbell dokázal vyvážit občas trochu naivní a hloupě komediální děj s vážnou tváří, kterou film disponuje taky a povedlo se mu to fakt znamenitě, sice se ani tak nejedná o žádnej zázrak, ale tak nějak se na tenhle film vždycky rád kouknu a nepřijde mi vůbec nějakej přiblbej, i když k tomu děj občas trochu svádí si to o něm myslet. Velkou výhodou je taky Antonio Bnderas, za prvé je skvělej pohybově a dokonale se orientuje jak v soubojích, tak ve vtipných situacích a za druhý se na to i dokonale hodí vzhledově a k tomu Catherine Zeta-Jones je tady fakt strašně krásná. Jeden z mála filmů na kterej se dá vždycky s chutí kouknout a je úplně jedno po kolikátý ho už dávaj ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nelnul k nepřemožitelným hrdinům, schopným vypořádat se s jakýmkoli nepřítelem a ještě si přitom zavolat (zdravím Muže z Acapulca :)). Nic na tom nemění, že CZJ je kus ženský, tomuhle prostě neuvěří ani děcko (zdravím A. J. Rimmera). Co bych asi tak od filmu mohl dostat. Napětí? Vždyť výsledek je jasný ještě než se film vůbec rozjede v promítačce. Humor? Leda z debility scénáře. Svižnou akci? Prdlajz, tohle žádná přesdžková neni. No a na hezkou ženskou se můžu koukat i v něčem pořádnym, o reálu nemluvě. Tyhle typy filmu prostě nemaj smysl exisence. ()

Související novinky

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama