Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guvernér Rafael Montero se pokouší dopadnout svého úhlavního nepřítele, tajemného maskovaného mstitele Zorra. Chce popravit tři rolníky, aby ho vlákal do pasti. Zorrovi se však podaří muže zachránit a z léčky uniknout s pomocí dvou malých chlapců, Alejandra a Joaquina Murrietových, kterým daruje svůj přívěsek. Unavený a stárnoucí muž, ve skutečnosti spořádaný don Diego de la Vega, se vrací domů. Je přepaden Monterem, jeho milovaná žena zabita, on uvězněn a jeho malá dcera Elena odvlečena do Španělska. O dvacet let později se Montero vrátí jako vládce. Marně mezi vězni pátrá po Zorrovi, kterému se podařilo uniknout. Diego v jeho dceři poznává své milované dítě a podle přívěsku najde i dávného zachránce Alejandra. Nabídne mu výcvik a ve svém úkrytu ho naučí šermu a sebeovládání. Divoký, prchlivý bandita se mění v elegantního muže. V Zorrově masce ukradne z kasáren nezkrotného hřebce a setká se přitom s Elenou, která se do něj zamiluje. Diego s Alejandrem proniknou na oslavu Monterova návratu a mladíkovi se podaří vetřít do guvernérovy přízně. Je pozván na schůzi šlechty, na které vyslechne Monterův plán na vytvoření nezávislé kalifornské republiky. Dozví se i o jeho zdroji bohatství - dolu, v němž stovky otroků těží zlato. Guvernér si uvědomuje, že kdyby vyšel najevo podvod, kterým se chce zmocnit území k vytvoření republiky, byl by to jeho konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Ten film se mi líbil, hlavně prostředí, souboje a herci. Vynikající dobrodružný film, u kterého se nebute nudit. Prostě to napětí, ta romantika a do toho humorná jiskra mezi Hopkinsem a Banderasem... Toto zpracování příběhu o Zorrovi je velmi povedené, a to i díky výborným a charizmazickým hercům. Catherine Zeta-Jones je tady vážně sexy Hopkins v roli stárnoucího učitele byl více než dobrý, Banderas který dodává filmu tu správnou vášeň, role mu padla jako ulita. Bavilo mě to a kdykoli si to rád zopakuji. A doufám, že se film udrží v červené barvě. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Proč mě větší kočka než Rachel Weisz a elegantní černá maska, plášť a ostře nabroušený kord nepřesvědčí, že je tohle větší nářez než Mumie? Možná na tom má svůj podíl i fakt, že je tenhle film pokračováním osudů původního Zorro Mstitele, které si autoři vykonstruovali tak tragicky, že se tomu budu vždycky zdráhat uvěřit. Prostě tohle neberu a nazdar. A nahrává mi i to, že originalita se tu nekoná ani v náznaku, všechno je jenom (drahé) řemeslo. Proč bych se na to tedy potom díval, když nad Catherine - byť bez korzetů apod. - můžu lépe slintat u Ocean's Twelve nebo Chicaga?;) 60% za lehké a vtipné výkony dvou Tondů. 60% ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

První polovina je velice slibná, některé scény dost syrové, záporáci podlí až úchylní (důstojník). S postupem času se však film přesouvá do lehkého šermířského filmu a vrcholí v úplně hloupé a zpackané finále. Anthony Hopkins je dost nevyužitý, Antonio Banderas prachprostě standartní a Catherine Zeta-Jones zde hraje pouze svoji krásou. Ale nikdo zde od ní asi nic jiného nečekal, ne? :-) Průměrný dobrodružný popcorn s nadprůměrným českým dabingem (Vašut, Zahajský, Bočanová). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Charizmatický Antonio Banderas je v titulnej úlohe perfektný. Taktiež je tradične výborný aj Anthony Hopkins. A ani pohľadná Catherine Zeta-Jones za nimi nijak zvlášť nezaostáva. Hollywoodska herecká špička. Cítim z toho aj prvotriednu produkciu. Vymakané dobové kostímy, bravúrne zvládnutý kompars, kvalitné hudobné podklady, profesionálna kamera i réžia... To všetko je fajn. Lenže čo sa týka témy, tak do tej som sa vciťoval len veľmi ťažko. Maskovaný hispánsky hrdina Zorro bojujúci za nezávislosť Kalifornie mi je asi tak blízky ako Američanom náš legendárny zbojník Juro Jánošík. Musím však uznať, že natočené je to dobre. *** ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Antonio Banderas spolu s Hopkinsem v tomto rebooto neskutečně válí. Pro Catherine Zetu-Jones to byla taky přelomová role. Dostáváme se do roku 1841, kdy ještě Kalifornie není součástí USA. Zlý don Rafael si ji chce ukořistit pro sebe bez ohledu na místní obyvatele: Ti se mohou spolehnout pouze na Zorra, aby je zachránil. :) "Vystavím si tvoji mrtvolu!" :D ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

  • Skladbu „I Want to Spend My Lifetime Loving You“ pro závěrečné titulky nazpívali Marc Anthony a Tina Arena. (bearmeedek)
  • Kapitán Harrison Love (Matt Letscher) se ve filmu ohání revolverou zbraní Colt Patterson 36. (Skyfall)

Související novinky

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama