Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětadvacetiletý Oe Kintaro zanechal studia na Toudai těsně před dokončením. Odešel z vlastní vůle, protože zvládl všechny předměty a od té doby vystřídal mnoho zaměstnání a prostřednictvím nich se dále učí o životě. Kintaro na svém věrném kole objíždí svět a učí se stále nové věci, protože studování je totiž jeho koníčkem. Je extrémně zdravý, jak psychicky, tak fyzicky. A možná jednou zachrání Japonsko, či dokonce celý svět... (Roby)

(více)

Recenze (33)

Deschain 

všechny recenze uživatele

study, study, study...Kintaro je maník:))) nasmiala som sa veľa a nahlas...videla som to s absolútne weirdovým anglickým dabingom a zle časovanými titulkami ale malo to svoje čaro...škoda že to má len šesť častí...because it was sooo educational:D ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Bylo to o něco úchylnější, než jsem čekal, ale dobrák Kintaro většinou nechal na všechny neduhy zapomenout a dvacet minut prostě bavil. Po GTO jedna z nejlepších anime oddechovek. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Rád vidím, že ne všechny seriály jsou ukotveny v morálních hranicích. Golden Boy si je netroufá jen občas překročit, ale umí se za nimi i pohybovat. Je to trhlé, nevysílatelné před desátou večerní hodinou, originální, zábavné a velice poučné. Možná by se dokonce dal najít i nějaký ten morální přínos. Třeba o vytváření předsudků a ukázce, že jakýkoli předsudek je možné zbořit. Ale koho by to zajímalo, když se na to může vykašlat a příjemně se pobavit u spousty neokoukaných vtipů a spousty pohledných dívek. Docela by mě zajímalo, jestli je poslední díl přímo z prostředí tvůrců a hlavně, jestli by nemohl přijít seriál Golden Girl, o kterém se v něm hovoří. Jen by pak hrozilo, že by můj obličej chytl červenou barvu natrvalo :-) ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Jediné anime na světě, kde anglický dabing je lepší/vtipnější než japonský. Nepopírám, že u některých scén jsem se fakt nasmála (plavání, záchrana od Yakuzy, epický sváděcí polibek), ale bylo jich poměrně málo. A to je u komedie docela špatné. Jinak je tenhle epizodický kousek převážně úchylárna s naprosto šíleným hlavním hrdinou, který má oblibu nejen v oblizování toaletních mís. 5/10 ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

"This was so educational!" Krásne anime slečny stroho odeté v priliehavých šatách zvýrazňujúcich ich nadrozmerné krivky v oblasti hrude! Čo viac si priať.:) Kentaro je šťastlivcom so zvláštnym nutkaním či fetišom oblizovania záchodových mís patriacim práve tímto dámam. Jeho zvláštny zmysel pre humor a superplastické telo tvarovateľné do tých najbizarnejších foriem robia z tochto miniserálu superpohodovú, občas jemne eroticky štipľavú podívanú. No ale čo robí toto dielko vínimočným a tak zábavným je jednoznačne anglický dabing pre Kentara, neviem kde toho chlapa nabrali ale to sa jednoducho musí počuť. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Kintaro je dement a génius zároveň, fetišista a frajer (taky zároveň). Pamatuju si, když Golden Boye dávali někdy kolem roku 2000 na anglickým MTV, to bylo panečku žrádlo... Nejzapamatovatelnější byl samozřejmě první díl v IT firmě, kde Kintaro zametal a tajně onanoval nad šéfovou, ale dobrý byly i epizody s doučováním, v zelinářství anebo s motorkářkou. A ta znělka... jak z reklamy na kolo, vůbec to nevypovídá o reálným obsahu Golden Boye :) ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Měl jsem za sebou teprve druhou epizodu a už jsem litoval a říkal si, jaká je ohromná škoda, že jich vzniklo pouze šest. Domníval jsem se totiž, že podobný námět má na to, aby těch částí utáhl i mnohonásobně víc. A stále na tom trvám, ovšem teď, když je konec, se nemůžu zbavit dojmu, že se tvůrcům nepodařilo využít skromného prostoru jedné série libovolného britcomu na maximum. Nepochopte mě špatně, i ostatní díly jsou zábavné a stále je to velká, chvílemi dokonce hodně velká legrace, ale už jsem tak nějak neměl nutkání se chechtat dvacet minut v kuse, ale spíš se čas od času lehce pohihňávat (novotvar, který nenajde ani google!) hrozně milému, i když místy "lehce" perverznímu humoru, s nímž se zde operuje. Ono to ostatně ani jinak nejde, když máte jako hlavního hrdinu mladíka, jenž má na jedné straně obsedantní fixaci na záchodové mísy, na kterých se střídají všechna ta krásná ženská pozadí, na straně druhé neukojitelný sexuální chtíč a hodně bujnou fantazii. V jeho počínání mu prostě nelze nefandit. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Za kopou lacno vyzerajúcich scén sa skrýva zaujímavý príbeh plný inšpiratívnych a poučných situácií. Kintaro je vo svojeje podstate dobrý a slušne vychovaný mladík, len ho treba lepšie spoznať. Sutdy, study, study... :p ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Absolutní ujetost. Sice velmi zábavná a s dobrými pointami, přesto chvílemi nedotažené. Máte tendenci hlavnímu hrdinovi fandit, přesto se nezbavíte dojmu, že je to totální loser, obzvláště jeho nezvladatelné výbuchy vzteku, citů apod., podkreslené pokaždé jiným stylem animace obličeje. A jindy zase neuvěřitelný sympaťák. "Studovat, studovat!" ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Golden Boy, jestli si u tohoto nazvu vybavite krasna devadesata leta pak se dostavame do tech spravnych sfer a poloh :) Tato 6dilna serie se totiz venuje filozofickym uvaham o smyslu zivota, vesmiru a lidske duse. Ne ne, filosofove zde bohuzel ostrouhaji mrkvicku, mozek je v tomto serialu vytlacen na ukor jineho dulezitejsiho organu :D GB je vynikajici guy-feel-good komedie a jeji hl.predstavitel -Kintaro- je manik, ktery naprosto dokonale paroduje tradicni anime hrdiny a ktery v prubehu serialu prochazi podobne trapnymi momenty jako snad kazdy nevybity mladenec (boze delam si srandu i pervers pepin by si to musel s tou zachodovou misou promyslet:) Kazdopadne narozdil od tradicnich anime, tady se s hlavnim hrdinou urcite v par momentech ztotoznite(muzi), co se tyce zen to nevim, ale mam o tom jiste pochyby. Humor a trapasy, to je proste koreni kterym vas golden boy posadi na zadek :) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nevázaný génius cestující na kole a sem tam pracující na částečný úvazek - jaké jiné anime může mít ikoničtější popis? Konečně jsem se na tuto samozvanou „legendu“ podíval a musím říct, zklamán opravdu nejsem. Líbilo se mi, že si hlavní hrdina nehrál na hrdinu a situace řešil povětšinou dost neortodoxně - i když to znamenalo třeba se nechat zbít do bezvědomí. Každý díl byl o něčem jiném a i když premisa byla většinou stejná - někam přijet, nechat se uchvátit pohledností nějaké té zástupkyně opačného pohlaví, chvíli někde pracovat a nakonec mít neskutečný vliv na všechny okolo - působily nápady svěže a neotřele. Jen mi tradičně nesedl styl humoru, který kromě velkého perverzna (tohle já zrovna rád, což o to) dost hrál na přehnané reakce - a to já nikdy nemusím a mám spíš tendence si v hlavě říkat „proboha, chovejte se už normálně!“ Naštěstí, humor i jistá perverze nebyla chlebem úplně každého dílu, i když absurdita nakonec došla své nejvyšší hranice v případě závodu motorky a kola. Co dál budu chválit, je zpracování, které jde ve šlépějích devadesátek - postavy mají malé oči a typicky vystínované vlasy a sem tam se objeví i nějaký pěkný detail, co se okolí týče. A to nezmiňuju ztvárnění ženských postav, které je prostě... Hnggg! √( ̄‥ ̄√ A závěrečná skladba chytlavá natolik, že jsem si ji pomalu pozpěvoval i při mytí nádobí (než se mi vykouřila z hlavy). Na závěr - je to zábavné, krátké dílko, které baví a zároveň nesežere příliš času (6 dílů po zhruba 30 minutách). Pro mě možná ne úplně dokonalá komedie, ale premisu jsem pochytil a vážně se mi líbila! Až by měl člověk sám chuť se na vše vyprdnout, nasednout na kolo a vydat se vstříc studiu života! I když, počkat... Já vlastně nejsem génius... 70% ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je totální bomba, sice jen šest dílů, ale co tam Kintaro předvádí, to je vrchol žánru. Zvlášt 5. díl s Kintarem na kole a závod s motorkou, což byla smrtící scéna, neboť jsem myslel, že umřu smíchy. Ale i Temptation of the Maiden a provokace Kintara mladou dívkou, nářez. Bomba díl je i Swimming in the Sea of Love, kdy Kintaro jako těžký borec skočí do bazénu a začne předvádět, jak umí plavat či plavba za koučkou plavání, která byla olympioničkou, a jeho "nebezpečný kontakt ze zadu" a následné polknutí:D:D:D Prostě nářez ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Roztomilé ecchi, kde naštěstí záběry na kalhotky a extrémně vyvinutá ňadra nejsou to nejdůležitější, protože dobře funguje po romantické a především komediální stránce. Hlavní hrdina je vysloveně sympaťák, takový věčný optimista, snažící se brát si ze všeho poučení do života (což samozřejmě nevylučuje, aby se občas nechoval jako perverzní pubertální hovado). Stejně tak humor chvílemi ustřelí do pro středoevropana naprosto nepochopitelných japonských výšin, ale většinou se trefuje přesně. "Cestuje na svém spolehlivém kole, kterému nefungují brzdy, takže nemůže zastavit, ani kdyby chtěl." :-) ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Ůchylák, magor a zachránce všechno v jednom o 25 letém synkovi s totálně i na japonce ujetým jménem OE KINTARO. Ujetá zábava. ()

kitsuchan97 

všechny recenze uživatele

*5/10* Golden Boy je vskutku bizarní záležitost. Ač samotná nosná myšlenka je velmi inspirující (touha učit se a neustále poznávat nové věci), tak je bohužel upozaděna opakujícími se vtipy a přemírou úchylností. Anime mělo pár humorných momentů, ovšem jako celek to na mě působilo velmi kostrbatě. Člověk navíc dopředu tušil, co má od každého dílu čekat - nová práce, nová holka, nové trable, stejná obsese záchodem atd. Příběh posledního dílu mi přišel nejzajímavější - dokonce hezky zakomponoval ženské charaktery z minulých epizod. Závěrem - bylo toto anime poučné? Ne. Bylo zábavné? V jistých momentech ano. Bylo úchylné? Jednoznačně. Je nejlepší waifu Ayuko? Bez debat. ()

mota 

všechny recenze uživatele

Úchylný génius okouzluje pošahanými kousky polonahé kikiny v humorně trapném úletu. Musím se toho ještě hodně naučit. ()

Reklama

Reklama