Reklama

Reklama

Most, který nevede nikam

  • Česko Most na věčnost (neoficiální název) (více)

Čarokrásná příroda Nového Zélandu zdaleka nemusí vytvářet kulisu pouze v podstatě milým, po hlavě hladícím fantasy příběhům, jako byly Pán prstenů či Letopisy Narnie. Naopak, ve svém divokém půvabu dokáže být i docela strašidelná. A právě tohoto potenciálu se rozhodl v roce 1986 využít režisérský rodák z Aucklandu Ian Mune, který sem situoval děj svého pozoruhodného nezávislého mysteriózního hororu Bridge to Nowhere. Jeho příběh se točí kolem skupiny pětice městských přátel, kteří se vydali do neprostupných hvozdů, aby zde s hejskovským nadšením zažili dobrodružství v podobě pátrání po tajemné stavbě, o jejíž současné podobě vlastně nikdo pořádně nic neví a která možná vlastně už ani neexistuje. Jedná se o tajemný opuštěný most, jenž nebyl nikdy dotvořen - proto se mu také říká „most do nikam“. A možná by jej skupina i nakonec nalezla a mohla si pak po letech vyprávět o vzrušení během pátrání po něm, kdyby jeden z členů neudělal chybu, za níž se platí. V divočině totiž existuje jedno základní pravidlo - nikdy se nesnažte naštvat někoho, kdo se v ní vyzná lépe než vy sami. A právě to se mladému, nepříliš vyrovnanému Leonovi, vůdci skupiny, naneštěstí podaří. Za to jej čeká smrt. A z výletu se pro všechny ostatní zúčastněné stává šílená noční můra, z níž se už mnozí neprobudí. Právě totiž zkřížili cestu lovci, pro nějž lidský život nemá nejmenší cenu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

curunir 

všechny recenze uživatele

Značne béčkový triler, ktorý však iné produkty zo svojho žánru nijak nezahanbuje. Dej je dosť priamočiary a pomerne jasne čitateľný, bez väčších problémov sa dá postupne domyslieť, kto prežije a kto sa už z lesnej prechádzky nevráti. A pritom mal film pomerne dobrý potenciál, založený na podmanivom a tajomnom prostredí novozélandskej divočiny. Napätie však kazí nevydarená prvá polovica (u mňa tak na 1*), otrasná hudba, až príšerné viditeľná lacnosť filmu a v neposlednej rade aj herecké výkony. Druhá polovica ukazujúca zbesilý hon psychopatického Maca na skupinku výletníkov je potom už v omnoho lepšom duchu a mierne prilepšujúce 3* dávam hlavne vďaka nej. Anderson-ova poznámka k premiére je mierne chybná - tá bola 13. 12. ´08 o 03:05 ráno. (2. komentár k filmu) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Herecké projevy občas k smíchu, ale hezká příroda, pěkný most a naháněčka v lese byla, takže na Cinemaxu se na to dalo dívat. Na DVD bych ale tento film rozhodně nekoupil! ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 12.12.2008, réžia slovenského znenia = ZORO LAURINC (15.12.2008) curunir: Moja "poznámka" je absolútne korektná :-) pretože dátum premiéry uvádzam podľa datovania v EUROTELEVÍZII (napriek tomu, že máš pravdu v tom, že to bolo až nad ránom nasledujúceho dňa). (21.12.2008) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že půjde o dálší buranský horor, ale to jsem se docela spletl. Spíše jde ze začátku o čistě dobrodružnou podívanou, která je místy plná humorných situací, trapných hlášek a ne zrovna zajímavého děje. Jediné co mě za prvních zhruba dvacet minut zaujalo byl auťák a koupání v řece bez svršků. Teprve s konfrontací Leona a Maca se začíná rozjíždět jakési psychologické drama, které se konečně přibližuje k hororovému žánru. Zprvu jen okrajově, ale tvůrci později i přitvrdili. Závěr je dle mého hodně uspěchaný, ale druhá polovina si určitě zaslouží lehce nadprůměrné hodnocení. 6/10 ()

Auteuil 

všechny recenze uživatele

V obsahu je psáno o lovci, který si vůbec necení života druhých. Nepřipadal mi tak. Smrt, která jako první rozvířila emoce, byla zřejmě způsobena v nutné obraně. Hlavní hrdinové navíc docela lačnili po krvi, pomalu každou prkotinu chtěli řešit násilím; třeba zastřelení záporákovy milenky bylo hrozně zbrklé, z takových jednání pak vznikají katastrofy a násilí přece plodí obvykle jen další násilí. Ale tak už to v životě semtam chodí, že jo....Tím pádem jde o příběh ze života a ty máme nejradši (ale vážně). Aneb: Lidi, snažte se dělat kompromisy a dohody (jako se to děje třeba v rámci evropských integrací), násilí prostě nikam nevede (stejně jako onen most a stejně jako obchod se zbraněmi, "obrana" státu před cizinci a podobné srandy).....Jinak mě film mile překvapil, na nic moc nehrál a byl trochu komplikovanější, než běžný horor typu Vřískotu (i když ten možná dokáže děti i vyděsit). ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Bezstarostný výlet do buše se změni v psychologické drama i horor poté, co narazí na drsného osadníka,(max,50%) ()

Reklama

Reklama