Reklama

Reklama

Kolt místo klíče

(festivalový název)
  • Japonsko Koruto wa ore no pasupóto (více)
Trailer

Obsahy(1)

Další ze série filmů společnosti Nikkacu věnovaných jakuze se zaměřuje na zkušeného nájemného vraha, pro něhož nejsložitější část jeho profese nepředstavuje vystopování a zasažení cíle, ale zahlazení stop a nalezení bezpečného útočiště. Šudži (Džó Šišido, který se ve stejném roce objevil také v Cejchu zabijáka) a jeho parťák Šun se pokoušejí ukrýt s pomocí pohledné číšnice v zapadlém jokohamském hotelu, ale nebezpeční gangsteři jsou jim v patách… Pojetí hlavní postavy silně připomíná postavy hitmanů ve snímcích Nájemná vražda (1958) nebo Samuraj (1967). Kromě noiru byl film výrazně ovlivněn i spaghetti westernem, což se projevuje ve specifickém hudebním doprovodu, napodobujícím styl Ennia Morriconeho, nebo v nezapomenutelné závěrečné konfrontaci, která kompozičně připomíná westernový duel. (Noir Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Úvodní atentát, následný útěk a závěrečná přestřelka jsou jednoznačně pětihvězdičkové. Prostředek, hlavně scény v hostinci naopak hodně zaostávají a nudí. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Japonský krimi film inspirovaný poetikou westernů. Patrné je to především z hudebního doprovodu a stylizace hlavního hrdiny do pozice nájemného lovce lidí. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama