Reklama

Reklama

Wonderfalls

(seriál)
Kanada / USA, 2004, 9 h 6 min (Minutáž: 42 min)

Kamera:

Victor Hammer

Hrají:

Caroline Dhavernas, Katie Finneran, Tyron Leitso, William Sadler, Diana Scarwid, Lee Pace, Tracie Thoms, Jewel Staite, Adam Scott, Neil Grayston (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Jaye Tyler (Caroline Dhavernas) je profesionální flákačka. Má sice vysokoškolský diplom z filozofie, ale přesto prodává ve Wonderfalls, což je obchod se suvenýry u Niagarských vodopádů. Bydlí v přívěsu (hlavně proto, aby se mohla vyhnout rodině) a většinou si od ostatních lidí drží odstup. To se ale jednou provždy změní, když na ni začnou mluvit hračky (resp. všechny věci, které mají tvář a to včetně výšivky na zástěře) - tohle totiž opravdu dokáže zkomplikovat život... (Angua)

(více)

Recenze (25)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Typický Bryan Fuller. To je samý cynismus, sarkasmus, orga... Tak jako v jeho dalších dílech (Dead Like Me, Pushing Daisies), i tady máme neskutečně barevné prostředí, suchý humor, zápletkové zvraty, postavy mají svoje zvláštnůstky, a vůbec celé je to takové ujeté. A protože já Dead Like Me i Pushing Daisies rád, mám rád i Wonderfalls. Někdy mám dokonce dojem, že již zmíněná díla převyšuje. Bohužel jen někdy. Díly se střídají od těch naprosto dokonalých (scénáře, které by se měly uchovávat v muzeu jako mistrovská díla) s tak docela nudnými až otravnými (u-u-u-ubohého k-k-k-koktavého...), že mi dělalo potíže je dokoukat. Přesto to pořád drží nad vodou hlavní hrdinka Jaye (výborná Caroline Dhavernas), která je to, čemu my mezi sebou říkáme kvintesenciální zevl. To je někdo s nadprůměrnou inteligencí, na svůj věk až moc zahořklý a podle ostatních pesimista (jak dlouho sakra budeme ostatní přesvědčovat, že jsme jen realisti?...) bez ambicí, který svůj potenciál mrhá na to, jak se co nejlíp vyhýbat práci... s někým takovým nemám problém se dokonale identifikovat... A nejen proto dávám i přes pár slabých dílů pěkné čtyři hvězdičky.. P.S. skvělá úvodní písnička. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

První díl byl poměrně zajímavý, říkal jsem si, že mě to chytne, ale právě jsem zhlédnul druhý a to byla naprostá blbost. Tak doufám, že se to zlepší, ale zatím normální průměr.. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Geniální William Sadler, geniální scénáře. Nejlepší nový seriál roku 2004, který byl však díky pramalé sledovanosti zrušen. Odvysílána nebyla ani polovina natočené série... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

První díl se zdál dost nadějný, neokoukaný děj i herci. Ale další díly se drží slova nuda jako klíště. Příběhy jsou nezajímavé a hlavní osu příběhu, která začátek tak ozvláštňovala, poslali scénáristi do háje. Dám tomu ještě šanci, zatím je to ale maximálně nevyužitý potenciál. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Sice mě mrzí, že seriál byl ukončen už po první řadě, ale na druhou stranu je možné, že by se to s dalšími epizodami pokazilo. Ta první řada byla nesmírně nápaditá, osvěžující a pohodová. O mladé ženě, která si myslí, že je šílená, když ji neživé zvířecí obličeje nutí pomáhat ostatním, neboť si zakládá na tom, že se k ostatním chová odtažitě, cynicky a nikdy ne mile. V každém díle se objeví nový příběh o tom, jak Jaye právě díky svým malým „přátelům“ změní osudy lidí kolem sebe a vidí, že každá maličkost může znamenat obrat v životním příběhu, ať už v jejím vlastním nebo někoho jiného. Provedení seriálu je půvabné a je znát, že za ním stojí tvůrce i mého oblíbeného Pushing Daisies a nechybí humor, který je vážně vtipný. ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Wonderfalls je velice zajímavým počinem, který se bohužel dočkal pouhých 13 dílů (kvůli nízké sledovanosti byl zrušen). Zápletky jsou zajímavé a neotřelé, díly velice svižně odsýpají a postavy jsou opravdu dobře napsané. Ovšem to, na čem stojí tento seriál, je typický cynický, sarkastický humor a plno suchých hlášek. A to jak hlavní hrdinky, tak její celé povedené rodiny a dalších postav. Doporučuji všem, co není ulítlost a humor cizí. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Opravdu mě mrzí, že si takováto dílka nezískávají více diváků. Není totiž zábavnějšího prostředí, než je městečko plné nějakým způsobem ulítlých postav, které spolu navzájem kontrastují. Řekněte sami, kdo by mohl být lepší hlavní postavou, než je dvacetičtyřletá zahořkla cynická prodavačka suvenýrů s vysokoškolským diplomem filozofie, která je navíc manipulována plyšovým oslíkém, mosaznou opicí, deformovanou napodobeninou lva, výšivkou na polštáři a dalšími...věcmi, které by rozhodně mluvit neměly. Bylo to příjemné osvěžení najít konečně serial s kapkou originality. Škoda, že to trvalo tak krátce. // Nejoblíbenější postava: Jaye Tyler // 90% ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Vybroušený humor, nápadů na rozdávání, originalita, romantika, absolutní nepředvídatelnost, kam jednotlivý díl povede.....no a k tomu všemu skvělá hlavní představitelka s naprosto jediněčným přístupem k životu a k rodině a samozřejmě k nové, naprosto vadné psycho situaci, ve které se ocitla. Sice všechny díly nebyly na 5 hvězd, ale ten pocit po skončení celé té první a bohužel i poslední řady je tak strašně vzácně nostalgický, že si nemůžu pomoct. Už je to dlouho, co jsem se u seriálu takhle moc pobavila, těšila se na každý další díl a zároveň jsem na konci mocně litovala, že už další díly nejsou a nebudou. Škoda, že to za velkou louží neuspělo, protože tahle záležitost zavání kultem a svěží originalitou. A nenechte se zmáct, tak jako já, že se bude jednat o trapárnu (pche, mluví k ní hračky), jelikož jsem se krutě mýlila a dlouho se této záležitosti vyhýbala, což je chyba, těch 80%, co to tu teď má, je na můj vkus ještě hodně málo-minimálně 90% si to určitě zaslouží. Je to prostě paráda. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Moje v pořadí třetí setkání s tvorbou Bryana Fullera, u kterého už jsem ani trochu nepochyboval o tom, že se mi bude líbit. První dvě (Pushing Daisies a Dead Like Me) byly dostatečnou zárukou. A od prvního dílu mi bylo jasné, že se mi seriál bude líbit. Hlavní hrdinka Jaye je skvělá, zajímavá a originální (stejně jako Georgia v Dead Like Me). Zápletka ve které "zvířátka" radí hlavní hrdince, co má dělat, je opět neotřelá a zábavná. Sledování toho, co tím vlastně chtějí říct prostě baví. Našel se sice i díl, který mě vůbec nebavil (indiáni), ale jinak jsem se většinou skvěle bavil a užíval si tuhle ztřeštěnou jízdu. Obzvláště nezapomenu na to, jak se Aaron ptá Jaye " Did the cow creamer tell you that?" Také si povzdechnu nad tím, že byl seriál ukončen předčasné. Sice má "zakončení", ale určitě by si zasloužil víc dílů a my bychom se mohli ještě více pobavit. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Krásně kouzelný svět pro všechny snílky. Sympatičtí herci, skvělé scénáře. Jen jedna vada na kráse: pouze jedna série:-( Shrnutí seriálu v pár slovech: Americká Amélie z Montmarteru:-)) ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Seriál, u kterého jsem od poloviny série brečela, že má jenom 13 dílů. Jak se říká: Dobrého pomálu. Co seriál od Bryana Fullera, to skvost. Tentokrát bez vypravěče, ale nechybí cynická hlavní hrdinka, absurdní zápletka, laskavý i černý humor, moment překvapení (je vážně zábava sledovat, kam hrdinku dovedou mlhavé instrukce od "zvířátek") to všechno smícháno do pestrého koktejlu oddechové zábavy v tom nejlepším slova smyslu. Jak říkám, je to krutě (a nepochopitelně) nedoceněný poklad seriálové tvorby. Doufám, že to Bryan Fuller nevzdá a natočí další seriál. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Scénáře Bryana Fullera prostě miluju. Píše zajímavé, neokoukané postavy a do šedavého každodenního života přidává špetku kouzla, vtipu a dalších zvláštností. Bohužel se jeho seriály nedožívají příliš dlouhého vysílání - to platí i pro Wonderfalls. Hrozně mi sedla hlavní postava flákačky jak osobnostně, tak herecky. Některé epizody byly sice slabší, ale to na celkovém pocitu neubírá. A Lee Pace jako Aaron byl opět zkrátka wonder wonderf-u-u-ul. Btw, na tenhle seriál jsem koukala pár týdnů před tím, než jsem odjela do Kanady prodávat suvenýry. Velmi se tedy s hlavní postavou ztotožňuji a jen čekám, kdy ke mě začnou promlouvat klíčenky. ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Podhodnotený a málo známy seriál, plný sarkazmu, irónie a cynizmu. Také to mám rád: hovoriace neživé predmety, ktoré radia, čo robiť...sestra lesbička, šéf Vám chodí na "high school", rodina plná samozvaných psychológov-ktorí sa Vám snažia pomôcť, a okolo padá Niagara...c´est la vie :) upgrade:Nakoniec, všetko skončilo tak ako má. Princ a princezná sú spolu. Nice.... ()

Nassau 

všechny recenze uživatele

Očekávání se nenaplnila. Přes otravné herce (až na Lee Pace) po místy otravnější příběh...zklamání a po druhém dílu raději ruce pryč. U seriálů musí být člověk obecně přísnější a 2 díly jsou na získání sympatií ažaž. ()

Loooki 

všechny recenze uživatele

ďalšia skvelá vec od Briana Fullera. Typické pre neho milé, svieže, zrušené (reagujem na Pushing Daisies - deň kedy sa obloha zatiahla :( ) ()

deepspace101 

všechny recenze uživatele

Já to nechápu. Nechápu, že masy televizních diváků dávají přednost sledování padesáté řady Kriminálky kdejaký zapadákov před svěžím, originálním stylem Bryana Fullera. Poupravím si populární frázi: Kašlu na Firefly, ale nenávidím FOX za zrušení spousty jiných seriálů. Seriál Wonderfalls nese všechny Fullerovy poznávací znaky, je tak úžasně milý a cynický a... No tak počkat, moment... Milý a cynický? Co je to sakra za nesmysl? Copak může někoho bavit koukat se na holku, která kolem sebe šíří pozitivní náladu asi jako pohlednice z Ruska, o lidi kolem sebe se zajímá jenom proto, aby nemusela celou noc poslouchat o flaškách piva na stěně, a pokud ji někdo náhodou podezřívá z dobrých úmyslů, pokládá to málem za urážku? Takhle má vypadat feel-good seriál? Úvodní písnička je natolik vlezlá a chytlavá, že jsem byla přinucena si ji po dvou dnech najít na YouTube! A co Tyron Leitso, jehož obličej se při pohledu na Jaye dokáže rozzářit jako tisíc ohňostrojů? Připadá vám normální, aby někdo vypadal tak extrémně sympaticky? Copak se na Wonderfalls vážně může dívat někdo při smyslech? A víte co? Whatever! ()

Reklama

Reklama