Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milostná komedie na motivy Boccacciova Dekameronu. Slavný Boccacciův Dekameron přináší deset krásných příběhů, které si pro ukrácení dlouhé chvíle vyprávěli ti, kteří unikli z Florencie před jistou smrtí, když se v ní roku 1348 rozšířil mor. Čtyři středověké povídky zpracoval režisér Zdeněk Zelenka jako televizní milostný cyklus. Vznikla zábavná komedie s vynikajícím hereckým obsazením... Příběh dvou mladých párů, které se přátelí v dobrém i horším a svou vzájemnou náklonnost řeší svérázným způsobem v duchu známého úsloví. Oko za oko – tak zní titul milostné komedie, kterou na motivy Dekameronu v roce 1991 pro televizi zpracoval scénárista a režisér Zdeněk Zelenka. Natočil rozverný příběh, ve kterém má hlavní slovo láska a nevěra, a ve kterém možnou tragédii zažehná moudrost, důvtip a dobrá vůle. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

natalanka 

všechny recenze uživatele

Pan Zelenka to prostě uměl. Vtipné, výstižné bez jediného hluchého místečka :-) Dobře jsem se pobavila :-) Boccaccio by mohl být biblí pro Radima Uzla a jiné lékaře. Jak vidno lidé se nemění :-) ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracovaný námět z pera klasika. Sice krátké, ale zajímavé, humorné a skvěle podané herci i režisérem. Závěrem jenom připomínka k ignorantskému textu distributora. Dekameron nepřináší deset prásných příběhů, teda přináší, jenomže ne deset, ale sto. Vypráví si je deset dní deset mladých lidí, a každý z nich vypráví každý den jednu příhodu. Takže jich je deset krát deset, což jak mě učili snad už ve druhé třídě na základce je sto a ne deset. Název Dekameron vznikl spojením dvou řeckých slov a znamená deset dní a ne deset příběhů. Kdepak udělali soudruzi z distribuce chybu? ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama