Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzikálový snímek režiséra Irwina Winklera s hvězdným hereckým a pěveckým obsazením je portrétem legendárního amerického skladatele Cola Portera, přinášejícím řadu jeho nezapomenutelných písní. Život Colea byl divoký, nekonvenční a nespoutaný, právě tak jako jeho láska k manželce Lindě. Benátky, Paříž, Broadway či Hollywood, to byly nádherné kulisy jejich vášnivého vztahu, který čas od času narušovaly Coleovo výstřelky. Linda nikdy nepřestala být jeho múzou, jež ho inspirovala k napsání nejslavnějších písní 20. století. Ve filmu ji ztvárňuje půvabná Ashley Juddová. Písňové hity uslyšíme např. v podání Alanis Morissette, Robieho Williamse, Natalie Coleové a dalších hvězd. (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

De-Lovely je jako dort, na který se sbíhají sliny, ale hned po prvním kousku cukr expanduje k hranici zatmění před očima. Kdo je na sladký, přijde si na svý. Já to nejsem a i když tenhle muzikál svoje kvality nesporně má, mezi moje oblíbené patřit nebude. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Prototyp filmové uchcanosti. Naškrobený muzikál a absolutní zosobnění retro poetiky v její nejúnavnější podobě. Tak pro vašeho dědu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se dvakrat nepovedlo. Film v podstate nema co vypravet, takze to ve vysledku vypada, ze krome zasadni sceny s padem z kone je Cole porad jen veselej, vsichni ho maj radi, sklada pisnicky a sem tam si povyrazi s nakym teplousem, coz je ve filmu jen tak nakously. Takze clovek dve hodiny sleduje, jak jsou vsichni spokojeny a cely to je desne preslazeny, ze zacatku to sice ma potencial dobre zvednou naladu, ale pak to zacne bejt jen otravny a navic ma film desne dlouhy 2 hodiny. Navic ani pisnicky nejsou buhvijaky, povedly se tak 3, 4 a muzikalovy cisla nemaj potrebnou stavu. Aspon, ze Kevin Kline v hlavni roli film docela tahne a hodne mu pomaha. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Lovely? Bohužel až příliš a po emoční a obsahové stránce beznadějně lonely. Načančané tuze pěkně, Kline ztělesňuje skladatelského boha, přešlapujícího mezi luznou nymfou a mužným satirem přesvědčivě, a pro Portera a swingovou éru mám slabost, ale právě proto odmítám přehlížet, že tenhle pacient bohužel chytil prudce nakažlivou muzikálovou chorobu a pod přezdobenou fasádou skrývá tak akorát velký kulový. A pokud je nám - zcela právem - připomínáno, že píšeme-li obsah filmu, měli bychom být věcní a zdržet se oslavných ód i zatracování, působí trochu pokrytecky, když na poklonkovací distributorské hemzy jako zde je místa dost... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto filmu je přímo úměrné tomu, jak hodně máte rádi Cola Portera, potažmo swingovou hudbu. Za sebe můžu prohlásit, že osoba tohoto amerického skladatele mi nikdy moc vzdálená nebyla, však pro takového Franka Sinatru Porter nesložil zrovna málo písní. Ano, můžete tvrdit, že je to naškrobené, kýčovitě zasazené do první poloviny dvacátého století, ale já budu vždy oponovat, že film, kde by se řada známých zpěváků je mihla před kamerou, aby mohla odzpívat jednu či dvě sloky zas tolik není. Osobně jsem vysazená třeba na Robbieho Williamse, na druhou stranu ten se mnohem lépe předvedl, když swingoval o pět let dříve "naživo" v Royal Albert Hall (ano, i tam si střihl nějakého toho Portera). Ale nebudu porovnávat, už teď sháním soundtrack, a jak se znám, za několik dnů už budu píseň De-Lovely znát nazpaměť. Dodatek 27. února 2010: Od doby, kdy jsem tento film viděla poprvé, uplynulo už hodně času, přesto si ho stále s radostí čas od času pustím. Asi to bude i tím, že mě po té době baví mnohem více, než když jsem ho viděla poprvé, a že si teď s vědomím toho, co přijde, mnohem víc užívám Kevina Klina i jednotlivá hudební čísla. Na pohodový den je toto muzikálové drama jako stvořené. A obsahuje vůbec nejlepší podání Night and Day, co jsem kdy slyšela. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tento all star zážitek není ničím jiným, než poctou Cole Porterovi. Život a dílo jednoho z nejlepších hudebních skladatelů 20. století potřebovalo lehkou formu životopisné koláže a taky jí dostalo. Svou příležitost si nenechali ujít tací, jako Robbie Williams, Alanis Morissette, Natalie Cole, Sheryl Crow nebo John Barrowman. Osobnosti z Porterova života procházejí jednotlivými scénami (L.B. Mayer, Irving Berlin) jako orlojem a ti, na které se nedotalo, o těch se alespoň s úctou mluví (Marlene Dietrich). Bohužel písně jsou interpretovány v moderním aranžmá a pro faktografické informace musíme taky jinam, důvodem pro volný scénář je závěr života, který bilancuje, ale neověřuje. Název filmu vychází z písně It's De-Lovely, která byla původně napsána pro muzikál roku 1936 Red Hot and Blue. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jako psát něco ve smyslu, že písničky se v tomto "muzikálu" moc nepovedly, je trochu mimo mísu, když je to spíše přikreslené životopisné drama o hudebním skladateli, kde zaznívají jeho písně. Dané téma snímek de facto využívá na 100 %, mohl, pravda, skončit dřív, ale celkově z toho těžko šlo vymáčknout po filmové stránce více, jelikož ten život zas tak zajímavý nebyl. Jde hlavně o tu hudbu, která mým šálkem coca-Coly úplně není. Přijde mi, že Cole dělal celý život víceméně jednu píseň s drobnými odchylkami, až pak ke konci života trochu změnil styl po událostech v jeho soukromí. ()

Deimos odpad!

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 2/10 Děj 0/10 Hudba 2/10 Efekty 1/10/// +no musím se pochválit, vydržel jsem to až dokonce, ale koukal jsem na to 12 dní, každý den po 10ti minutách, víc bych vážně naráz nedal -NUDA, ta především, unylí hlavní představitel, nezajímavá muzikálová čísla, naprosto nezáživný obraz a mohl bych pokračovat, ale vše by znělo nudný, nudná, nudné a to by vás nudilo/// De-Lovely je podle mě aspirant na nejnudnější film všech dob. A to ke všemu trvá 2 dlouhé hodiny. Do dneška jsem si o muzikálech říkál. "Nemusí mě oslovit příběh, ale určitě se nudit nebudu, přecijen už kvůli té hudbě" No i tohle tvrzení vzalo za své. Zpěv v tomto film je k uzívání. Nezlobte se na mě, ale jidiné co stojí za vidění je Jonathan Pryce a v závěru jeho hudební číslo, ale kdyby šlo o něj, tak se raději znovu podívám na film Evita./// Celkem 10%/// ()

k212 

všechny recenze uživatele

Netuším, jak je možné, že u nás o tomto muzikálu nikde pomalu napadla ani zmínka a taky se bez mučení přiznávám, že jsem po něm v půjčovně hrábla jen kvůli jménům zpěváků, kteří se ve filmu mihnou. Jméno Cole Portera mi nic moc také neříkalo, ale samozřejmě po zaslechnutí pár jeho songů se mi paměť značně rozjasnila. Toto dílko není pozoruhodné jen díky vysoké koncentraci hvězd pop-music (tedy nechci křivdit taky rocku a jazzu), ale hlavně svým zpracováním a hereckými výkony. Upřímně nečekala jsem nic extra, jen takovou oddechovku a místo toho se mi dostalo porce skvělé hudby, nápaditého děje spojujícího muzikál s životopisným snímkem, výborného hereckého i muzikantského výkonu Kevina Klina a nápadité režije i samotného scénáře. Nedokážu posoudit nakolik je film autentický, ale myslím, že je to úplně jedno, protože ve filmu jde hlavně o hudebníka a jeho svět, svět ve kterém vznikají jeho písně. A ten je nápaditý imaginativní a přitom nebolí (jako třeba bolehlav Moulin Rouge, tím však neschazuji jeho kvality). Také je pro mě osobně daleko přístupnější, protože písně Cole Portera nejsou zmodernizovány, pouze přezpívány. De-Lovely není moc zábavný a nehraje jen na hudební čísla, ale také na city diváka, je smutný i veselý zároveň. Prostě pohodový, žádné vélké přemýšlení. A ten, kdo má rád sem tam trochu jazzu anebo swingu příjde si na své. A i přestože se může zdát, že stojí od základu na hvězdách pěveckých, není tomu tak, protože jejich vystoupení nejsou nápadné či přeexponované (tedy až na křenícího se Robbieho Williamse ), samozřejmě, že člověk zaznamená Alanis Morissette nebo Sheryl Crow, ale málokomu neunikne třeba Elvis Costello nebo Diana Krall. Pozn. u nás je ve videopůjčovnách verze bez titulků u písní, což je dost naškodu, protože souvisí z dějem (mám však za to, že se nejedná o české nýbrž polské DVD). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle životopisný muzikál je skvělý v jednotlivostech, ať už to jsou muzikálová čísla nebo jiné scény. Jako celek ale moc pohromadě nedrží a zdál se mi ještě delší, než ve skutečnosti byl. Kevin Kline zvládl hlavní roli se ctí, ještě lepší byla Ashley Judd jako jeho manželka. V rolích zpěváků potěšily Alanis Morissette, Sheryl Crowe či Diana Krall, kapitolou samou pro sebe bylo vystoupení Robbieho Williamse, který si titulní písničku evidentně užíval. To jsou ty vydařené drobnosti, zarámování příběhu do vzpomínání starce mě naopak spíše rušilo. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vyprávěný příběh skladatele Colema Portera. Jednotlivé hudební výstupy umně pospojují Porterovy životní peripetie, jeho lásky - útěky a návraty. Muzika hraje podstatnou roli a povyšuje příběh nad průměr. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nikdy nevím, jestli mé publikum mé vtipy pochopí.. Zvlášť ty na jeho účet.." - "Musíte mu věřit !!" - "Já mu věřím !! Jen ho chci rozšířit.." ;) ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek jazzu jsem s osobou a dílem Colea Portera obeznámen, takže po stránce příběhové mě nějaké překvapení čekat nemohlo. Kevina Klinea mám moc rád a Ashley Judd jsem sice zaznamenal jen tak okrajově, ale tady byla vážně skvělá. Hudba je samozřejmě nádherná i v podání dnešních interpretů (nejvíc se mi zamlouvala Diana Krall) včetně Robbieho Wlliamse, kterého obyčejně nemůžu vystát. Jenže ke konci se člověk nemůže ubránit dojmu, že to celé mohlo být tak o čtvrthodinku kratší a vůbec nic by se nestalo.________Po třetím shlédnutí přidávám poslední hvězdičku. Vážně je to spíš drama, než muzikál, a když víte, co máte čekat, bezvadně si to užijete! ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

..velmi prijemny retro muzikal smerujuci ku klasickemu backstage, s hudbou, ktora mi sadne v zasade kedykolvek..It's delightful, it's delicious, it's delectable, it's delirious, It's dilemma, it's de limit, it's deluxe, it's de-lovely..a to Night and Day ;-).. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Přehlídka nádherných melodií Mistra Portera a méně nádherných, ale i tak pěkných kluků v roli jeho milenců. 1) Starosvětský způsob vyprávění působí poněkud nudně. Když k tomu přidám jako vždy silně asexuálně působícího 57letého Kevina Klinea (Cole Porter) a zjevný nepoměr mezi věkem a vzhledem herce a věkem postavy, kterou ztělesňoval, celkový dojem pak není nic moc. 2) Porterův vztah k ženě demonstruje moji postpubertální představu o uspořádání domácnosti. Nenaplnila se, a já toho nelituji. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl na DVD: velkou nevýhodou je to, že muzikálové party ( a je jich tady pochopitelně požehnaně) nemají české titulky. Přitom v mnoha pasážích jimi postavy doslova „komunikují“, takže musíte umět dobře anglicky, abyste pochopili, co se osoby snaží jedna druhé sdělit. Kdo angličtinou nevládne, bude jen dumat, o co všechno asi přichází. Zkrátka neopatřit titulky bezmála třetinu filmu je hřích jako hrom. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Já mám De-Lovely moc ráda a hodlám se za něj chrabře bít. Skvělá hudba (!) v podání vynikajících současných interpretů (třeba Natalie Cole a její podání Ev´ry Time We Say Goodbye je lahůdkové), solidní obsazení (Kevin Kline ale i Ashley Judd) a taky docela originální pojetí celého příběhu u mě dohromady rozhodně dělají dobrý film. A jestli je to pro dědu (jak říká Cival), tak jsem děda! A soundtrack znám nazpaměť (protože jsem děda prozatím nesklerotický). ()

Reklama

Reklama