Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzikálový snímek režiséra Irwina Winklera s hvězdným hereckým a pěveckým obsazením je portrétem legendárního amerického skladatele Cola Portera, přinášejícím řadu jeho nezapomenutelných písní. Život Colea byl divoký, nekonvenční a nespoutaný, právě tak jako jeho láska k manželce Lindě. Benátky, Paříž, Broadway či Hollywood, to byly nádherné kulisy jejich vášnivého vztahu, který čas od času narušovaly Coleovo výstřelky. Linda nikdy nepřestala být jeho múzou, jež ho inspirovala k napsání nejslavnějších písní 20. století. Ve filmu ji ztvárňuje půvabná Ashley Juddová. Písňové hity uslyšíme např. v podání Alanis Morissette, Robieho Williamse, Natalie Coleové a dalších hvězd. (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

danecek24

všechny recenze uživatele

62. Zlatý Glóbus za rok 2004 - nominace (2) - Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Ashley Judd, Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Kevin Kline ()

otík 

všechny recenze uživatele

Životní osudy Cole Portera v dlouhém, ale hezkém hollywoodském podání. Kevin Kline a Ashley Judd podávají výtečné výkony, bohužel muzikál je až příliš dlouhý a v polovině filmu nemá čím zaujmout. Až s chýlícím se koncem života Porterovy manželky muzikál opět nabírá na obrátkách a vrcholí podařenou předposlední skladbou. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Ve víru leporela, la, la. Ve víru klavírů. Cestovní hrací skříňka ladí dvojí repertoár, dvojí polibek. První voní jako hrst pivoněk. Druhý svírá ret v mollové tónině. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Překvapení sobotního odpoledne v TV - vůbec jsem o tomhle filmu nic netušila. Dle mne by si zasloužil přinejmenším hlavní vysílací čas! Jinak, pro nás ne-angličtináře, jsem velmi ocenila titulky při písničkách. Kevin Kline opět exceluje v roli sexuálně nevyhraněného tvora, přitažlivého pro obě pohlaví. A ta muzika je prostě nádherná! ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

cely film byl jako “cozee? on je to gay a podvadi me s jinymi muzi? jak necekane!” nevim, jestli jsem na konci mela brecet; ale chtela jsem, chtela jsem byt smutna, chtela jsem tak melancholicky konec a takovy jsem i dostala, ale ja proste nebyla vubec smutna. — skvele pisnicky, skveli herci; potesil me kevin kline a prekvapil john barrowman, ktery mel sice jen malou roli, ale byl dokonaly (a uz vim co delal captain jack harkness ve 30./40. letech). — ze zacatku uzasny, svizny muzikal; na konci me uz zacal nudit (musela jsem i preskakovat, ty “smutny” sceny s tou jeho zenou byly NUDNY JAK SVINE). — overall to byl docela prumerny film, nicmene jsem si ho tak nejak zamilovala nemuzu mu dat jen 3 hvezdicky.. nedokazu to jinak vysvetlit, ale i pres nektere otravne sceny mi snimek prirostl k srdci.♥️ || ❝𝐖𝐡𝐚𝐭 𝐢𝐬 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐫𝐞𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐛𝐮𝐭 𝐝𝐢𝐬𝐡𝐨𝐧𝐞𝐬𝐭𝐲 𝐝𝐫𝐞𝐬𝐬𝐞𝐝 𝐮𝐩 𝐢𝐧 𝐚 𝐥𝐢𝐭𝐭𝐥𝐞 𝐠𝐨𝐨𝐝 𝐛𝐫𝐞𝐞𝐝𝐢𝐧𝐠?❞ 🎹🎶 ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie tohoto muzikálu do značnej miery ovplyvní skutočnosť, aký má divák vzťah k jazzu, swingu a osobe Cole Portera vo všeobecnosti. Logicky, čím kladnejší, tým vyššie hodnotenie. Hudobné pasáže sú výborné, muzička je to podľa mňa skvelá, defiluje tu veľké množstvo osobností súčasnej hudby od popu až po jazz. Ide samozrejme len o krátke cameá, ale stoja za to. Kevin Kline predvádza svoj štandard, Ashley Judd je k zakusnutiu, celý príbeh je jedna veľká dramatická love story ktorej možno vytknúť snáď len trochu dlhú stopáž. A skutočnosť, že neotitulkovať piesne na lokálnom DVD je barbarstvo hodné opľutia vydavateľa. ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Film má velmi šikovnou koncepci a rozhodně nemůžu říci, že je špatný, ale: nudila jsem se. Můj mozek byl zaujat tím celkovým podáním, ale emoce se dostavily pouze na třech místech - kdy Kevin Kline učí zpěváka zazpívat svou píseň (milostného jiskření je tady víc, než mezi ním a Ashley Judd v celém filmu, což pokládám za přinejmenším zajímavé :)), dále v okamžiku, kdy skladatel své ženě předzpívává píseň z premiéry, na kterou se už nedostaví, a úplný závěr. To je trochu málo, na druhou stranu lepší než nic, a jsem ráda za originalitu. ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Okouzlující filmový počin plný úchvatných swingových melodií, které mě doslova ukradly srdce i duši. Když k tomu přidám autentickou atmosféru a báječný výkon Ashley Judd, je to pro mě téměř dokonale dílo. 80%. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Díky neuvěřitelnému štěstí mám televizní nahrávku včetně přeložených písní. Vůbec se nedivím rozhořčení těch, kteří tu možnost neměli. Písně jsou tu neoddělitelnou součástí děje a bez porozumění jejich textů musí hodnocení nutně dolů. Přitom v některých případech až mrazí, jak vhodně byly písně vybrány. Cole Portera mám ráda, Kevina Klinea taky, Ashley Judd byla vybrána typově velice dobře. Samotné drama bych ohodnotila hůř, ale vzhledem k žánru... 90%. ()

vla_kor 

všechny recenze uživatele

Muzikálově pojatý životopisný film o Cole Porterovi. Lákadlem je pochopitelně účast popových hvězd. Filmoví herci Kevin Kline a Jonathan Pryce mají (oceněné) zkušenosti i z divadelního jeviště. Ale skutečnou muzikálovou hvězdou účinkující v tomto filmu je John Barrowman, který hraje Jacka a zpívá Night and day. JB hrál v Porterově muzikálu Anything goes uváděném ve West Endu. Porterovi písně nazpíval a vydal na cédéčku s názvem "John Barrowman Swings Cole Porter". ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

1) Ten obsah zde je úplně příšerně nastylizovaný, což je tím horší, že se jedná o oficiální text distributora. 2) viděla jsem to na AMC, dabované, s písněmi v původním znění bez titulků. Vzhledem k tomu, že ty písně mají ve filmu větší význam než jen tak LALALA, je to (kromě původního znění bez ničeho) nejhorší možná varianta. 3) Život Coleho a Lindy byl pravděpodobně opravdu divoce nekonvenční, ale do tohoto filmu se z toho moc nedostalo. 4) Sumasumárum - promarněná příležitost. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Nemám moc ráda hudební filmy. Nemám moc ráda oslavné životopisy zvrácených model. Nemám moc ráda prostředí buzikálových oholených zadků. Nevím, jestli to označím správně, ale tohle byla freska; a moc povedená, musím říct. Některé písničky jsem si potom sama mockrát zakrákala, když široko daleko nikdo nebyl. Já si kdysi tento film půjčila kvůli ešli džad. Vůbec jsem neznala jméno Cole Porter a dokonce jsem neznala ani většinu písní. Že byl týpek po půl století jedním z nejzásadnějších skladatelů de facto pop music, jsem neměla ani páru. Rozhodně si zasloužil film a myslím, že by byl s výsledkem docela dost spokojen. I feel a sudden urge to sing ... ()

scaletom 

všechny recenze uživatele

Vynikající, strhující.. chytlavé. propojení pěkné hudby, která hraničí s nesmrtelností a dobrými pěveckými výkony. Film nejen potěší radostí ze života, ale i dojme proměnlivostí lidských osudů. Je jasné, že můj úpohled na věc je zkreselný, protože muzikál 30 a 40. let mám opravdu rád, ale jsem přesvědčen ý, že i ostatním tenhle film má rozhodně co nabídnout ()

Reklama

Reklama