Reklama

Reklama

13 Ghosts

Trailer

Obsahy(1)

Když samotářský Dr. Zobra umírá, zanechává svému chudému synovci Cyrusovi (Donald Woods) své sídlo. Cyrus se do domu přestěhuje i s rodinou a ihned se snaží najít údajně schovaný poklad. Posléze však zjišťují, že i s domem zdědili 12 duchů, které lze vidět jen speciálními brýlemi. (Terva)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Taková duchařská klasika, která už dneska určitě nikoho nevyděsí a místy spíš rozesměje. Nicméně nějaké to napětí tam i po létech zůstalo a většinu času jsem se nenudil. Přičtu-li svůj kladný vztah k černobílu a k méně strašidelným hororům, u kterých se nemusím strachy schovávat pod stůl a odvracet od nechutných scén, jsou čtyři hvězdičky na světě. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

„Pokud věříte v duchy podívejte se po vyzvání skrz červené okénko, pokud ne, sledujte plátno skrz modré“. Další experimentální film Williama Castla, při kterém diváci u vchodu dostávali destičky se dvěma pruhy, skrz které se po vyzvání, které se objevuje na plátně, dívali na film a buďto viděli pobíhající duchy nebo prázdné místnosti. Podle toho jakou barvu zvolili. Do filmu totiž byly v některých pasážích vloženy scény s duchy v červeném filtru. Skrze modrý plast tak nebyli vidět, naopak v červeném se projevili. I dnes v době 3D projekcí, je to zajímavá zkušenost. Film sám samozřejmě nestojí za nic. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ne moc dobré jako remake, což je celkem nečekané. Čekal jsem daleko lepší film. Je pravda že hned na začátku představení duchů bylo parádní a i samotní duchové vypadaly fajn. Jen je problém že ve zbytku filmu moc vidět nejsou a když jo tak to dokonale zabijou herci kteří hrály neuvěřitelně kostrbatě. Ten malej klučík mě strašně iritoval. Herci se prochází příběhem a všechno jim jde do ruky. Film mi přišel strašně přímočarej a celkem i nudnej. Hold tohle Castelovi nevyšlo podle mých představ. ()

wipschka 

všechny recenze uživatele

Mno. Nevěřila bych, že to řeknu..ale dejte raději remake. Šmírácké brýle na duchy postavám hrozně vtipně zvětšují oči, duchové, kteří jsou vlastně jen obláčky, zastrašují své oběti zvukem, který je podoben vzdychání. Navíc se jedná nejspíš o duchy tragicky zesnulých kuchtíků, neb nejradši řádí v kuchyni s moukou! Herci jsou hrozní, ale vede syn Buck jehož pokerface při zahlédnutí ducha dosáhl snad nejvyššího možného levelu. Film je opravdu zoufale nudný. Rituální obětování brejlí na konci filmu nejspíš vyjadřuje názor, že film měl být raději zničen či zakopán na místě, kam lidská noha nevstoupila a nevstoupí! (Jen doufám, že nepovstanou jak Fénix z popela!) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „13 Ghosts“ už v dnešní době asi mnoho lidí nevyděsí, ale přesto jsou zde scény, které jsou zajímavé, které jsou natočené velmi zvláštním stylem a hororové pořád jsou. Jen už jsme trochu více otrlí. Myslím, že Castle by v dnešní době už s něčím takovým neuspěl. Anebo by se adaptoval na současnost. Za mě jsou jeho filmy prostě paráda, i když nutně neplní hororovou funkci, tak zábavní ano. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen formou Illusion-Q, díky které bylo možné sledovat jej v kině skrze červenou fólii, se kterou jsou filmoví duchové vidět, nebo s fólií modrou, s níž vidět nebyli. (Terva)

Reklama

Reklama