Reklama

Reklama

Buď moje kočka: Dopis pro Anne

(festivalový název)
  • Rumunsko Be My Cat: A Film for Anne
Trailer
Horor / Thriller / Psychologický
Rumunsko, 2015, 87 min

VOD (1)

Obsahy(1)

V roku 2014 našla polícia v rumunskom mestečku Rădăuți nahrávky, ktoré mali dokopy 25 hodín. Z nich vznikol tento film, v ktorom chce Adrian (Adrian Țofei) ukázať hollywoodskej herečke Anne Hathaway svoj talent a presvedčiť ju, aby si zahrala v jeho filme. Adrian je ale ochotný prekročiť hranice extrémneho násilia na obrazovkách a to nie je pre herečky, ktoré majú v jeho filme zobraziť Anne, predzvesťou ničoho príjemného. (Marceloo)

(více)

Recenze (14)

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Tentokrát si neviem vysvetliť tak pozitívne prijatie tohto vraj „hororu“ a normálne plačem, že musím ísť proti prúdu. To, že sa tu chváli herecký výkon hlavného záporáka je síce pekné, ale pre mňa vrcholne nepostačujúce. Ani neviem, či je to film, či nejaké home video, alebo čím by to chcelo byť. Sledovať hodinu a pol nejakého plešatého urehotaného magora, ktorému sa huba nezavrie od začiatku do konca, na tom naozaj nevidím nič zaujímavé. Aha, boli tam asi dve alebo tri striekance krvi na plachtu, takže očividne si chcel niekto dokázať, že aj bez gore to ide. Otravné, nudné, pre mňa možno najiritujúcejší tohtoročný... neviem čo (nechce sa mi to už nazývať horor). ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V roku 2014 našla polícia v rumunskom mestečku Rădăuți nahrávky, ktoré mali dokopy 25 hodín. Z nich vznikol tento film, v ktorom chce Adrian (Adrian Țofei) ukázať hollywoodskej herečke Anne Hathaway svoj talent a presvedčiť ju, aby si zahrala v jeho filme. Adrian je ale ochotný prekročiť hranice extrémneho násilia na obrazovkách a to nie je pre herečky, ktoré majú v jeho filme zobraziť Anne, predzvesťou ničoho príjemného. - Nečakal som, že by ma toto mohlo nejako výraznejšie zaujať, ale celkom pozitívne ma to prekvapilo. Adrian pôsobí ako psychopat miestami až nepríjemne vierohodne. To prostredie mestečka v Rumunsku je pre tento druh hororu ako stvorené, pretože človek má pocit, že presne v takýchto miestach by sa niečo podobné mohlo odohrávať. Found Footage forma v tomto prípade funguje ideálne a ja som zvedavý, čo na to povie tá Anne Hathaway. Síce neviem, kto to je, pretože sa počas svojej kariéry v žiadnom horore neobjavila, ale Adrianovi zo srdca želám, aby ten horor s ňou naozaj natočil. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Stále som tak nejak dúfal, že sa táto lacná, psychologická sonda do hlavy psychopata, rozbehne spôsobom, ako rakúsky  "Angst" z 83´, ktorý mi nevedno prečo, tento snímok sčasti pripomenul. Kým však v prípade "Be My Cat: A Film for Anne", nemal Adrian Țofei väčšie gule aby diváka dokonale šokoval násilím, "Angst" bol z úplne iného súdka. Toto bohužiaľ nie je ani len polovične odrobená práca. Toto je len akože niečo, o troch hercoch, čo prakticky funguje len v úvode, nakoľko divák je stále tak nejak na pochybách, čo sa bude diať. Keď si však uvedomí, že sa žiadne prekvapenie konať nebude - bude koniec. Strata času a absolútne umelo nadhodnotená záležitosť .. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden zmála prípadov, kedy myslím, že by exploitation filmu pomohlo. Ale inak skvelé, aj keď hororoví fanúšikovia asi moc spokojní nebudú. Anne by sa to páčilo! ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jo, přijde mi tak nějak skvělý, když se na bázi tohoto, řekněme filmu, mohl mister Tofei vypravit z Rumunského Raduti po celém světě a dělat tiskovky se soškami v ruce, ale z hlediska toho, čím mě film stimuluje, stojím bohužel na úplně jinym pódiu. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2017] A Dunningův-Krugerův efekt znáte? Je jedno jestli přepadnete banku, protože jste díky citronové šťávě neviditelní, nebo si myslíte, že jste geniální režisér a u vás doma (ale bez maminky) natočíte velkolepé dílo s holywoodskou hvězdou. Pořád to je pro diváka skvělá podívaná. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Aj keď som išiel do toho filmu s myšlienkou, že to je hraný found footage horror, tak mi parkrát počas sledovania napadlo či to nie je 100% autentické. Je to veľmi zaujímavy ponurý experiment. Kto čaká gore bude sklamaný, kedže je toho minumum. Je to v prvom rade kecačke s prvkami hororu. Odohráva sa to v Rumunskej dedine a všetko sa to točí okolo magora, ktorý týmto snímkom chce nalakať herečku na spoluprácu. Určite tento film si nezaslúži až tak vysokého hodnotenie, ale posledná scéna je absolútne zničujúca a práve preto posúvam tento film omnoho vysšie ako by si zaslúžil. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Beze srandy, tento film sháním už asi dva nebo tři roky a když ho konečně najdu, jsem nějak na rozpacích si ho pustit. Po jeho zhlédnutí ale zjišťuju, že Adrien Tofei je docela chytrý člověk a ač si na začátku filmu říkáte - tohle nemůžu dát, ve finále je to fakt dobře komediálně promyšlené. Forma je sice opravdu pro otrlejší, některé pasáže trochu nudné a celou stopáž jste stejně trošičku na pochybách, jestli to teda fakt není real, ale jak říkám, Andrei si to naplánoval docela fajnově. Sice vůbec netuším, do jaké sekce bych celý tento projekt zařadila, ale asi mu říkejme prostě ''projekt''. Za mě hodně ojedinělý styl i celá psychologie scénáře. ()

Valenta28 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je něco, co mě po hodně dlouhé době plné hloupých pokusů o to natočit horor konečně potěšilo. Žádný ubohý pokusy diváka vyděsit otevírajícíma se dveřma, nebo krokama v podkroví. Toho už jsem si užil až až, už mě to omrzelo. Teď přichází mentálně narušený, sexuálně zvrhlý, osamělý Rumunský "režisér", který je přesvědčen že natočí kultovní dílo. A pro jeho vydaření je schopen vraždit, či porcovat. Myslím si, že je pro mne mnohem poutavější pohled do soukromí devianta, který jen svou vlastní existencí utváří děsivost na vysokém stupni, než trapné duchařinky a démonické chuchvalce vyhozených peněz, které již dávno svou nejlepší éru dokončili. ()

lajka.sabaka 

všechny recenze uživatele

It is really not a silly movie. With very cute and realistic psychopath, i...i mean the actor, not the real person and with no hysterical scenes and no torture, i hate torture, cause...it is so boring! ()

mrtvej_pes 

všechny recenze uživatele

Be My Cat je zajímavý experiment, který opravdu těží z elementárních podstat found footage hororu - autenticity. Film opravdu působí "domácky", autenticky. Bohužel v poslední fázi mi to nepřijde úplně dotažené do maxima, bych řekl, a skoro vyvstává otázka, zda se opravdu jedná o horor nebo nějaký velmi podivný meta-komentář. No přemýšlet nad tím moc nebudu... Škoda, že nebylo většího budgetu, zde by bylo naprosto namístě, aby měl film nějaký gore/více grafických explotaičních prvků. Bohužel my zároveň hlavní postava připomínala mého kamaráda z tábora Matěje (promiň Matěji, ale je to tak) a to vzhledem, chováním i smíchem, a tím se pro mě film stal i komedií. Asi moje budoucí srdcovka. A pro fanoušky CreepCreep 2. ()

Reklama

Reklama