Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henry Roth pracuje jako ošetřovatel v ZOO. Jeho snem je vyrazit na Aljašku, a proto veškeré peníze investuje do rekonstrukce plachetnice. Když se vydá na zkušební plavbu, loď se porouchá a Henry musí ke břehu. Zastaví se v malém bistru, kde ho zaujme sympatická Lucy. Dá se s ní do řeči a domluví si schůzku na další den. Druhý den Lucy sice sedí na svém místě, ale Henryho si vůbec nepamatuje. Majitelka podniku mu vysvětlí, že dívka měla autonehodu, po níž má poškozenou krátkodobou paměť, takže pokaždé, když se probudí, je pro ni neděle 13. října. Její otec a bratr se jí to snaží ulehčit, a proto každý den vše připraví a prožívají, jako by opravdu byla říjnová neděle. Otec dívky zakáže Henrymu se s ní stýkat. Když už nemůže jít do kavárny, začne připravovat náhodná setkání. Protože si Lucy po každém setkání s Henrym zpívá, tak otec rezignuje a pozve ho domů. Jednoho dne dívka zjistí, že není 13. října. Otec jí vše vysvětlí a zaveze ji k lékaři. Henryho uklidňuje, že další den bude zase vše při starém. Jenže mladík se rozhodne, že to změní. (TV Nova)

(více)

Recenze (771)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne jeden z najlepších filmov s Adamom Sandlerom a jedna z top 10 mojich najobľúbenejších komédií. Dobrých komikov a nielen komikov ale aj ľudí ako je Adam vidím v Hollywoode veľmi málo. Film patrí medzi moje obľúbené aj keď sme to videli už aspoň 50x. Sandler tu zvládol dve role s neuveriteľným prehľadom. Na jednej strane klasický vtipkár a na druhej veľký romantik. Ak sa niekto chce výborne pobaviť a zároveň si želá aj trošku romantiky splní film všetky očakávania. A chce to predsa len originalitu zbaliť ženskú na 50 spôsobov a každý deň inak. To dá prácu, ktorá je v závere predsa len ocenená. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší Sandlerovka a zcela neironicky jedna z nejoriginálnějších a nejzábavnějších romanťáren co jsem kdy viděl. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře propracovaná zápletka se ztrátou krátkodobé paměti, ze začátku hodně vtipné (například stále nové způsoby, jak sbalit holku), potom už trochu slabší, zvracejícího lachtana a prvoplánovou figurku ošetřovatelky si mohli tvůrci odpustit, ale stále velice slušná komedie. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Univerzální rada do života: Když máte blbou náladu, pusťte si 50× a stále poprvé. Scénáristicky možná nedotažené ke kdovíjak kultovním rozměrům, ale za takové hafo skvělých nápadů, úderných vtipů a sympatických postav by už dneska v Hollywoodu vraždili. Film, v němž svou vrozenou komiku nejlépe prodal nejen Sandler, ale v podstatě i Rob Schneider a hlavně delikátní sypač Sean Astin - a já se i po padesáté bavím stejně královsky jako poprvé. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Víte vy co? Občas mám pocit, že když holka podle vlastních slov dělá něco popadesáté, je to jakoby to dělala poprvé. Akorát že mi u toho nikdy není tak do smíchu, jako u téhle komedie, která popírá všechny filmové zákony (USA + komedie + Sandler = blivajz) a překvapivě baví. Kam to napsat? Třeba sem. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler je sympaťák a skvelý herec, ale väčšina jeho filmov mi vôbec nereže. Našťastie tu sa odpútal od fekálnosti (až na excesy ako vracajúci mrož a obojpohlavná pracovníčka akvária) a sústredil sa na skvelý príbeh plný emócií a často veľmi vtipného jemného humoru. Veľmi ma potešil skvelý soundtrack plný reagge coververzií ako napr. Friday I'm in Love pôvodne od The Cure, alebo skvelá prerábka Drive (new wave klasika od The Cars) v podaní skvelého Ziggyho Marleyho. A ešte Beach Boys!!! No a koniec bol tiež vynikajúci. PS: Asi prvý krát v živote mi nevadil Rob Schneider! ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Taková celkem příjemná blbost! Občas se člověk zasměje, občas kroutí hlavou! Nechybí klasicky Sandlerovský hrubozrný a Schneiderovsky trapácký humor! Sandlera mám rád a jeho projev je jako vždy přirozený, Drew Barrymore nemám rád a její projev je jako vždy směšný. Několik velmi vtipných okamžiků a celkově pohodová havajská atmosféra dělají z filmu ideální zpříjemnění líného letního odpoledne ve dvojici. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Příjemná odpočinková komedie, v níž téměř nenajdete trapné vtipy. Naopak těch povedených je v ní fakt hodně a já se s chutí smál. Zápletka sice zajímavá, ale trošku hloupoučká a naivní, ale to vůbec nevadilo, protože všechny ty Sandlerovy nápady a Astinovy hlášky (ostatní postavy měly tak jednu dvě povedený) byly rozhodně na palec nahoru... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 9/10/// +zajímavý příběh, vtipné i vážné scény, kouzelná Drew Barrymore, sympatický Adam Sandler, příjemná hudba -jinačí (méně vtipné) než jsem čekal/// Oba hlavní představitelé určitě nepatří mezi mé oblíbence. Ovšem zde jejich postavy byly velice milé a příjemné. Děj, herci, nic z toho nebylo nijak křečovité, trapné nebo snad příliš fekální. Líbilo se mi prostředí ve kterém se film odehrává a rovněž zvířátka a jejich kreace. Henry Roth je dle mého velice slušný a vynalézavý člověk. Lucy je naopak velmi zábavná a přátelská. A byla radost tyto dva pozorovat, jak se každý den seznamují novu a znovu. Příjemný a dojemný film./// Celkem 85%/// ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

No, třeba 100 X , když je to stejně pořád na vyliž mísu. Sandler je téměř klasicky antikoncepční, což můžu posoudit i já, prachobyčejný heterák mužského pohlaví a Drjů je tlama dračí, pod to se jakožto pán tvorstva klidně podepíšu Schneiderovo krví ze zlomeného rypáku. Trojlístek mých oblíbených doplňuje jako bonus Astin v roli, kterou snad ani hrát nemusí. Takže mé neobjektivní hodnocení je jasný odpad, protože jsem ale zlatíčko a miláček všehomíra a vůkol oblíben skrzevá svou všeobjímající čistou duši, pak plácnu za tu nebetyčnou zhovadilost jednu hvězdu a zmíněná grupa mi bude půl roku čistit boty a mazat chleba se sádlem na pole. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Originální námět o dívce, která má krátkodobou paměť, není využit tak, jak by si zasloužil. Několik gagů nemá chybu, hlavně ten s několikátým sledováním filmu Šestý smysl, ale jsou zde i dlouhé pasáže, ve kterých se vtip nevyskytuje, ale nějaká nuda to rozhodně není. Uvítal bych větší propracovanost, větší návaznost scén a lepší konec, který je celkem nenápaditý. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu by stačilo říci, že je milý. Nádavkem lze dodat, že je v něm snesitelná romantika podmalovaná kýčovitě líbivou hudbou a Drew je sympatická. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Cca jednou za 360let (myšleno pro jedno konkrétní pozorovatelné místo) dochází k úplnému zatmění slunce. Je toho poměrně dost, co se “musí sejít”. Včerejšího dne musel nutně měsíc (v novu) vstoupit mezi Zemi a Slunce a umožnil tak, aby proběhlo “tak trochu” jiné zatmění I v mém případě. Těžko si jinak vysvětlit skutečnost, že jsem shlédnul romantickou komedii made in USA a (světe div se) já se bavil a navíc (jako bonus) je z toho cítit I upřímnost. Už samotné téma je výborný nápad a co víc, tentokrát nezůstalo pouze u nápadu, následně trestuhodně nevyužitého (jak tomu v drtivém počtu podobných případů bývá, byť (nutno (si) přiznat), ne vše se povedlo ke 100% (oboustranné) spokojenosti). Přesto, klobouček dolů A. Sandlere, nepřestáváš mě udivovat. p.s. do D. Barrymore by se nejeden dokázal (každý nový den) zamilo(vá)vat…..p.p.s dnes se mi navíc ani nechce být za cynika popř. rejpala. Snad pouze s dovětkem, D. Aykroyd(e). Špatné počty! Number three-mrož, number two-(možná) TY, number ONE-pouze a jenom moje maličkost resp. velikost. To pouze “pro pořádek”, aby bylo dostatečně jasno, že mě tyhle “laciné vtipy” nijak nepřekáží (čti neuráží). Život už je (sám o sobě) dost vážnej (stejně jako “samotná čsfd”), nezdá se vám…? Všechna čest všem vyjímkám! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi dobré tri hviezdičky, čiže TOP, čo u mňa "klasická hollywoodska romantická komédia" môže dostať, Adama Sandlera mám od zhliadnutia "Punch-Drunk Love" nesmierne rád a teda sa dokážem pozerať aj na menej náročné filmy, kde nemusí ani tak veľmi hrať (aj keď to dokáže priam geniálne). Tento bol spomedyi nich navyše o príjemné poznnie lepší. Zápletka balansujúca medzi Mementom a Na hromnice o den více zaobalená do hawajskej romantiky s podarenými scénkami, vtipnými zvieratkami, mužo-ženom z nemecka, konečne aspoň raz vtipným schneiderom sťa niekoľkonásobným otcom/surferom a steroidným bratom krásnej Drew Barrymore, to všetko robí tento film príjemným sobotným večerným kinom. Iba jedna výčitka (POZOR SPOILER) 10 sekundový Tom nebol vôbec vtipná postavička, inak som bol vcelku spokojný aj s vyriešením záveru, ktorý síce bol "romantický ako repa" no vďaka samotnej nosnej téme bol trošku netradičný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak aj Sandlerovi to občas vyjde. Keď chce, dokáže byť vtipný a pesvedčiť nás, že aj Drew by ho teoreticky mohla chcieť. Niekoľko vtipov vyšlo, ale ako celok skôr do telky, na takýto typ filmu by som do kina nešiel. Ak "vtipného" Sandlera, tak iba v stave psychickej vyčerpanosti, keď mozog nie je schopný fungovať. Moje percentuálne hodnotenie je šikovne zašifrované v názve:) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až na opravdu jen pár vtipných momentek je to celé silně o ničem. Absolutně mě neoslovil příběh a všechny věci okolo. To už tu bylo skoro milionkrát a ve většině případů snad i lépe. Sandlera a Schneidera mám jako komediální herce hodně rád. Schneider ve vedlejší roličce nezklamal. Právě on se staral o veškeré vtipné pasáže. Kéž bych mohl o Adámkovi napsat totéž. Takhle si kvalitní komedii rozhodně nepředstavuji. I když se pokusím být nejhodnějším člověkem pod sluncem, tak nedám více než pěknější 1 *. Hrozně jsem se u toho nudil. Po asi 15 minutovém úvodu film nemilosrdně ovládne stereotyp, který je bohužel absolutně nekoukatelný. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Perfektní komedie s Adamem Sandlerem a Drew Barrymore. Drew přišla po automobilové nehodě o krátkodobou paměť. Takže už celý rok prožívá ten samý den. A protože bydlí na Hawai, tak to ani nepozná. Sandler se ji pokusí sbalit, ale nemá to lehké. Zase má výhodu v tom, že má pokusů, kolik chce. A nakonec se mu to samozřejmě podaří, i když paměť se jí nevrátí... ()

Související novinky

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama