Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henry Roth pracuje jako ošetřovatel v ZOO. Jeho snem je vyrazit na Aljašku, a proto veškeré peníze investuje do rekonstrukce plachetnice. Když se vydá na zkušební plavbu, loď se porouchá a Henry musí ke břehu. Zastaví se v malém bistru, kde ho zaujme sympatická Lucy. Dá se s ní do řeči a domluví si schůzku na další den. Druhý den Lucy sice sedí na svém místě, ale Henryho si vůbec nepamatuje. Majitelka podniku mu vysvětlí, že dívka měla autonehodu, po níž má poškozenou krátkodobou paměť, takže pokaždé, když se probudí, je pro ni neděle 13. října. Její otec a bratr se jí to snaží ulehčit, a proto každý den vše připraví a prožívají, jako by opravdu byla říjnová neděle. Otec dívky zakáže Henrymu se s ní stýkat. Když už nemůže jít do kavárny, začne připravovat náhodná setkání. Protože si Lucy po každém setkání s Henrym zpívá, tak otec rezignuje a pozve ho domů. Jednoho dne dívka zjistí, že není 13. října. Otec jí vše vysvětlí a zaveze ji k lékaři. Henryho uklidňuje, že další den bude zase vše při starém. Jenže mladík se rozhodne, že to změní. (TV Nova)

(více)

Recenze (771)

Lima 

všechny recenze uživatele

Lehce zapomenutelná sračička s prvotním nápadem (něco na způsob časové smyčky), který o mnoho vtipněji a promyšleněji zpracoval Ramis v NA HROMNICE O DEN VÍCE. Na Sandlera překvapivě málo trapné, záhadně snesitelný je tu také král trapnosti Rob Schneider (až na pár uhozených fórku). Základním předpokladem užít si tuto komedii je ale ZA ŽÁDNOU CENU nerozmýšlet nad fatálními nelogičnostmi a naprostou uhozeností celé zápletky. Pro mně to byl skoro neřešitelný úkol. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

V žánru komedie je Adam Sandler čím dál lépe použitelný. Už to nejsou jenom grimasy, takže vážné role po "Opilí láskou" budou určitě následovat. S Drew Barrymore jim to tady navíc docela sedlo... Takže - výborný nápad, ze kterého asi šlo vytěžit něco navíc, ale já se fakt pobavil. Hlavně při každé "steroidové hlášce" Seana Astina :) .... Je to asi trošku moc hvězdiček, ale nebýt těch několika "vtípků", které balancování na hraně vkusu nezvládly a spadly do trapnosti, bylo by to vážně za čtyři. Takhle je to 70%. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak se v této "variaci na hromniční téma" sešla parta tří, které si klidně odpustím, tak bez mučení přiznávám, že jak Sandler, tak Schneider a la Maor, byli docela příjemní a Drew prožívající každý den jakoby byl ten "první", byla přímo milá. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hrát v tom někdo jiný, asi bych dal tři, ale tohle je snad první příklad jednoduché Sandlerovi (téměř)romantické komedie, ve které perfektně funguje i ona romantická rovina děje... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hollywoodské romantické komedie jsou jednou za čas potřeba, člověk si uvědomí, v jak krásném a zidealizovaném světě nikdy nebude žít. Nechá se dojmout samoúčelnými patetickými scénami, bude zatajovat dech, když hlavní hrdina začne ztrácet objekt své touhy a tak dále a tak vůbec. 50 x a stále poprvé je vzorovou americkou romancí, nabízí přesně to, co se od ní očekává plus Roba Schneidera a zvracejícího mrože jako nadstandardní bonus (příště bych prosil bez něj). Sandler má snad podobné role zakódované v DNA, zvládá je s přehledem a zatím se neopakuje do té míry, aby to příliš prudilo. Drew Barrymore možná není úplně nejideálnější kráskou, ale pokud fungují i scény se silnějším emotivním nábojem, pak hlavně její zásluhou. Ústřední premisa filmu je originální pouze tím, jak moc se snaží nepodobat Na Hromnice o den více, scénárista ji nedokázal vytěžit až do samého dna, ale takové sledování Šestého smyslu nebo videokazeta shrnující nejdůležitější události jsou nápady když už ne skvělými, tak přinejmenším milými. Všechno v tomto filmu je podobně milé, od prvních minut neuvěřitelně příjemné a nutící nás zůstat sedět a koukat i během minut následujících. Jak by taky ne, když je děj situován na Havaj, vystupují tam legrační tučňáci, hraje fajn hudba a všechno je tak nezdravě přeslazené… a já sladké rád. A z cukrovky strach nemám, jestli to přijít má, tak to stejně přijde a do té doby si budu dopřávat co mi hrdlo ráčí. Tak málo stačí někdy ke štěstí, hned má člověk lepší náladu, hned se ta kupa pracovních povinností jeví jako podstatně menší, hned jsou vyhlídky na zítřejší brzké ranní vstávání příjemnější a tak dále a tak vůbec. :-) 70% Zajímavé komentáře: Malarkey, Le_Chuck, jerry12, gudaulin, hiczech ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nápad trošičku vychází z "Hromnic", ovšem všechno ostatní se týká úplně něčeho jiného. Příjemná, sentimentální komedie, kde je potřeba přimhouřit oko nad logikou či opravdu trapnými hereckýmy výkony, respektive jedním (Schneider.) 70%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Memento romanticko – komediálně. S přihlédnutím k faktu, že Adam Sandler se svým „hereckým talentem“ nemá na to, aby utáhnul celý film, že mu k tomu sekunduje dlouholetý kamarád Rob Schneider, a že o hereckých kvalitách Drew Barrymore by se dalo dlouhodobě přít, se tak míra nějakých očekávání blíží nule, které však výsledek v mnohém předčí. Nemalou zásluhu na tom má rozhodně režisér Peter Segal, který dokázal oba „komiky“ umírnit na snesitelnou hranici a hlavně většinu vtipů nechal jít jaksi mimo ně. Takže nejzábavnější se nakonec stává mroží samec (ve všech možných významech tohoto slova) či malý tučňák, kteří mají naprosto fantastické výstupy, za což patří velké uznání jejich chovatelům a cvičencům. Škoda jenom poněkud zmateného a nelogického děje, kterému naštěstí ztracený dech dokáže ve správnou chvíli dodat právě režisér. Takže bez vulgarit a trapností, které byly nahrazeny jednoduchostí a hravostí, si říkám, že tři hvězdičky jsou velmi solidním hodnocením. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

O dost lepší, než cokoliv z toho, co dosud Adam Sandler nebo Rob Schneider "vypotili", přesto stále jen na 3 hvězdičky (no, možná s přivřením obou očí na tři a půl). Musím každopádně přiznat, že některé scénky z tohoto spektáklu mě navýsost pobavily, na druhou stranu se i zde vyskytovaly hluché body. Za zmínku z těch povedenějších scén stojí (překvapivě) asi tak polovina z těch, v nichž vystupuje Rob Schneider, pak i některé "balicí" se Sandlerem (třeba tučňák na silnici, nebo smluvené přepadení), nebo některé scénky s mrožem. Ale tu úvodní "mroží", tedy její zakončení si pro změnu tvůrci odpustit mohli. Jinak se přiznávám dobrovolně a bez mučení, že Seana Astina, alias Samvěda Křepelku jsem poznal až podle závěrečných titulků. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zřejmě zatím nejlepší Sandlerovka co jsem viděl. Film běží příjemným tempem a ničím neurazí. Dobře se na něj kouká i po druhé, po třetí a víc krát. Když ho dávají v televizi kouknu se na něj znova a rád. Adam Sandler mi nepřijde jako komik i když je to celkem slušný herec to Rob Schneider je správnej magor a v tomhle filmu je to jasně znát. U všech jeho scénách jsem se musel smát to jinak nešlo jelikož ta postava co on hraje je naprosto dokonalá. Jako komedie postačující nijak excelentní přesto patří pro mě mezi jednu z nejlepších bláznivých komedií. --- Asi se mi zase potrhaly stehy....Máš kočku? Někdo mi totiž líže rány!! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Další komedie od Adama Sandlera, která má srdce a určitě hodně k nabídnutí divákovi. Tentokrát jsem se ale tolik nebavil jako jindy a i přes Drew Barrymore a její "nemoc", která dovolila filmu neuvěřitelné nápady a neustálé opakování, mi na snímku něco chybělo. Možná to byl zajímavější konec nebo nějaký pořádný extra překvapující nápad, který se nedostavil. Jinak rozhodně slušná oddechová záležitost, která nezapadne mezi ostatní oddechovky díky originálnímu nápadu, který už nikdo nezopakuje (jinak to je čistý plagiát:))takže čekám na remake). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: George Wing .. Co to? Adam Sandler, Rob Schneider (dva trapáci) a Drew Barrymore (dříve dost oplácaná a upřímně nemam ji rád) v jednom filmu. Mám se bát to pustit? Očekával jsem fekální a trapný odpad, ale byl jsem mile překvapen. Nápad s časovou smyčkou sice poskytoval větší prostor pro vtipy, ale bez humoru to rozhodně není! Nejzábavnější postavu si střihnul "kulturista“ Sean Austin. Jen konec jsem si přál jiný! Sice není nijak zvláště přeslazený, ale to o čem jsem si myslel, že už je konec by bylo ještě lepší. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Účelové spojení romantické a teenagerské komedie v jeden samorostlý celek, který drží pohromadě hlavně ten docela originální nápad (i když podobnost s filmem Na Hromnice o den více je víc než okatá) se ztrátou paměti. Tam, kde převládá teenagerská složka (především ty pokleslé vtípky založené na souložení, zvracení a homosexualitě), je film na odpad, tam kde převládá vrstva romantická, film funguje dokonale. Adam Sandler je (jak šokující) sympatický a popravdě musím přiznat, že po skončení filmu mám pocit, že to bylo milé setkání právě a hlavně s ním... Příjemné a nečekané překvapení... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Odpustit si tvůrci těch pár sandlerovsky fekálních vsuvek, které do celkového konceptu stejně moc nezapadají, tak se jedná o skvělou komedii. Správně ujetý nápad s potenciálem na spoustu opravdu vydařených scén nebyl úplně využit. Výsledek je někde na půl cesty. Není to ani nijak moc vtipné, ani romantické. Ovšem pěkně se na to kouká a člověk si odpočine. Čili svůj účel tento snímek bezezbytku plní. A i ten Sandler je tentokrát k přežití, místy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

stalo se to jednoho dne a adam sandler se cítil jak omámen. drew barrymore vypadala jako víla, které paměť zabloudila. byla jeho scarlet, co děravou má paměť. on rozflákal svoje auto, hrál si na dělníka, zmrzačil kamaráda a málem vlastní vinou přišel o tučňáka. měl tajný sen, jak moc by jí chtěl. tak přišla (další) první pusa............. . asi takhle, tohle jsem nevymyslel já, ale ve filmu toto (píseň) zpívá A.S. a dá se říci, že vystihuje děj i duševní ,,rozpoložení" snímku. A.S. mě nepřesvědčil o tom, abych na každý jeho nový počin čekal s jazykem na vestě (nemyslím z vyděšení) a D.B. je prostě starší než v E.T. film je normální americkou komedií, se zajímavým námětem ve kterém se také dozvíte, čím straší mroži ve volném čase v moři ostatní savce. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Teddy Castellucci: 1. Hold Me Now - Wayne Wonder [4:12] ,2. Love Song - 311 [3:28] ,3. Lips Like Sugar - Seal/Mickey Dread [5:00] ,4. Your Love - Wyclef Jean/Eve [4:13] ,5. Drive - Ziggy Marley [4:27] ,6. True - Will.I.Am and Fergie [3:46] ,7. Slave To Love - Elan Atias/Gwen Stefani [4:24] ,8. Every Breath You Take - UB40 [3:55] ,9. Ghost In You - Mark McGrath [4:23] ,10. Friday, I'm In Love - Dryden Mitchell [3:01] ,11. Breakfast In Bed - Nicole Kea [3:21] ,12. I Melt With You - Jason Mraz [3:36] ,13. Forgetful Lucy - Adam Sandler [1:53], ()

Související novinky

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama