Reklama

Reklama

Mr. Bean


Veselé Vánoce, pane Beane (E07)

(epizoda)
  • Česko Veselé Vánoce, Mr. Bean (více)
Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1992, 25 min

Nastal čas Vánoc a nadšený pan Bean během svátků působí svůj obvyklý zmatek. Zatímco dává pojmu “nadívaný” krocan úplně nový význam, jeho přítelkyně Irma se těší na velmi speciální vánoční dárek... (Magic Box)

Recenze (143)

moviesfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl opět ukazuje, jak je tento komik zábavný. V tomto dílu se mu podaří zhasnout osvětlení tím, že si zkusí funkčnost vánočních svíček, diriguje orchestr s výbornou mimikou, pořídí si stromeček z náměstí a dá své ,,milé" obrázek a v krabičce na prstýnek je poutko na zeď. No můžete mít tohoto člověka neradi? Já určitě ne. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle Vánoce se vážně povedly, Pan Bean předvádí své vrcholné kousky, počínaje Vánočními nákupy tak, jak je ještě neznáme, přes mistrné divadélko až po dirigenství, nad kterým i mistrům začne rozum stát. Ale ještě není konec, dále si vychutnáme obří krůtu pěkně zevnitř a završíme to výměnou dárků... Veselé Vánoce pana Beana jsou nejvyrovnanější a dost možná nejvtipnější epizoda celého seriálu. 9/10 ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z vrcholů grotesky. Charlie Chaplin, Buster Keaton, Laurel, Hardy a vůbec všichni králové němých grotesek by museli zaplesat blahem,z toho co tu předvádí Rowan Atkinson. Podle mě se jedná o vůbec nejlepší díl Beanovských komedií. Ať už je to výběr baňky, dirigování kapely, nadívání krocana nebo intermezzo s jesličkama. Jedním slovem - DOKONALOST ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv si pustím televizi a má tam jet Bean, narazím zrovna na Veselé Vánoce. Není však proč si ztěžovat, protože tahle věc se opravdu Atkinsonovi povedla. Mr. Beana mám velice rád, vlastně jsem se nikdy u filmu nezasmál více. Grimasy, které Rowan Atkinson předvádí jsou dnes už kultovní událostí, ale vraťme se zpět k Veselým Vánocům. Směšná událost nastane hned jak film začne, ano přesně tak, myslím jeho pád na prázdnou dlážděnou cestu (nebo snad silnici), který je předzvěstí toho, že tenhle pán má chování jako z jiného světa. Když se přes Beanovo dirigování přeneseme až k němu domů, kam za ním přijdou i koledníci, stáváme se svědky té největší kadence humoru v historii filmu. Ti zasvěcení vědí, o čem mluvím - ztráta hodinek, prohlížení krocana, krocan (víte kde, nechci spoilerovat) a pak vyvrcholení z příchodem milované. Po přehlídce dlouhého vtipu s vánoční pochoutkou přichází další humorná situace, přítelkyně pana Beana očekává vytoužený dárek... ale jak to dopadne? Samozřejmě to vím, ale nechci kazit vtip těm, co film neviděli, pokud však takový lidé ještě existují. Každopádně závidím každému, kdo se s mr. Beanem ještě nesetkal a jejich první shledání se teprve blíží. Veselé Vánoce, Mr. Bean.... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Premiéru této epizody sledovalo 18 500 000 diváků. (don corleone)
  • Robotická postavička, s níž si Bean (Rowan Atkinson) hraje v obchodě, je Dalek. Dalekové jsou mimozemská rasa ze seriálu Doctor Who (od r. 1963). (SONY_)
  • Když Bean (Rowan Atkinson) strčí hlavu do krocana ve snaze najít hodinky, které mu v něm uvízly, a pak s krocanem na hlavě chvíli zápolí, tak má v jednom záběru hodinky opět na ruce. (Amper01)

Reklama

Reklama