Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vincent Sforza, který pracuje pro jistou výzkumnou společnost, dostane za úkol najít a několik lidí, kteří v sedmdesátých letech součástí neobvyklého experimentu, při kterém byla skupině vysokoškolských studentů podána dávka přípravku nazvaného LOT-6. Podle všeho oběti experimentu vyhrály v soudním procesu a nutno najít zbývající účastníky experimentu, aby jim mohly být vyplaceny náhrady škod. Na seznamu je i mladá dívka Charlene McGee, dcera dvou účastníků experimentu. Před dvaceti lety, když byla ještě malé dítě, byla její matka Vicky zavražděna zločincem, který pracoval pro Dílnu, tajnou vládní organizaci, která financovala celý experiment a Charlene, které nikdo neřekl jinak než Charlie, byla jedním z jejich hlavních zájmů. Byla držena v tajném objektu a cvičena ve své neobvyklé a často nekontrolované , tedy velmi nebezpečné, schopnosti pyrokineze, tedy schopnosti zapalovat oheň pouhou myšlenkou. Charlie však přestala vládním agentům důvěřovat a když byl během útěku psychopatický šéf projektu John Rainbird zavraždil jejího otce, pomstila se děsivým způsobem. Od té chvíle byl její život plný skrývání. Když se Vincentovi nakonec podaří dívku, nyní mladou ženu najít, uvede tím do pohybu nebezpečný řetěz událostí. Ukáže se totiž, že ve skutečnosti nebyl žádný vyhraný soudní proces, pouze John Rainbird, který byl považován za mrtvého, využil lsti, aby našel ukrývající se oběti experimentu s LOT-6 a mohl je postupně zabíjet. Výjimkou je Charlie, kterou Rainbird hodlá využít ke svým plánům. Dívce se dostane nečekané pomoci od Jamese Richardsona, dalšího z účastníků experimentu, kterému látka dala schopnost vidět budoucnost. Dalším, kdo se postaví na její stranu je Vincent, který zjistí, že ho Rainbird napálil a jediným cílem bylo dostat Charlie znovu do jeho rukou. Proti sobě mají Rainbirda, který po celá léta pracoval na zdokonalení experimentu a jeho výsledkem je šest mladíků se silnými schopnostmi. Jeden má schopnost sugesce, druhý schopnost odlišit pravdu od lži, dva mohou pouhou myšlenkou pohybovat věcmi, další má hlas se schopností ničit a poslední, nejnebezpečnější je chlapec, který dokáže vysát energii z živých bytostí i některých věcí. A ty všechny Rainbird využívá nejen k vyloupení banky, ale hlavně k pronásledování Charlie. A ona se musí rozhodnout, jestli bude dál utíkat, nebo Rainbirdovi postaví a dovede svůj boj do konce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Joeli, věříte v transsubstinuaci ??" - "Vy jste šílenec !!" ;) Kdyby byl, pánbůh chraň, Stephen King po smrti, nejspíš by se musel několikrát otočit v hrobě !! ;) Takhle mu aspoň tahle televizní šílenost musí působit velmi těžké spaní, protože Žhářka 2 aspiruje na jedno z nejhorších filmových převedení jakékoliv z jeho knih !! Příběh samotný, který skýtá obrovský potenciál, obzvláště ten hororový, uvědomíme-li si ten skvostný motiv přerodu dětí coby symbolu nevinnosti a dobra v čisté zlo a nástroj smrti, se samozřejmě odkazuje na Ohnivé oči, z nichž v zásadě vychází, byť si částečně pohrává se základní myšlenkou X-Men, potažmo s akademií pro mladé mutanty zde obsaženou.. Se scénářem se snažil porvat Philip Eisner známý především svojí účastí na žánrově blízkých záležitostech jako Horizont událostí či Kronika mutantů, nutno však říct, že nepříliš úspěšně.. Kingovy knihy patří k těm nejproblematičtěji zfilmovatelným a pak také nejnevděčnějším díky velkým očekáváním, znovu opakuji, že čestnou a osamělou výjimkou je pouze geniální režisér a scénárista Frank Darabont, jemuž se však Eisner rozhodně nemůže rovnat, selhává především hodně špatnými dialogy a nesčetnými klišé, které posouvají film hodně daleko pod úroveň béčkových kousků.. Největší slabinou filmu jsou vedle režiséra především romantických pitomostí Roberta Iscovea, který selhává na takto velkém projektu po všech stránkách, nezvládá budovat napětí, natož ho udržet, stejně jako často i linearitu příběhu, v němž se věnuje příliš vlekému množství postav, přičemž však vlastně nedokáže divákovi přiblížit ani jedinou, divák si nedokáže k žádné vytvořit sympatie či vztah a film tak působí velmi chladně a odtažitě, bohužel právě děti, respektive právě jejich představitelé tvořeni bandou nesympatických hereckým talentem jakkoliv ani v nejmenším neobdařených nezajímavých a nesympatických parchantů, nejzásadnější článek příběhu.. Naopak nízký rozpočet by ani příliš nevadil, zejména trikové efekty s ohněm se povedly, zato pro Kingovy povídky typická takřka smrtící tříhodinová stopáž ničí i přes rozdělení snímku na dva díly její poslední naděje na divácký úspěch, na čemž nedokázal příliš změnit ani naprosto démonický a jako vždy skvělý Malcolm McDowell, ani naprosto nevyužitý Dennis Hopper, ani poměrně povedený soundtrack Randyho Millera.. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Mám-li hodnotit celý nápad, tak se jedná o pěknou koninu. Kdyby však všechny koniny byly tak nápadité a celkem zajímavé! V Kingově palici se prostě rodí samé šílené, ale naprosto originální nápady, ten nynější, sugestivně žhářský je proto hlavní devizou tohoto televizního filmu, který nás udrží v napětí po celé tři hodiny. Z hlediska formy už toho film tolik nenabízí, ale přece je tu ještě správně ujetý herecký projev Malcolma McDowella. Zato Dennis Hopper občas vypadá, jako by nevěděl, v čem to vlastně hraje. Kingovým námětům by asi slušelo obecněji slušnější zpracování, ale i takto nám toho bylo naservírováno víc než dost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Sequel vychádzajúci z absurdného nápadu, ktorý ale nakoniec vlastne možno až taký bizarný, ako by sa mohlo zdať, nie je. Charlie proste prežila a ako mladá žena sa snaží zaradiť do života. To sa jej ale nepodarí, na to má príliš špeciálne super-schopnosti. Inak je film dosť nevydarený a banálny, ale úplná katastrofa to nie je; na námet Kinga som videl predsa len už aj horšie filmy, hoci to môže znieť neuveriteľne. Poteší Malcolm McDowell. Dennis Hopper nie. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Nezáživná kingovka, ktorá dostala odo mňa jednu hviezdu za Malcolma McDowella a druhú za sympatickú predstaviteľku hlavnej postavy. Inak typická tv rutina. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Stephen King má na své knižní zfilmování holt smůlu. Dějová linie by byla supr a i obsazení hlavních hrdninů byla excelentní. Bohužel všechno sráží na kolena laciná televizní produkce, které se do toho nechtěla pustit na plno. 35% ()

plagjoklas 

všechny recenze uživatele

Tak toto je neuveriteľná debilita! tvorcovia sa asi snažili napodobniť Singerových X-menov ale očividne sa im to nedarí. Chabý a 100 krát vydení príbeh (zlé korporácie chúcú zničiť resp. využiť tých výnimočných) úplne trápne herecké výkony. A záporák ako nejaké 12 ročné decko. Nedajte sa vysmiať. SHIT ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Oproti předchozímu dílu hodně slabé pokračování navíc s neuvěřitelně přemrštěnou stopáží s minimální atmosférou. To co v minulém díle fungovalo na jedničku, zde je naprosto mimo. Na rovinu říkám tohle mě nebavilo. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnešná premiéra. Zaujímavé pokračovanie, ktoré je len TV film. Čo je aj vidno a je to podľa mňa škoda. Vizuálne som videl aj horšie filmy. Herecké výkony sú priemerné. Teda až na M. Moreau ( Charlie ) a M. McDowel ( John Rainborn ) ty jediný hrajú nadpriemerne. Pri dĺžke 168 min sú charaktery postáv celkom dobre spracované. Film sa snaží vysvetliť aj nejaké veci z prvého filmu a rovno nám nadhodi viac nových vecí ale všetko sa na koniec filmu vysvetli. Celkové hodnotenie za mňa je 70%. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

2 a půl hodiny trvající televizní slátanina, která se snaží přiživit na předchozí slátanině. Jak dobrý asi může tenhle film být? ()

warhammer odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak neuvěřitelně nudnýho se jen tak nevidí. S nasazením všech sil a extrémním pocitem zhnusenosti jsem to dokoukal a budu jen doufat, že něco podobnýho hodně dlouho neuvidím. Divím se, že se Dennis Hopper propůjčuje k takovejm kravinám... tím ale rozhodně nechci říct, že byla první. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento snímok je typickou televíznou adaptáciou s neskutočne premrštenou stopážou dejovej linky, ktorá by sa v celovečernom kino snímku pohodlne vmestila do 80 minút filmu. Navyše keď k tomu prirátame katastrofálne vizuálne efekty a dialógové peklo, tak z toho môže vzniknúť len takýto pamflet. Jednu hviezdu pridávam za sympatickú hlavnú hrdinku, inak to ale bolo utrpenie. 30 % ()

Reklama

Reklama