Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí Huey Walker býval v šedesátých letech legendou hnutí hippies. Radikál, který se dvacet let skrýval před zákonem poté, co ohrozil život Nixonova viceprezidenta Spira Agnewa, když v roce 1969 odpojil z vlaku jeho luxusní vagón během předvolební cesty na volební míting v bezvýznamném městečku. Nyní byl zadržen a má být vydán k soudnímu projednání starého případu. Nadřízený pověří mladého ambiciózního agenta FBI Johna Bucknera úkolem přivézt Walkera k soudnímu jednání do Washingtonu. Tomu sice připadá případ starého hippíka komický a jeho zatčení a převoz k soudu mrháním časem i penězi daňových poplatníků, jako disciplinovaný agent však vyrazí na severozápadní pobřeží Pacifiku, kde byl Walker zatčen. Cesta se poněkud zkomplikuje, když je kvůli špatnému počasí zavřeno letiště a Buckner musí svého vězně naložit do vlaku. Pomalá cesta umožní Walkerovi vymyslet způsob, jak uniknout. Opije Bucknera, sebere mu doklady a vymění si s ním šaty. Během zastávky v malém městě je tak Buckner omylem považován za legendárního radikála a stane se obětí místního surového šerifa Hightower, který také čirou náhodou kandiduje do kongresu. Záměna se Walkerovi zkomplikuje poté, co se stane rukojmím Hala a Barryho, dvou vysloužilých hippíků, kteří ho považují za agenta FBI a rozhodnou ho vyměnit za svého hrdinu Walkera. Jenže šerif se obává, že informace o jeho brutalitě by mohla ohrozit jeho zvolení do senátu a rozhodne se, že nejlepším řešením by bylo zabít při výměně Walkera i Bucknera. Bucknerovi se však podaří šerifa přechytračit a zachránit život sobě i Walkerovi. To však zdaleka není konec jejich společného dobrodružství a oba během následujících hodin čeká nejedno překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dennis Hoppera som nikdy nemal rád a dokonca som ho i nenávidel, ked' som bol mladší, avšak tuna nemal chybu! V tomto filme bol dobrý nahovado! Až mám podozrenie, či som pozeral vlastne film s nim... ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

"It takes more than going down to your local video store and renting Easy Rider to be a rebel." Pomerne líná vykrádačka Polnočného behu s maniakálnym Hopperom a nevýrazným Kieferom, ktorú tiahne dolu slabá chémia ústrednej dvojice a scenár vŕšiaci klišé na klišé. Soundtrack je fajn retro, ale celým filmom sa tiahne podivne nasládlá (až zaslepená) nostalgia za hippies, že to muselo vyznieť trápne už v dobe svojho vzniku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Road-movie s opravdu neobvyklou dvojicí, (agent FBI a bývalý hipík) která je jediným dobrým nápadem celého filmu. I přesto, že se herci baví (převážně Hopper jakoby hrál chvilkami sám sebe) nedokáží onu zábavu přenést na diváka a celý film se nepříjemně vleče a nedokáže pořádně zabavit. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Krásné cameo pro Richarda Masura v roli jednoho z dvojice Hal - Barry, hippíků nostalgicky vzpomínajících na úžasná 60. léta. Za zmínku rovněž stojí bohatý písničkový doprovod - mj. "Born To Be Wild" nebo titulní "Free" od Steppenwolf a Big Audio Dynamite. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Strasne nudna buddy komedia, ktora nie je vtipna a ani nicim zaujimava. Od polovice som ju preklikal na koniec. 3/10. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná komedie se skvělým hereckým obsazením a dokonalým hudebním doprovodem... Ať žijou hippíci :) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Flashback je klasikou žánru, jako třeba Midnight Run. Je to prostě dvojice na útěku. To samo o sobě je vtipné. Jenže je tu ještě druhý plán, taková sonda do duše americké společnosti, lidí, kteří prožili buď Vietnam nebo hippies, možná i obojí. Nesou si v sobě tu minulost a starý hippík Hopper je schopen v lidech vyvolat reakce přímo nečekané. Někdy vlnu sympatií, jindy zase agresi. Film, o kterém jsem přemýšlel ještě druhý den. Možná jsem viděl i to co tam není, ale za mne 85% ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který je dle mého neprávem podhodnocený. Je to vtipné, je to milé, je to na zamyšlení. Nejde sice o žádnou extra hlubokou myšlenku, ale i tak. Skvělý Dennis Hopper, a sežráníhodný Kifee Sutherland. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů už celých osm let :) ()

cross 

všechny recenze uživatele

Relativně velmi zábavná road-movie, ve stylu Půlnočního běhu. Několik vydařených scének, slušné herecké obsazení, ale v podstatě velmi předvídatelný scénář s několika děravými místy. Abych řekl pravdu, chvíli jsem přemýšlel i o 4*, protože jsem se opravdu slušně bavil. ()

Nepi 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná akční komedie s mladičkým Kieferem Sutherlandem a vynikajícím Dennisem Hopperem, který zde pronese i hlášku vztahující se k jeho úspěšnému filmu Easy rider...I v tomto místy bláznivém filmy si zahrál náruživého hippíka... ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Dnes uz je to paradox, zatimco oni v te dobe nostalgicky vzpominali na leta sedesata, tak ted ja na leta osmdesata. Jen ten ponekud pateticky konec si mohli odpustit, i kdyz chapu, ze takovy byl v te dobe v kazdem druhem filmu. Ale Hopper opravdu exceluje. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Slabší tři hvězdy, nicméně zhlédnutím neuděláte chybu. Podíval jsem se na to vlastně jen kvůli Hopperovi, který nezklamal.Film nenabízí nic unikátního, ale celém příjemně uběhne. ()

Reklama

Reklama