Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

nash. 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Na první pohled banální sbírka kýčovitých klišé a bizarních figurek ze sady „svérázná rodina“, nezáživný příběh, nepříliš věrohodný Orlando Bloom a vtípky, kterým se příliš nedařilo proniknout k humoru, takže to pomalu začínalo vypadat na fiasko. Jenže pak se z toho nenápadně začalo vynořovat cosi, co, ač nikdy nevysloveno, mě silně zasáhlo nejen tím, jak dokonale to souznělo s mými pocity a postoji. Navíc se přidaly skvělé scény telefonického maratónu, pohřební vyznání Susan Sarandon a vše ještě jistila okouzlující Kirsten Dunst, která pokaždé když se objevila na scéně, učinila svou bezprostředností z filmu tak kouzelné místo, že se ho člověku nechtělo opouštět. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Crowe ví jak zapůsobit na diváka, respektive na určitou skupinu diváků. Někomu bude připadat Elizabethtown jako vyumělkovaná sentimentální volovina, někomu jako upřímná jízda přímo od srdce. Řadím se do druhé skupiny, takže nemohu být s výsledkem nic než spokojen. Milostná linie je krásně obyčejná a přirozená, vyšperkovaná chytrými dialogy. Bloom je překvapivě ke koukání a Kirsten Dunst předvádí nejlepší a nejsympatičtější výkon své herecké kariéry. Rovněž Susan Sarandon je výtečná a její stepové představení je bravurní záležitost. Snímek který zahřeje u srdce především romanticky naladěné duše. Pro škarohlídy naprosto nepřístupné. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Elizabethtown není ani tak romantická komedie, jako film o životě. A ačkoli se děj točí i kolem smrti otce hlavního hrdiny, vyznívá optimisticky a nejvíc se zasmějete právě u fórků týkajících se pohřbu. Kirsten Dunst je roztomilá, Orlando hraje zase o kousek líp než v Království nebeském (začínám věřit, že to jednou bude opravdový herec). Ale jako všechny Crowovi filmy, ani tenhle není pro všechny. Ale zkuste mu dát šanci, možná právě proto, že je trochu jiný, než jste zvyklí. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý začína skvelo - čierny humor a tak... Pokračuje veľmi zábavne a má fajn romantickú atmosféru. Je to skrátka niečo viac ako tuctová americká love story... Potom však príde scéna so Susan Sarandon a to bolo teda pekne trápne. Vážim si túto herečku a chápem, že môj odpor stojí hlavne na tom, že sme iná kultúra a robiť z pohrebu show, mi je proti srsti, ale aj tak je scéna neprirodzene dlhá a je tam len jeden ako tak vtipný moment... A ono sa to nezlepšilo. Ako náhle sa z toho stalo road-movie, takmer ma tento film zabil. Nuda. Nuda, ktorú zachránil len definitívny povinný záver... Divný film. Podobne ladené POZNÁ JU AKO SVOJE BOTY som absorboval oveľa jednoduchšie... ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

O cem to je? O zivote? O smrti? O porazce a vzestupu? O lasce? Nebo o nicem? Nevidim v tom rozdil. Celych prvnich 100minut filmu me silene nudilo, a tech 20 poslednich to nezachrani. Bohuzel, navstevu kina na tomhle snimku povazuju za vyhozene penize i cas :(, velke zklamani... Jo, a jeste dotaz, proc to mnozi nazyvaji komedii? ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Jedna scéna byla natočena na letišti Johna Waynea v Orange County. Bylo to poprvé od teroristického útoku na USA z 11. září 2001, kdy se tady natáčel film. Štáb na to dostal jenom jednu noc. (HappySmile)
  • Navzdory hvězdné síle obou hlavních představitelů (Orlando Bloom má za sebou trilogii Pán prstenů a Kirsten Dunst dva Spider-Many) 57-milionový film vydělal během úvodního víkendu (14. – 16. 10. 2006) jen 10,6 mil. dolarů. Celkový obrat se vyšplhal na 26,6 milionů. (imro)
  • Když Drew hledá na konci filmu na Druhém největším farmářském trhu Claire, můžete si všimnout, že projde kolem ukazatele s šipkami "úspěch" a "neúspěch", načež si vybere "neúspěch". (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama