Reklama

Reklama

Zdravotní sestra

(seriál)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nová zdravotní sestra začne podezřívat kolegyni z toho, že její touha po pozornosti může mít něco společného se smrtí několika pacientů. (Netflix)

Recenze (16)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Fuj, hnusná nemocnice, připomíná mi nemocnici v Karviné 4. Nikdy tam nenajdete lékaře, sestry ví hovno, o stavu rodinného příslušníka se dozvíte až po třech dnech a to jen díky tomu, že napíšete stížnost řediteli nemocnice. Nadstandardní pokoje jim nic neříkají..... prostě hnus. Takže takové filmy mně děsí, protože jsou pravdivé. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pozvolna plynoucí drama na reálném základě, kterému bohužel podráží nohy fakt, že samotné téma je - při vší úctě k pozůstalým i těm kdo takovým věcem přijdou na kloub a nebojí se - celkem ohrané. Evidentně každá země má svého magora v bílém a jen u nás sme na podobné téma viděli hned několik kousků, které se ve finále liší jen motivací pachatele. Ani tady to vlastně není jinak a i když se tvůrci snaží vytvářet jakousi detektivní atmosféru, jejich snaha nepadá na úrodnou půdu, protože divák od začátku ví (nebo minimálně tuší) a zarážet ho může jen laxní přístup nemocnice prakticky ke všemu. Ty čtyři díly jsou tak akorát, ale klidně to mohl být devadesáti minutový film a nic by se nestalo...60% ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

To je tak, keď na pohotovosť nastúpi megera, ktorej nevŕta v hlave nič iné, len ako otráviť pacientsku háveď, a potom ju resuscitovať, aby bola za hviezdu či čo. No a samozrejme sa to vždy nepodarí, takže sa mŕtvoly kopia. A nikomu to nie je čudné, až na novú zdravotnú sestru, ktorá tam všetky diely iba zíza ako mentálne zaostalá, a potom dostane skvostnú myšlienku - zavolať políciu. Seriál je až smiešno-trápne natočený s dialógmi ako z materskej školy. Ak bol ten skutočný zdravotný personál tiež taký, tak sa nečudujem, že sa to stalo. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Priemerná dánska miniséria podľa skutočnej udalosti,v ktorom zdravotná sestra po nástupe do novej práce v nemocnici, odhalí svoju kolegyňu, ktorá roky morduje pacientov,čo vyvolá obrovský škandál v histórii dánska.Nijak extra napínavé, výkony hlavných protagonistov nijak dychberúce,šedý TV priemer, ktorý na druhej strane ale nijak neurazí.Jednohubka na zabitie času. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Chyběl mi tam soudní proces s obžalovanou sestrou.... Spíš je to drama o rozhodnutí jít proti vražedné sestře, která je všemi oblíbená... ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdravotní sestra rozhodně dokáže na dva večery zabavit, to se jí upřít nedá. Má spoustu much, klouže po povrchu. O žádné z postav se tak vlastně nic moc nedozvíte. A Pernille se svýma (pardon) tupýma pohledama plaketku za miss sympatie rozhodně nedostane. Ale nemůžu říct, že bych se při koukání nudila. To bych lhala. ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Nikterak originální příběh, zpracován už na několik způsobů, ale za mě je to téma, které mě prostě pokaždé baví a stále šokuje. V tomhle zpracování neurazí, potěší, ale vyloženě nenadchne. Bylo to takové hodně ploché, chyběly v tom emoce. Nemůžu se zbavit dojmu, že by se mu možná lépe dařilo jako filmu, než jako minisérii. ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Hodně povrchní, bez kontextu, dynamiky, napětí i bez emocí. Přitom realita musela být šílená - ty vtíravé otázky, pochybnosti, strach, panika... Navíc mi připadá nesmyslné, když nám film prezentuje v první fázi kamarádský vztah, v němž se nezkušená sestra nezeptá své profesně starší (obdivované) kolegyně: Kristýno, proč děláš to a proč tohle? Co stojí za to vidět: Pernille je k pacientům (vlastně ke všem i k bývalému) dobrá, empatická, ochotná, je stabilní, nezatížená vztekem, ani nenávistí, je racionální, je pevná a profesionální. Jestli taková Pernille někde pracuje, chci ji v nemocnici potkat, až mi bude blbě. ()

NikaIn 

všechny recenze uživatele

Vždy ma zaujmú akéto šokujúce príbehy podľa skutočnej udalosti ,keď sa človek zamyslí a uvedomí si,že niekto je schopný niečoho takého. Vždy ostanem zarazená a ohromená ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Čtyřdílná dánská minisérie z prostředí nemocnice, kam nastupuje nová zdravotní sestra a postupně odhaluje okolnosti častých a podivných úmrtí na oddělení... Příběhů zdravotních sester (či bratrů), které zabíjely své pacienty, bylo zfilmováno mnoho a vesměs lépe než je tomu v tomto případě. Příběh, zpracovaný velmi povrchně, bez napětí, bez emocí a hlavně hloupě - v dialozích, jednání a výrazových projevech postav, někdy až trapně navádějících na to, co bude následovat. Chvílemi mi to připomínalo některé hloupé české seriály. Slabé dílko na hraně jedné a dvou hvězd. 30 %. ()

Reklama

Reklama