Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Francouzský zlodějský gang vedený zkušeným Danielem Forayem (Gérard Depardieu) zpacká svou poslední krádež. Aby si vylepšili pověst, odlétají na pokyn svého bosse do Chicaga. Čeká je nebezpečný kousek: vyloupit dům vlivného obchodníka. Omylem ale vykradou dům samotného šéfa chicagského podsvětí Franka Zammetiho (Harvey Keitel). Do riskantní hry se navíc připlete i vlivný pouliční gang, jehož vůdce si proti sobě Francouzi také popudili - a poslední slovo ještě neřekli ani proslulí strážci americké spravedlnosti: FBI a chicagská policie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Situační gangsterská komedie s neuvěřitelně zašmodrchaným scénářem, ale vtipnost bohužel poněkud zaostává. Chvílemi jsem dokonce pochyboval, že to vůbec má být komedie. Možná, že kdyby se o podobných věcech autoři rozhodli předem, byly by výsledné filmy mnohem lepší. Z hereckého obsazení byl rozhodně nejlahůdkovější Harvey Keitel. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nikdo mi neřekl, že vás přijede tolik............ Scéna okolo 16 minuty je Boží. Šestice francouzských gurmánů si chce v Chikágském baru objednat víno. Víno není mám jen Coca-colu, Sprite a zázvorové Pivo. A nesmí se tu kouřit. Film, respektive příběh je založen na delších či kratších situačních komediálních momentkách a zakončeném nějakou vtipnou hláškou. Vše to spojuje veselá hudba. CITÁT - Dám si vás k obědu, žabožrouti........... Chyba se vloudí při názvu ulic. Kdo mohl tušit, že stejné jméno ulice je jak na Road tak na Street. A už to jede. Celkem jsem se bavil, ikdyž některé scény jsou moc jednoduché a některé nedodělané, někdy to vyzní až moc dětsky nebo naivně. ()

Reklama

Yaan2 

všechny recenze uživatele

Úžasné hlášky, francouzská komedie, má to spád atd. Nevím, co víc od komedie čekat. Prostě klasika na zasmání. Během jedné vykrádačky se frantíci zapletou do mocenských bojů chicagského podsvětí, pronásleduje je FBI a poštvou proti sobě hispánský gang a aby toho ještě nebylo málo, tak jeden z nich má na krku vraždu a další ráno jsou všichni v televizi. Prostě je to šílený, jak celý film! 80% za skvělou zábavu a obsazení. ()

wray 

všechny recenze uživatele

ok, je tam Harvey Keitel a - je dobry. A to je asi tak vsetko nadpriemerne na tejto neamerickej krimi komedii. Je to komedia, ale mohlo byt aj vtipnejsie. Je to krimi ale - vela originalneho tu nie je. Par momentov ktore stoja za to, jeden fajn song v soundtracku a inak veru iba priemer. Stale vsak v podstate nevadi, a da sa pozriet. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Parta Francouzů v Chicagu. Zvláštní je, že zatímco v Evropě jsou to doopravdy žabaři, jak přejedou Atlantik, stávají se z nich dost nebezpeční profíci. Není to žádná extra pecka oproti jiným filmům, vlastně jsem měl pocit, že je to dost starý film (a ono 2003, hleďme), ale i tak jsem byl vcelku potěšen. Nejlepší moment filmu je přestřelka na chodbě hotelu, to jsem docela čuměla (vida, jde to i skoro bez slow-motionu a bullet-timů). ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama