Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzský zlodějský gang vedený zkušeným Danielem Forayem (Gérard Depardieu) zpacká svou poslední krádež. Aby si vylepšili pověst, odlétají na pokyn svého bosse do Chicaga. Čeká je nebezpečný kousek: vyloupit dům vlivného obchodníka. Omylem ale vykradou dům samotného šéfa chicagského podsvětí Franka Zammetiho (Harvey Keitel). Do riskantní hry se navíc připlete i vlivný pouliční gang, jehož vůdce si proti sobě Francouzi také popudili - a poslední slovo ještě neřekli ani proslulí strážci americké spravedlnosti: FBI a chicagská policie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Ritchie? Tarantino? Tato jména bych v souvislosti s tímto odvarem, co odvarem, odvarem z odvaru ani nevyslovovala, i když Harvey Keitel byl jak třešinka, bohužel, ne na dortu ......... ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Na způsob Sbal prachy a vypadni!. Jen o dost slabší,pár vtipných momentů,jinak průměrný snímek,kde potěší jen Depardieu a Keitel. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Myslím, že můžu i 3,5* - nenáročná zábava, při které jsem si opravdu chvílemi vzpomněla na Ritchieho (samozřejmě srovnávat si nedovoluji). . . a natürlich jako vždy skvělý Harvey - k nakousnutí :) ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::: Já jsem to ještě nehodnotil ? Panebože, to je ostuda na to, že je to jedna z mých nejoblíbenějších komedií se skvělými a nezapomenutelnými hláškami ! :::::::::::::::::::::::::: ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená variace na filmy od Ritchie. Brad Mirman se hodně snažil a občas se Ritchiemu i vyrovná, hlavně spousta stříleček je natočena naprosto stylově,. Hodně tomu napomáhá skvělá kamera, různých zpomalovacích prvků nebo nadhledů či přiblížení tam je opravdu hodně, ale někdy toho možná byla až příliš, jenže stěžujte si, když to vypadá opravdu dobře. Herecký obasazení je kvalitní a pomáhá filmu ještě o kousek víš, hodně se mi líbil Frank Zammeti v podání Karveyho Keitela, ale i druhá hvězda filmu Gérard Depardieu se neztratil. Celkově to na filmy Guye Ritchieho nemá, ale film sám o sobě se mi líbil. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na to, jak skvělý herecký tým se u tohohle filmu sešel, je výsledek v celku žalostný a vedle nevýrazného scénáře, který vykrádá motivy převzaté z jiných, úspěšných snímků, za to může i nezkušená režie Brada Mirmana, který toho věru na postu režiséra mnoho nedokázal. Film na jedno použití. Celkový dojem: 50 %. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Komediální gangsterka je jeden z žánrů, který prakticky nejde pokazit. Protože kdo z nás nerad fandí zlodějíčkům, že? Jenže tahle toho zrovna moc nenabízí. Parta svérázných Francouzů bere Chicago útokem a na závěr se dočká zasloužené pomsty a samozřejmě odměny. Nemůžu pochválit ani oba velmi známé herce. 50% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Francouzští zlodějíčci vyráží do USA, aby jejich neokoukané tváře podnikly jednu fušku a nenápadně se vrátily zpět za oceán. Jenže tito "umělci" si dokáží během jediné nepříliš vydařené akce znepřátelit všechny osoby, v jejichž podpaží se ukrývají zbraně nejrůznějších kalibrů. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Komedie? Krimi? Drama? Akční? bohužel dostatečně ani jedno. Takový sem tam dobrý sem tam horší slepenec všeho. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Situační gangsterská komedie s neuvěřitelně zašmodrchaným scénářem, ale vtipnost bohužel poněkud zaostává. Chvílemi jsem dokonce pochyboval, že to vůbec má být komedie. Možná, že kdyby se o podobných věcech autoři rozhodli předem, byly by výsledné filmy mnohem lepší. Z hereckého obsazení byl rozhodně nejlahůdkovější Harvey Keitel. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazená, ale překvapivě slabá a nevýrazná krimi komedie o partě stárnoucích francouzských zlodějů, kteří naštvou amerického mafiána. Mohla to být parádní černá komedie, ale je to hrozná nuda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nikdo mi neřekl, že vás přijede tolik............ Scéna okolo 16 minuty je Boží. Šestice francouzských gurmánů si chce v Chikágském baru objednat víno. Víno není mám jen Coca-colu, Sprite a zázvorové Pivo. A nesmí se tu kouřit. Film, respektive příběh je založen na delších či kratších situačních komediálních momentkách a zakončeném nějakou vtipnou hláškou. Vše to spojuje veselá hudba. CITÁT - Dám si vás k obědu, žabožrouti........... Chyba se vloudí při názvu ulic. Kdo mohl tušit, že stejné jméno ulice je jak na Road tak na Street. A už to jede. Celkem jsem se bavil, ikdyž některé scény jsou moc jednoduché a některé nedodělané, někdy to vyzní až moc dětsky nebo naivně. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Dávám 3 a půl. Připomíná mi to Guye Ritchieho, místy smíchaného se starým dobrým francozským humorem. Gérard Depardieu ani zpěvák Johnny Hallyday tu nemají moc prostoru, spíše se mi líbil Harvey Keitel, který si roli Zammetiho viditelně užívá a nesmělý Raymond v podání Alberta Draye. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Filmárom sa podarilo natočiť film, kde je časť komediálna, časť gangsterská, kúsok je natočený skvelou kamerou a v ďalšom kuse hrá príjemná hudba. Keď však tieto kusy pospájali do jedného celku, vznikol dosť nevyvážený film. Taká jednohubka. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Vážně míněná krimi říznutá ztřeštěnou komedií, podivný žánrový spletenec, který nemusí každému chutnat. Pokud jste ale příznivci obou těchto žánrů, máte naději, že to ztrávíte. V každém případě je to čistě zábavný film. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem kulturní barbar a Ritchieho gansterky jsou pro mě velkou neznámou, tak nemůžu srovnávat :-) Zřejmě i proto mě tento snímek velmi potěšil. Má sice svá hluchá místa, ale vynahrazuje je humorem a pár překvapivě kvalitními akčními scénami. P.S. Ritchieho tvorbu jsem již „dostudoval", avšak i přesto nemám důvod na hodnocení nic měnit. Tohle se Frantíkům zkrátka povedlo. ()

Reklama

Reklama