Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech se dozvídá o svém skutečném původu i o vraždě otce - krále Aesona. Aby se pomstil, vrací se do rodného království, avšak zde je proradným strýcem Peliasem, jenž zde nyní vládne, odsouzen k smrti. Přesto má naději na záchranu života - pokud strýci přiveze Zlaté rouno, nejdrahocennější dar Bohů... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Joee odpad!

všechny recenze uživatele

U akčních scén smích, jinak nuda nud :) Strašná trapárna. Snad kdyby to bylo dělaný jako parodie na fantasy... ale takhle je to zhovadilost. Nejlepší gagy: před nimi skalní sráz, přes který chtějí utéct za nimi les, do kterého je vidět tak do 100m a hláška: "vidím jízdu asi míly odtud" :) to nekončí, herkules nahodí štít přes kaňon, druhý skalní břeh je prakticky ve stejné výši, bez velkého napínaní lana uváží druhý konec za strom a už se kloužou na druhou stranu jak kdyby měli na zádech raketovej motor (možná foukal silný vitr :)) a lano se neprověsí, je napnutý jak struna... (v reálu bych to tipoval, že by sotva dojeli do první čtvrtiny, tam by zkejsnuli a pak spadli :))... statečný Herkules zůstal s nepřáteli a začal je mlátit nějakým kmenem, hustý bylo jak padali z koní už jen když tu kládu viděli, Herkules máchnul tak 5m od nich... mno a pak jej zasáhly 2 šípy, žádná bolest, stačil jen pohled "ty vole, oni mě zasáhli"... šípy vytáh, popoběh o 3m, zakecal se na minutu se společníkem, nepřátelé byli slušní a v diskusi je nerušili a herkulesovi se zatim zahojily rány... po pár minutách kdy se Herkules dostal do sevření nepřátel byl naopak zkrvavenej jak Kristus z filmu Gibsona :) pak se dostali ke gigantické obludě, proti níž stála celá desetičlená skupinka jak na popravu... obluda je ale zabít nechtěla najednou (stačilo by máchnout ocasem a bylo po všem), místo toho se patlala s každým kdo se odtrhl od davu... btw CG efekty fakt slabota... no a tak to je celej film, stupidní scénář každým písmenkem... addon: hláška "vidím jezdce asi míly odtud" zazní i podruhé, nemá to fakt být parodie? ROFL ()

fisus odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem měl náběh na zápal plic,ležel jsem doma v horečkách a koukal na filmy,který mi pustila moje sestra.Bohužel měla v oblibě kanál Hallmark.V tý době jsem miloval řeckou mytologii a tak jsem se na film docela těšil.Jenže výsledek byl katastrofální.Už je to sice 10 let,ale pořád jsem nenašel odvahu si film pustit znovu a zkusit ho přehodnotit.Myslím,že by to ani nemělo cenu. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Některým jiným, podobně ambiciozním projektům bohužel tento nesahá ani po kotníky. Iásón a argonauti má v první řadě bohužel naprosto směšné vizuální zpracování, kdy dokážu pochopit, že tvůrci měli nulový rozpočet, ale tam, kde u některých jiných projektů to působilo až "roztomile" a dokázala se to různě zaonačit, že to vlastně nevadilo, tak tady to brutálně bije do očí a spousta scén je tak nechtěně směšných. K tomu pak připočtěme klasické "historické" zpracování, kdy autoři se zřejmě o tom, že existovala nějaká Antika dozvěděli až při psaní scénáře. Ano, jak je u Hallmark projektů zvykem, tak se tu vedlejších rolích objevují známá jména, ale ani ta to tentokrát nezachrání. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

:-)))))))))))))) Orfeus černoch metajúci kopije :-))))))))))))) Herkules umrel na výprave za zlatým rúnom :-)))))))))))) Happyend :-))))))))))))) Od odpadu to zachránia len pekné exteriéry. Americké televízne publikum by asi skutočný koniec báje o zlatom rúne nerozchodilo takže tu máme happyend na nebi i na zemi .... ale ak sa k tomu filmu zhúlite :-))))))))))))) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Film nakrútený ešte v zlatej sláve Hallmarku nedopadol až tak zle. Na pôvodnú verziu z roku 1963 patriacu medzi klasiku síce ani zďaleka nemá, rovnako tak aj Harryhausenove triky vyznievajú omnoho lepšie ako neveľmi vydarená počítačová animácia (drak strážiaci rúno vyzerá skôr ako prerastená jašterica), na druhej strane sa nová verzia pomerne snaží držať predlohy, darí sa jej to pomerne dobre, len s tou Médeou a Jásonom to nedopadlo tak šťastne ako je to v závere filmu ukázané. Celkom som sa bavil na niektorých pasážach, keď niekto zakričí: ,,Míľu od nás sú jazdci!" a Jáson si tam s niekým ešte 5 minút veselo o niečom štebotá, rovnako je to aj s posledným Herkulovým zápasom. S hercom mi najlepší prišiel Dennis Hopper, keďže sa mu však nedostáva toľko priestoru je dosť nevyužitý. Film som videl niekoľko krát ale nikdy som sa neprinútil ho ohodnotiť až teraz, musím povedať, že aj keď nijak neohromí, vždy si nájdem nejaký dôvod sa doň zapozerať. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • V Brazílii byl název filmu přeložen jako A Vingança do Gladiador (v češtině Gladiátorova pomsta), což bylo pravděpodobně ovlivněno tehdejším úspěchem Scottova Gladiátora (2000). Ve filmu se však žádná postava gladiátora neobjevila. (Stanislaus)
  • Kolchida, odkud pochází Zlaté rouno, je historickou oblastí západní části Gruzie, která se rozprostírala na břehu Černého moře. (Stanislaus)

Související novinky

Návrat do Země-Nezemě

Návrat do Země-Nezemě

06.09.2010

Britský scenárista a režisér Nick Willing je uznávaným televizním veteránem. U nás jsme od něj viděli minisérie Alenka v říši divů či Iásón a Argonauti, mnohem vstřícněji ale byly přijaty jeho… (více)

Reklama

Reklama