Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech se dozvídá o svém skutečném původu i o vraždě otce - krále Aesona. Aby se pomstil, vrací se do rodného království, avšak zde je proradným strýcem Peliasem, jenž zde nyní vládne, odsouzen k smrti. Přesto má naději na záchranu života - pokud strýci přiveze Zlaté rouno, nejdrahocennější dar Bohů... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

lamps 

všechny recenze uživatele

Pěkné dobrodružství, ke kterému jsem se v mládí vždy rád vracel. Sice to naprosto postrádá atmosféru antických bájí známou z klasického originálu a příběh se místy dost vleče, ale triková stránka vše trochu vyrovnává. A nebyli by to Američané, kdyby slavné starověké legendě nedodali svůj "moderní" ráz... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, plus za to, že se zbroj a podobné věci, alespoň u Dennise Hoppera snaží tvářit starořecky. Plus za ty roštěnky. A pak už tu jsou jen mínusy...tentokrát už se mi ani nechce otravovat s řečmi o "those fucking Americans"...prostě bych se na to znova už nedíval, tečka. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další ukázka řecké mytologie tak trochu ve stylu Herculových dobrodružství. Američané udělají z každé legendy akční fantasy, aby ji lépe přizpůsobili svému popcorno-hamburgero-cocacolovému publiku. Že přitom původní verze legendy dostane občas těžce na frak jim vůbec nevadí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dobré, ale v ničem není lepší než průmerné. Stará klasika v novém oblečku. Ovšem naprosto jiná...Bohužel ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nejspíš film určený pro rozmazlené americké školáky, kteří jsou příliš líní, aby si přečetli i to nejobrázkovější zpracování řeckých bájí. Naštěstí se tu nevyskytuje mnoho chyb, takže film alespoň moc nemate. Pouze toho Herkula jsem hrubě nepochopil. Zato mínojský býk mě dokázal pořádně rozesmát. Takhle velkou kupu železného šrotu jsem neviděl běhat už hodně dlouho. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nesmrteľný klan Halmiovcov produkoval pre televíziu Hallmark množstvo fantazijných a ambicióznych (na televíziu) mini-sérií s relatívne slávnymi hercami, množstvom akcie, trikov, masiek a príšeriek. Napríklad Alicu v krajine zázrakov s Whoopi Goldberg. Niektoré sa mi páčili (Gulliverove cesty s Tedom Dansonom, Merlin so Samom Neillom). Väčšina nie. Slabí herci, primitívne triky, umelohmotná výprava (ohromujúco zlý Moby Dick s Patrickom Stewartom). V roku 2000 Halmiovci do svojho zvláštneho portfólia pridali Iásona a Argonautov alias nemožnú 180 minútovú mini-sériu o nesympatickom vlasatom mladíkovi, ktorý s družinou plnou blbcov putuje svetom a zažíva neskutočné dobrodružstvá. Možno by aj naozaj boli neskutočné. Kebyže Halmiovci neopakujú svoje zlé vlastnosti: nevýpravnú výpravu (spravidla je v zábere loďka s pár čudne oblečenými chlapíkmi na palube, prípadne z plechu narýchlo zvarená búda), otrasných hercov (Dennis Hopper, Natasha Henstridge...), triky ako z Herkula s Kevinom Sorbom (potešili aspoň harpye a kovový býk) a celé to pripomína Xenu (čo ozaj nie je pochvala). Mám rád dobré fantasy a mám rád dobré televízne mini-série (je v nich čas na príbeh a postavy), ale táto ma nudila a štvala (100-metrový boh morí Poseidon si nevie poradiť s jednou loďou?). A plusy? Napríklad natvrdnutá dvojica kamenárov, staviteľ lode znechutený posádkou alebo pri každej príležitosti sa chvastajúci Herkules. Inak bieda a chaos. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

:-)))))))))))))) Orfeus černoch metajúci kopije :-))))))))))))) Herkules umrel na výprave za zlatým rúnom :-)))))))))))) Happyend :-))))))))))))) Od odpadu to zachránia len pekné exteriéry. Americké televízne publikum by asi skutočný koniec báje o zlatom rúne nerozchodilo takže tu máme happyend na nebi i na zemi .... ale ak sa k tomu filmu zhúlite :-))))))))))))) ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Typicky poameričtená verzia jedného z najznámejších gréckych eposov.Amíci sa proste radi serú do europskych legiend a bez škrupúľ sprznia všetko,čo im príde pod ruky.Jediným pozitívom je pekný herec v hlavnej úlohe,ale inak...hrôza.. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pěkný dobrodružný příběh o Jásonovi a jeho Argonautech a výpravě pro zlaté rouno. Takový průměr, neurazí ani nenadchne. 55% ()

k212 

všechny recenze uživatele

Jo co si budem povídat, je to pouze televizní tvorba, ale alespoň je zachována řecká mytologie a děj zas tak neujíždí, pravda hodně toho chybí, ale řada důležitého tu je. Narozdíl od velkorozpočtové a hrozné Tróji. Pro dítka, co nechtějí číst Petišku jako dělané a mě to určitě neodradilo, protože obsazení je nadmíru zajímavé. Sice se znalci filmového řemesla budou smát při nepovedených trikových záběrech, ale já se nesměju ani dvacet let starému Souboji Titánů :-)) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Iásón a argonauti je jedním z těch méně povedených TV filmů z hallmarkovské produkce, kterého sráží do kolen zejména slabé herecké výkony a nepovedené parodizování řeckých mýtů, které se nejvíce dotklo Herkula, Orfea a samotného Dia a Héry. Vizuální efekty a výprava jsou na standardní TV úrovni, nicméně existují i lépe zpracované kousky (jako např. Merlin). Velké mínus filmu tkví rovněž v nesympatickém hlavním hrdinovi, kterému člověk snad ani nemůže fandit. Jediní herci, kteří ve filmu za něco stáli, byli Dennis Hopper a Frank Langella. Snímek, který spíše než aby alespoň průměrným způsobem příblížil staré báje, je spíše karikuje ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné. Narozdíl od svých velkoprodukčních sourozenců se tahle dvoudílná záležitost snaží držet legendy a ačkoliv tam z pochopitelných důvodů řada věcí chybí, tak se z tohoto pohledu jedná o příjemné překvapení. A neměl jsem nic ani proti hercům. Zejména Olivia Williams byla Héra, kterou bych měl rád. :D Jistě. Nejedná se o kdovíco a trpí to řadou neduhů charakteristických pro podobné produkce, ale upřímně řečeno, bylo to pro mě lepší pokoukání, než všechny ty Hněvy Titánů a podobné blockbustery prznící antickou mytologii. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia sa snažili a je to vidieť, hlavne po technickej stránke. Dalo sa to však previesť aj svižnejším tempom, viď. JÁSON A ARGONAUTI ( 1963 ). ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Film nakrútený ešte v zlatej sláve Hallmarku nedopadol až tak zle. Na pôvodnú verziu z roku 1963 patriacu medzi klasiku síce ani zďaleka nemá, rovnako tak aj Harryhausenove triky vyznievajú omnoho lepšie ako neveľmi vydarená počítačová animácia (drak strážiaci rúno vyzerá skôr ako prerastená jašterica), na druhej strane sa nová verzia pomerne snaží držať predlohy, darí sa jej to pomerne dobre, len s tou Médeou a Jásonom to nedopadlo tak šťastne ako je to v závere filmu ukázané. Celkom som sa bavil na niektorých pasážach, keď niekto zakričí: ,,Míľu od nás sú jazdci!" a Jáson si tam s niekým ešte 5 minút veselo o niečom štebotá, rovnako je to aj s posledným Herkulovým zápasom. S hercom mi najlepší prišiel Dennis Hopper, keďže sa mu však nedostáva toľko priestoru je dosť nevyužitý. Film som videl niekoľko krát ale nikdy som sa neprinútil ho ohodnotiť až teraz, musím povedať, že aj keď nijak neohromí, vždy si nájdem nejaký dôvod sa doň zapozerať. ()

kikuka

všechny recenze uživatele

..uhm..peknucke, miestami az kostymerske orgie, no mam problemy, ked sa v greckej baji objavuje Hekules miesto Herakla a pod. .. prijemne na nedelne popoludnie, ked sa vsetky neuralne procesy koncenturju na kavicku a tak.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film o vlasatom nesympatickom individuu, ktore sa rozhodlo ist do sveta a zazivat prve dobrodruzstva. Zaklady logiky film uspesne ignoruje, no a v scenari som nasiel prvky demencie. A to vsetko rozhodlo o 25 % ()

Související novinky

Návrat do Země-Nezemě

Návrat do Země-Nezemě

06.09.2010

Britský scenárista a režisér Nick Willing je uznávaným televizním veteránem. U nás jsme od něj viděli minisérie Alenka v říši divů či Iásón a Argonauti, mnohem vstřícněji ale byly přijaty jeho… (více)

Reklama

Reklama