Reklama

Reklama

Londýn, 17. století. Ned Kynaston (Billy Crudup) je prominentním hercem Bettertonova divadla a exceluje především v ženských rolích. V té době bylo ženám hraní zapovězeno a Ned toho dokáže náležitě využít. Jeho kostymérka Marie (Claire Danes) k němu obdivně vzhlíží. Nedův sladký život se ale obrátí naruby v momentě, kdy se král Karel II. rozhodne změnit dosud platná pravidla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vďaka filmom ako Stage beauty si uvedomujem, že už bolo natočené úplne všetko. Dokonca aj psychická štúdia rozpolteného herca, hrajúceho ženy, ktorý sa nevie vyrovnať s nastalou situáciou, keď má začať hrať iba mužov v divadle v 17. storočí v Anglicku. Nič proti tomu samozrejme nemám, len sa tým autori zbavujú komerčného potenciálu svojho diela, pretože tento film nie je ani zďaleka tak veľkolepo pojatý, ako tu spomínaný Zamilovaný Shakespeare. Znova proti tomu nič nemám. Je jasné, kde sa bude odohrávať záverečná sekvencia filmu, je jasné, ako bude na ňu reagovať obecenstvo a je dobre, že klišé sú dodržané, pretože inak by film stratil svoj zmysel. Obsadenie je asi hlavným úspechom filmu, takže k nemu ešte doplním, že pri sledovaní jedného teen seriálu, kde hrala Claire s Jaredom Letom niekedy v prvej polovici 90tych rokov, diváci riešili dilemu, či by plastika jej nosa podtrhla jej krásu, alebo ju zničila. To ma napadlo iba tak, že v názve filmu je slovo krása. Zabudnite na jej nos, ona tu predsa ukáže svoju ľavú prednosť! CGI trik to asi nebol. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jeffrey Hatcher | Hudba: George Fenton | Produkcia: Robert De Niro, Hardy Justice, Jane Rosenthal | Distribúcia: Lions Gate Entertainment | Rozpočet: ? $ | Tržby: 2,153,070 $ || Veľmi netradičný film, ktorý dáva možnosť nahliadnuť do divadelného obdobia GEST - rozkvetu Shakespearovských diel a ich preštylizovaného spôsobu podania. Billy Crudup a Claire Danes sú úžasná dvojka, a ja som im veril každú scénu od začiatku až do konca. ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Není moc filmů s alepoň částečnou gay tematikou, které se vrací až do 17. století. O to více mě příběh zaujal včetně konce mužů v ženských rolích a nástupu žen na prkna, co znamenají svět. A nejen ten. Herecké obsazení bylo výborné v čele se skvělým Billy Crudupem (ve filmu má i gay vztah s Benem Chaplinem) a i celkově zpracování podpořilo můj bezvadný zážitek z tohoto dílka a doporučuji všem citlivějším dušičkám ... 9999 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Další shakespearovsky laděný kousek se zprvu tvářil, že nenabídne nic většího, než zákulisní pohled do světa anglických divadelních celebrit sedmnáctého století, přes Mariinu dychtivost se však začal ubírat k velkým změnám, které s sebou přinesly nejednu osobní prohru (podobné zvraty určitě zažil přerod němého filmu na zvukový), ale i posun v herectví - díky invenci a novátorství přestal bránit splynutí imaginace s realitou a krásu na scéně nechal přes emoce vygradovat až za mez, která dělí hru a skutečnost. Vím to, protože jsem byla včera večer svědkem jedné z nich... ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ano srovnání se Zamilovaným Shakespearem se přímo nabízí, ale narozdíl od výše zmiňovaného jsem se u filmu Krása na scénu skutečně bavila. Bavila jsem se vtipnými dialogy, zainteresovaným výkonem Billyho Crudupa, bravurním výkonem Ruperta Everetta, nadchla mě myšlenka hledání sexuální identity v ženkém hávu, meditace na téma: "kdo jsem teď?" A proto spatřuji v tomto dílku daleko větší potenciál. Také je to tím, že klasické období divadla a tehdejší zaběhané výrazové projevy, jsou nasnímány a modelovány moderními výrazovými prostředky - zní to ohraně, ale téměr dokumentárně roztřesená kamera, to potvrzuje. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama