Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seattle zasáhlo tragické zemětřesení. Během minuty je zničeno celé město, tisíce lidí jsou bez střechy nad hlavou, další tisíce se pohřešují. Je to největší přírodní katastrofa století, která zasáhla západní pobřeží. Vzápětí se země opět otřásá. Podle odborníků by mohly přijít další otřesy, které novodobě lidstvo nepamatuje. Jediná možnost, jak přírodní živel zkrotit, je použít jadernou sílu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak globální a ani tak efektní pokus o drama jako Day After Tomorrow, navíc s o dost trapnějšími klišé žánru katastrofických filmů kam až znavené oko diváka dohlédne. Budu ignorovat scénář založený na jakési teorii o zemětřesení hlubinných zlomů, kterou lze tak nějak zastavit hlubinnými vrty a jadernými náložemi v nich a přejdu k obecnější stránce filmu. Beau Bridges jako prezident Paul Hollister potrvzuje, že američtí prezidenti vypadají všichni stejně a chová se jako mix G.W.Bushe a kapitána Hollistera z Red Dwarfa (ve chvílích kdy na Red Dwarfu jde do tuhého, protože s Bridgesem sranda není). V úvodu cyklista efektně prchá před CGI troskami řítících se budov a natáčí ho zběsilá ručně se tvářící digitální kamera. Hudba Lee Holdridge v lepším případě odvádí standartní podkresovou úlohu, v horším případě strhává film k patosu, který vrcholí ve druhé polovině filmu, kdy je evakuováno celé L.A. Druhá polovina je ta horší, nejen že vrší jedno klišé na druhé, ale nejspíš neschopností režiséra šlehá za sebou totálně nesouvisející záběry a vůbec se to zvrhává v jeden velký nesmysl. Tradiční závěrečný projev vůdce nejmocnějšího národa světa už vás jenom dorazí... 20% a jeden velký výsměch za to, že někdo se prostě nepoučí a natočí totéž, s těmi samými herci znova a ještě ve větším měřítku - a samozřejmě v hádé:P Viz film Deset a půl stupně: Apokalypsa. ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Hlavně, že to dobře dopadlo. Myslím, že tady nemůže zůstat jediné oko suché. Ono také vidět utíkat blonďatou holčičku s medvídkem v náručí před tektonickým zlomem už něco znamená. Moc krásné a dojemné. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Ta první půlka měla něco do sebe a nebyla ani až tak moc blbá, ale ta druhá jako kdyby chtěla ukázat, že to byl omyl způsobený režisérovou permanentní opicí, scénáristovou utkvělou představou že umí psát, hereckým předsevzetím všech zúčastněných o nezasahování do filmových záležitostí a hudebním patosem dosahujícím výšin Empire State Buildingu. Je to pořádnej výlouhovanec z Armageddonu (kromě toho, že se to odehrává na zemi, jde o zemětřesení a semtam se to odchyluje, což je způsobeno umístěním tam je všechno včetně odpálení jaderné bomby ručně), kousek z Rozpoutanýho pekla (hlavně scény dravé a neomylné geoložky), kusanec z Den poté 2004, kousek ze Supermana (hlavně té nové tváře Kalifornskýho pobřeží), patosácké hudby z Patriota, určité části ze seriálu Pohotovost (i když spíš asi jen ty záběry, který se do výsledku seriálu nedostaly a skončily ve smeťáku) a taky samozřejmě všechno možný ze starších osvědčených katastrofických filmů. Je tu toho spousta strašnýho, ale můj vnitřní zrak vidí, že to Nova bude dávat dokolečka dokola, protože je to dlouhý, akční, levný. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

za prvni polovinu pekne tri (skoro 4) hvezdy, opravdu asi nejlepsi televizni katastrofak (skoro sam neverim, ze to rikam), ale druha to opravdu kazi a uz to cele svrhava do te pomyslne propasti plne dalsiho odpadu... takze celkove bych velmi rad dal ty 3, ale proste to nedokazu.. lepsi 2 za nektere opravdu skvele sceny, uchazejici vizual a roztrhani ameriky ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Úplná hlúposť. Vo filme - alebo čo to je - naši hrdinovia a hrdinky riešia okrem katastrofy zároveň aj svoje osobné problémičky, aktuálne aj večné spoločenské otázky, všetci sú skôr či neskôr napokon správni, uvedomelí a všetko dobre dopadne. Politici sú rovní a čestní, všetkými milovaní a uznávaní, dokonca odborní a plne kompetentní v rozhodovaní, ženy sú rozumné, neklamú, nehysterčia, zastávajú vedúce miesta atď. Myslím že pomaly človek zaspí aj pri tomto komentári, nie to ešte pri sledovaní filmu. Jeden z mála odpadov, ktorý som filmom udelil. (Nepočítajú sa slovenské seriály). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem na něco hodně alergický, tak na neherce hrající vědce a luštitele příčin v katastrofických filmech. A jestli jsem na něco ještě alergičtější, tak je to prezident USA stojící (samozřejmě se šrámem a sazí na tváři) po kolena v ruinách a všude kolem něj američtí vojíci, hasiči, policisté a přeživší civilní obyvatelstvo a všichni tleskají a radují se.... Tady se mi toho dostalo vrchovatou měrou. Tu hvězdu dávám jen proto, že na TV film se sem tam nějaký ten katastrofický efekt povedl. Tohle dílko ale s klidem vynechte. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Slepenec čehosi, kde se kecá, řve a brečí a nakonci se klepe kamera a všichni tam pobíhaj jak kdyby bylo snad 10,5 stupně. Proč to má 165 minut je mi taky záhadou. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

málo šedých katastrofických filmu se líbí a tady ten bude patřit mezi ty méně povedené kdy stačí fakt jednou za čas dát si tenhle pokus o zničení světa na obrazovky solidní snaha. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Na takovéhle katastrofycké filmy nechci a nebudu koukat. Dlouhé záběry na lidi, co koukají za kameru, padající americké vlajky, americké hlavní vládně-armádní stany řešící neřešitelné a Beau Bridges jako prezident USA mluvící jedno klišé k blití za druhým. Jo pardon, to byl SPOILER!!! Nicméně za tu filmařinu alespoň 15% = 1-/5 ()

Raevan 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, když kameraman poprvé spatřil zoom .. prostě spíš katastrofální než katastrofický film.. takový průměr katastrofických filmů :) ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jenom druhou půlku, ale i tak to bylo naprostý pořád dokola omýlaný klišé. Už od začátku bylo vidět, že se ejdná o film z produkce Hallmarku (z které ovšem občas vzejde i něco dobrého).Tu 1* dávám pouze za absenci klasického "amerického" potlesku na konci (jak katastrofických, tak romantických) filmů.Alespoň jednomu klišé se tvůrci dokázali vyhnout.Ale klasický konec, kdy hůavní hrdina nemůže uniknout z nebezpečí (v tomhle případě propadající se půda), už když jsem tuhle poslední scénu vidě, tak sjem si říkal, to se zastaví těsně před ním.A co se nestalo?Zastavilo se to asi metr před ležícím hrdinou, který byl tím pádem zachráněn.Hrůza!A další věc která mě tu hodně vadila byly pokusy o "umělecký" záběry, kdy se vypne (nebo alespoň ztiší zvuk), kamera se zpomalí, začne hrát "dojemná" hudba atp.Tyhle záběry byly natočeny tak hrozně, že celý film spíš kazily, než aby umocnily napětí.No a samozřejmě dramatické zaběrý na smutné děti držící si své plyšáčky.No hrůza a děs. ()

morize odpad!

všechny recenze uživatele

Do nejmenšího detailu vybroušené katastrofické béčko, u kterého se budete pro jeho fantasticky vyvedená až sebesama parodující kliše bavit. Jediné co mě udivuje, že Nova tento film nevysílala v sobotu v hlavní večerní vysílací čas. Krvežíznivost zemských zlomů v tomto filmu totiž nezná hranic. Nejlepší momenty filmu: jaderné pumy vsazené do hloubky 130 metrů pod zemský povrch dokáží roztavit zemské desky aniž by na povrchu způsobily jakoukoliv radioaktivitu, tleskám! Za zmínku stojí také řeka, jejíž tok se vlivem zemětřesení obrátil. Odkud tam však dále tekla je mi záhadou. Co ti Američané nevymyslí :)) Veškeré dialogy (převážně ty srdceryvné) tomu všemu jenom nasazují korunu. Těším se na další díl ! ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Pro mě vlastně dost dobrý film. Spíš se na tom podepsali efekty, ale mě se to opravdu líbilo. Rozhodně jsem nebyl zklamán. Tenhle film jsem viděl ještě dávno před tím, než jsem si založil účet na této stránce a já jsem se u filmu dobře bavil, jen když jsem tu už účet měl tak jsem si na tenhle film vzpomněl a otevřel jsem si zde jeho profil a ono to má jen 25%. Překvapivý zvrat. Já jsem však zklamaný nebyl. ()

Balet 

všechny recenze uživatele

Jako je to kravina, to určitě, ale na druhou stranu si na nic moc nehraje. Není to přehypovaná blbost, jako Den poté. Navíc má celkem ucházející efekty (na více-méně televizní film...). ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Klasický B-čkový film, ktorý je naťahovaní a herci vám začnú liezť na nervy. Ale za tie katastrofy, je to zaujímavé pozeranie. Avšak, film mal dostať do rúk radšej Ronald Emmerich. Vtedy by to bol film určite na vyššej úrovni. ()

ujec 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, že v týchto filmoch sa vždy nachádza len jeden človek, čo tomu rozumie. Z tohto filmu museli mať islamskí radikáli veľkú radosť. Neboli náhodou aj sponzori? Titulky som už nečítal. ()

svobodas odpad!

všechny recenze uživatele

To je tak neuvěřitelně blbý, to už byli lepší Meteory!!, což byl neuvěřitelnej odpad. Jediná trochu koukatelná scéna byl propad toho vlaku!! ()

Reklama

Reklama