Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zloděj diamantů Max je legenda ve svém oboru. Jeho milenka Lola je přesvědčená, že už mají dost a je čas začít si užívat zaslouženého odpočinku. Max se tedy rozloučí se světem zločinu dokonalou loupeží druhého ze tří tzv. Napoleonových diamantů, při níž, jako již několikrát předtím, zesměšní agenta FBI Stanleyho Lloyda, který se ho už sedm let marně snaží dopadnout. Pak slíbí Lole, že už nebude krást, a odjede s ní na ostrov Paradise. Zatímco energická žena má plno zájmů, Max se začne nudit. Jednoho dne se na ostrově objeví Stan Lloyd, který nevěří, že by Max odešel do důchodu. Řekne mu, že v nedalekém přístavu se bude konat výstava, na níž bude vystaven i třetí Napoleonův diamant. První dva už Max ukradl a Stan věří, že chce i třetí. Přestože tu nemá žádné pravomoci, je odhodlán ho dopadnout… (TV Nova)

(více)

Recenze (196)

Fr 

všechny recenze uživatele

úvodní loupež diamantu je propracovaná jako z dílny jamese bonda. v této rovině to opravdu P.B. sluší! poté následuje nudný život zlodějů v ráji. bohužel. vše zachraňuje W.H., jenž kromě toho, že má alergii na škeble je docela vtipnej. naštěstí existuje jisté pokušení a jedinej způsob jak se ho zbavit, je poddat se mu. a tak po trošce akce, vše spěje ke koupi prvního diamantu a k romantickému západu na nový verandě. já si však příště dám raději remoru. s deštníčkem! ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Jakoby se scénárista a režisér pokusili převést ty nejkýčovitější a nejschématičtější charaktery z brakové dobrodružné literatury s lupičskou tematikou. Zloděj gentleman, přismahlá kráska s touhou po konci nebezpečně vzrušujícího řemesla a policista (agent) idiot, který je našemu páru jen pro smích, aby se v samém závěru ukázal v lepším světle. Silnému hereckému obsazení se nelze divit, kdo by také odmítl několik týdnů povalování se po písečných plážích v tropech. Scénář je ještě schématičtější a tupější než samotné postavy a vizuální stránka celého díla podtrhuje dojem videa cestovní agentury, která se pokusila své propagační obrázky přibarvit něčím specifickým, nešokujícím a příjemným. Nemám nic proti dovoleným, ale řekl bych, že je lepší si na nějakou zajet, než se nechat za peníze obelhávat televizní inscenací, za kterou se nějaký vypočítavý drzoun rozhodl vybírat vstupné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když Se Setmí je jakousi odlehčenou variantou dřívějšího "Brosnanova" kousku Aféra Thomase Crowna. Je však poněkud více komediálně laděn (což není díky Woody Harrelsonovi a občasným filozofickým promluvám Dona Cheadlea v jednotlivých scénách vůbec na škodu) a tak jako byla Aféra ódou na Rene Russo, je After The Sunset bezuzdnou adorací hispánské bohyně nesoucí na tomto světě jméno Salma Hayek. Dámy a obzvláště pánové - tohleto jste ještě nikdy a nikde neviděli. Takřka každý záběr ve kterém se nestárnoucí Salmita objevuje, je jako hymnus na její půvab a koncert pro vaše slinné žlázy...nebo jsem úchyl:) A to je bohužel taky jediné, v čem tento film překonává tolikrát zmiňovanou Aféru. Je to právě těmi komediálními a romantickými prvky, které v celkovém pohledu narušují onu "harmonii", a kouzlo, které by se jinak mohlo rozvinout tak zůstává nevyřčeno. Přesto se (a nejen pro pochybné smyslové potěšení) na tenhle film rád podívám znovu, a nejen jednou, a dám si k tomu Jacka na led;) 70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Klasický 3* film z kategorie "chytrých zlodějských". Na téhle zábavné oddechovce je ovšem pro mě něco navíc, za prvé opravdu težce sexy Salmička a i sexy prostředí, proto ta 4*. Není třeba na tento film koukat jenom když se setmí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku celkom šmrncovná, ale s pribúdajúcimi minútami čoraz rozvláčnejšia a otravnejšia jednohubka, ktorú zachraňuje Pierceov šarm a Salmin nezlyhávajúci pôvab a ktorú naopak veľmi kazí nesympatický, ba priam odporný Woody. Ten je (spolu s riedkym scenárom a vlažnou réžiou) hlavným problémom filmu - jeho postavu by mal hrať nejaký sympatický, zľahka komediálny herec, ktorý by s Brosnanom vytvoril príjemne protivážnu dvojicu. Zaujme Naomie Harris, ktorá je bez tých dredov, tetovania, hnusných zubov a otravného prízvuku (ktorými disponuje v úlohe vedmy v Pirátoch Karibiku) fakt kočka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $28,331,233Tržby Celosvetovo $61,347,797║ Nehorázne nezáživný priešlap, dokonca aj od takého rutinéra akým je zaručene Brett Ratner. V scénkach to je úplne suché, povrchné, tobôž komické, súhra žiadna, príbeh nulový,... takže tento počin je len maximálne otravné pozeranie, čo dokáže jedine pokaziť chuť. Nedokázal som to ani dopozerať. /20%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Dílko má okouzlujícího Pierce Brosnana (bohužel pro mě, je na něm věčně nalepená Salma Hayek a musím uznat, že i jí to velice sluší). Slunce, moře, pláže, drinky s paraplíčkem... A málem bych zapomněla ..... hotelové večeře vypadají taky lákavě. Tak snad to na 3* stačí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Lalo Schifrin: 1. I Got It - Kevin Lyttle ,2. Drive My Crazy - Kevin Lyttle (Featuring Mr. Easy) ,3. Tempted to Touch ,4. You Never Know ,5. Punkie ,6. Night and Day - Dawn Penn ,7. Boombastic ,8. Who Say Me Done - Cutty Ranks ,9. Cobra Style ,10. Police and Theives - Junior Murvin ,11. Agora So Falta Voce - Maria Rita ,12. Weh Di Time ,13. Gal You a Lead , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„O tvojich názoroch sa ešte porozprávame, moja zlatá.“ – „Moje názory si poznal už keď sme sa brali aj rozvádzali. Dnes sa už nič nové nedozvieš.“ Urobil to už John Travolta – tak dlho chcel pokračovanie GENERÁLOVEJ DCÉRY, kde hral armádneho vyšetrovateľa, a tak dlho sa mu v tom nedarilo, až sa na to vybodol a zahral si armádneho vyšetrovateľa, ktorý sa proste len inak volal, v ZELENOM PEKLE. Pierce Brosnan čakal na pokračovanie AFÉRY THOMASA CROWNA (1999) tak dlho, až sa na to tiež vybodol a zahral si v inej romantickej akčnej zlodejskej kriminálke (tzv. heist movie). Znova sa objavuje v spaľujúco charizmatickej zrelej forme špičkového lupiča, len sa nevolá Thomas Crown, ale Max Burdett. To je však jediný rozdiel. Obaja totiž kradnú, hoci finančne sú dávno za vodou, priťahujú snaživých ale neschopných vyšetrovateľov, krásne ženy a po humor a ranu nejdú ďaleko. Po ZÁPADE SLNKA je profesionálne a remeselne poctivo odvedená fuška, ktorá nemá na špičkových súrodencov (PODRAZ, DANNYHO JEDENÁSTKA), ale je o to lepšia, o čo viac nemáte radi rutinéra Bretta Ratnera. Pritom Ratner druhý raz (po prvej KRIŽOVATKE SMRTI) príjemne dokazuje, že čím má menšie ambície, tým je lepší. Snímka je vtipná, akčná, vďaka bombastickej výprave sa na ňu dobre pozerá a medzi výbornými hercami (Brosnan, Hayeková, Harrelson, Cheadle) to iskrí natoľko, až sú paradoxne „herecké“ scény zaujímavejšie, ako samotná „neuskutočniteľná krádež“ (nevraviac o takej slabej záverečnej prekvapivej pointe s „opitým Woodym“, až som nevedel, či si zo mňa niekto nerobí srandu). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám sice rád originalitu, ale pohodové klišé mne také často uspokojí, což je přesně tento případ. Takže se bavím, když Max chce ukrást diamant. Ještě víc se bavím, když zjistím, že agent FBI ví, že Max chce ukrást diamant. Ovšem co by to bylo za story, kdyby Max nevěděl, že agent FBI ví, že chce ukrást diamant. Proto je krádež povinností a občasné pokusy o překvapení zase důvodem k veselí na účet tvůrců. Když k příjemné zábavě ještě přidám vzpomínku na žraloka lapeného na udičku, tak i tu čtvrtou hvězdičku s klidem v duši udělím. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Boduju skoro plným počtem. Nakonec proč ne, že jo? Perfektně jsem se u toho bavil. Dokonalý lupič s luxusní kočkou tráví finanční důchod v Karibiku a do cesty se jim připlete otravný agent FBI. Vše skvěle a humorně odsýpá a komické zápletky na sebe nedají dlouho čekat. Nemá smysl od toho čekat něco víc, než prázdninový film s takřka hvězdným obsazením a tak se jen unášet příjemnou karibskou atmosférou a hereckým koncertem zúčastněných hráčů. Pravdou zůstává, že Harrelson mohl ze sebe vymačkat trochu víc, ale protože to nebylo o něm, tak se asi šetřil. Tedy závěrem: "Jo, v Karibiku je krásně, to si zapamatujme." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Špičkový zloděj na odpočinku řeší dilema, zdali zcizit vytoužený diamant, nebo se plně oddat dvěma podstatně větším klenotům pohupujícím se na hrudi Salmy Hayek. "B-Rakner" nabízí tradičně režijní šeď v nablýskaném obalu, takže se zbývá jen těšit z nestandardních maličkostí v podobě Harrelsonova a Brosnanova mazání zad na jachtě před namazáním vnitřním, či účastí Karla Maloneho as himself. Omlouvám se za spoiler, ale filmy končící rozhovorem: „Opouštím Tě!“ - „Vezmeš si mě?“ - „Ano!“ (zjednodušeno pro text) se mi v tomto podání začínají poněkud zajídat.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Odpočinek. To je hlavní deviza tohoto filmu, víc v tom hledat nelze. Odpočinek je to dobrý: přitažliví herci, hrající s chutí navzdory jednoduchému, léč účelnému zadání, přenádherné scenérie lahodící oku... co víc od odpočinkové záležitosti čekat. V tomto směru bylo učiněno zadost... :-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemná oddychovka, len na takéto herecké a režisérske obsadenie by som čakal viac prekvapenia a využitého potenciálu. Niektoré nápady zo zlodejského prostredia potešia, takisto aj idea zlodej, priateľ agenta FBI, no prevláda ohranosť a predvídateľnosť. Škoda, jeho lepšieho nevyužitia. Je to tak na 70%. Možno pri lepšej nálade aj na viac. 70%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Není to nijaký přehnaně dobrý film, ale když nic jiného, dobře se u toho dá pobavit, protože některé scény (viz ta se žralokem) jsou natočeny skutečně mimořádně vtipně. Pořád ale uvažuju, jestli tomu nemám hodit radši tři hvězdičky, abych nemátla ostatní s tím, že Ratner konečně dokázal natočit nadprůměrné dílko... 1.2.2007 edit: Po asi pátém zkouknutí ubírám jednu hvězdičku, protože film pro mě ztratil většinu svého kouzla. Napoprvé jsem se ale dobře bavila :-) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní lupičská komedie, se špetkou krimi a romantiky, která má samozřejmě své pro i proti. Tempo je vcelku solidní, dialogy jsou tak nějak "limonádově" oddychové a nijak moc se nikde nespěchá. Nemá to ale švih a zručnost Dannyho Parťáků, nemá to ani rychlost Loupeže po Italsku a nemá to ani šarm Aféry Thomase Crowna. Má to jen a pouze Salmu Hayek. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Povedená oddychovka s velice charismatickým Piercem Brosnanem a svůdnou Salmou Hayek a nabízí pěknou podívanou. Někdo řekne, že to má stupidní scénář. Mě to ale nevadilo a bavil jsem se od začátku až do konce...80% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s pár nadprůměrnými fórky a prosycená takovou tou exoticky uvolněnou náladou, kterou je čas od času potřeba si dopřát. A je to radost sledovat prošedivělého frajera Brosnana, jak hláškuje kudy chodí a nic ho nevzruší (až na Salmu) a je radost sledovat Salmu, ať dělá cokoliv, nejlepší je ale sledovat je společně, protože to mezi nimi skutečně jiskří a ten párek zlodějů jsem jim fakt věřila. Nejvtipnější postavu má Harrelson ("Svět se dělí na lidi, co baví sledovat západ slunce, a na ty druhý") a konec je možná trochu slabší a předvídatelný, nemůžu ale dát o hvězdu míň, protože tenhle film je zároveň důkaz, že Salma je sexy i jako dredatej bezďák. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi po půl hodině, kdy se děj nikterak závratně nehýbe, mi bylo tak nějak jedno, kam se ústřední duo zlodějíčků a jejich stálý pronásledovatel budou ubírat.. Utápění se v nudě velmi schematického scénáře oddaluje charisma Pierce Brosnana, jeho občasné škádlení s urputným agentem FBI Woodym Harrelsonem (kde jsou ty jeho role???), svůdné křivky Salmy Hayek, jejíž angličtina sice stále není dokonalá, ale za to je v každém záběru sexy nasvícená a oděná tak, jakoby za rohem čekal fotograf prestižního módního katalogu. Brett Ratner už notně pokazil pokračování osudů doktora Lectera (Červený drak), který by byl bez kvalitních herců poloviční, po Singerovi navíc (bohužel) převzal X-Men 3, takže tenhle veskrze průměrný režisér uštědřil i tentokráte direkt divákovi trpělivosti, naštěstí si v téhle kriminální komedii (no, pousmál jsem se dvakrát - při rybaření a při postelové scéně obou pánů) na nic nehraje, využívá tropického ráje, kameramanovy invence (vypadá to jako Last minute), hereckých možností, pěkně se na to dívá, ale ráno člověk neví, o co konkrétně tam šlo. ()

Reklama

Reklama