Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Tento Seriál vyplňuje děj mezi Epizodou II a Epizodou III kdy v galaxii zuřily Klonové Války. Armáda klonových vojáků vyslaná Republikou a vedená rytíři Jedi má za úkol zastavit útoky droidů, za kterými i nyní stojí tajemný hrabě Dooku, který má mocné spojence a společně tak představují hrozbu nejen pro Rebuliku, ale i pro celou galaxii. I nyní sledujeme osudy Mistra Obi-Wana Kenobiho a jeho učedníka Anakina Skywalkera, kteří bojují po boku ostatních rytířů Jedi a jsou tak silnou oporou jednotkám Klonů. Seriál se však nevěnuje pouze jim a setkáme se zde s celou řadou dalších významných postav (Mace Windu, Yoda, Dooku, Grievous, Padmé, Ki-Adi Mundi), se kterými jsme už měli tu čest, ale jsou tu postavy zcela nové, o kterých není ve filmech ani zmínka, avšak v příběhu hrají velice důležitou roli (Durge, Assaj Ventress). I přesto že je film hlavně o válce klonů, tím nejdůležitějším je Anakinovo pasování na rytíře Jedi, které se může označit jako jeden z mnoha milníků hexalogie hvězdných válek. Star Wars: Clone wars jsou doplňující složkou nové trilogie a vysvětlují řadu událostí, které nám pomohou lépe se orientovat v nastávající epizodě III. (HateBreeder)

(více)

Recenze (91)

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

První série nic moc, animace je zvláštní a prostě tomu něco chybí, nevtáhne to do děje, sice jsem měl radost, když jsem si vzpomněl, jak se která postava jmenuje i přesto, že se neobjevila v hexalogii. Druhá série mi přišla o hodně lepší, už to není jen takové válčení pro nic, ale opravdu se něco děje, co nám mezi 2. a 3. epizodou chybělo (proč už nemá Anakin zlatou ruku, proč Grevious kašle, jak unesli Palpatina...). Otázkou je, proč republika vlastně válku nevyhrála, protože v tomto seriálu jsou Mace Windu a Yoda takoví frajeři, že jejich zapojení do boje znamená milionové ztráty na straně nepřítele během vteřin. Pro zavilé fanoušky nutnost, kdo se nepídí po osudu každé postavy z epizod a ani ho nezaujaly druhé animované Klonové války, s klidem vynechá. Na youtube najdete obě série hezky sestříhané na hodinový filmeček: http://www.youtube.com/watch?v=jYXJZCkN0Hg a http://www.youtube.com/watch?v=t3MlyOuSgaQ. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Ukvapené a přehnané. Griveousovi jednoduše fandím, tak ho beru jako malevolentní stroj, který dělá neplechu, ale terminátor Windu? Ne, děkuji. Postavy jsou mělké jako louže na dálnici, animace odfláklá. Dobrý souboj Anakin vs Ventress, ale tam asi pozitiva končí a hodnocení udržuje jen můj pozitivní vztah k SW. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé slyšel, že jde o seriál z dílny tvůrců Dexter´s laboratory, který má být navíc zpracován v podobném stylu, opravdu jsem se lekl a v dálce už se mi rýsoval velký trapas. Pak jsem ale skouknul prvních pár sekund prvního dílu a můžu říct jen jedno - úžasné! Opravdu jsem tomu nemohl uvěřit, jak do tak krátkého času a navíc do kresleného designu může někdo tak dobře vecpat tu správnou SW atmosféru, napětí, humor a prostě všechno, co má dělat Hvězdné války Hvězdnými válkami. Příběh nám postupně poodkrývá, jak probíhaly klonové války, což je sám o sobě materiál, který by postačil na celý nový film a navíc by šlo o pořádnou pecku. Škoda jen, že Lucas místo té čtyřky na začátek Nové naděje nedal radši pětku... ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Výborný doplněk k Nové trilogii Star Wars, seriál Dexter's Laboratory jsem předtím už dlouho znal, takže výsledku jsem se po vizuální stránce docela obával, po shlédnutí mě však potěšilo, že mé pochybnosti byly neopodstatněné, se vzhledem jsem se velmi rychle úplně ztotožnil. Příběh je značně zjednodušený a z většiny ho vyplňují bitvy a osobní souboje, to vše je však proložené několika okamžiky, které doplňují prázdná místa mezi epizodami 2 a 3, například únos kancléře apod. Jde o velmi zdařilý "seriál", který má za úkol pobavit a na nic si nehraje. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Uáá! Ta animace... co k ní říct. Ze začátku dosti bizarní a nezvyklá, ale... zvyknete si :D. Hudba nijak extrémně strhující, na začátku mi dosti chyběly dialogy, ale furt jsou to Star Wars. Tak proč o hvězdičku dolů? Všichni rytíři Jedi byli strašní überbohové. Přístě přistupovat méně fanaticky, více kánonicky. Ale úvodní scéna je super. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Ve 20. kapitole 2. série si můžeme všimnout, že se na scéně objeví padawan Sha'a Gi. Jeho jméno i podoba je inspirována postavou Shaggyho Rogerse ze seriálu Scooby Doo (od r. 1976). (Troodon)

Související novinky

Víc Terminátorů, víc Star Wars!

Víc Terminátorů, víc Star Wars!

11.05.2007

To není jen toužebný výkřik fanoušků slavných filmových sci-fi sérií, ale něco, co se zřejmě už brzy stane skutečností. Překvapením je zejména nedávné prohlášení George Lucase, že se kromě digitálně… (více)

Reklama

Reklama