Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzikál zasazený do prostředí dělnické třídy v New Yorku. Nick Murder (James Gandolfini) se rozhoduje mezi dvěma ženami – jeho dlouho trpící manželkou Kitty (Susan Sarandon) a ohnivou rusovlasou milenkou Tulou (Kate Winslet), která ví jak ho uspokojit. Teprve tehdy když Kitty přijde na manželovu nevěru, Nick pochopí rozsah bolesti, kterou způsobil své rodině. Ve filmu uslyšíte písně Bruce Springsteena, Nicka Cavea a Jamese Browna. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

emma53 

všechny recenze uživatele

Když jsem do kolonky nahoře psala název filmu, tak jsem omylem napsala Romance a zklamání a to je asi podstatou toho, co jsem skutečně cítila. Moc jsem se těšila, bezva herecké obsazení, bezva písničky, ale chyběl tomu nějaký opravdu chytlavý scénář, tenhle to dle mého potopil, takže ani herci neměli de facto co zahrát. Škoda promrhaného potenciálu. Ani můj oblíbený James a Susan to nezachránili. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Ta ženská mě praštila stromem!“ Být divnost měřitelná a po dosažení určitých mezí honorována, Romance a cigarety se mohou chlubit i něčím jiným než pár dobrými songy, výbornou Susan Sarandon a jednou rudovlasou bohyní. S pokorou osoby, jež neovládla žádostivou složku své duše (což je kulantní označení pro čumila slintavého), přiznávám, že nebýt natřásání ňader Kate Winslet, stěží jdu nad dvě hvězdičky. Jestli chtěl Turturro touhle upachtěnou, přisprostlou a neumětelsky nesourodou (úmyslně?) kompilací svých oblíbených písní na téma muži a/vs. ženy předvést také něco jiného, nejsem pro něj tím správným divákem. 55% Zajímavé komentáře: k212, Vitason ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze ve filmu Turturro nehraje, po rezijni strance to sice zvlad solidne, ale mnohem radsi bych ho videl mezi hercema, takle tu stoji za zminku jen Gandolfini a Buscemi a z zenskejch hlavne Sarandon a Winslet v roli nadrzeny zrzky. Jinak film je hlavne muzikal, takze tu nejde o zadnej promyslenej pribeh, ale precejen tu je docela dobrej pribeh, akorat misty na sebe sceny moc nenavazujou. Co se tyce samotnejch pisnicek, vetsinou jsou hodne sprosty a celkem chytlavy, ale zadnej zazrak se nekona. Nicmene rozhodne zajimavej film. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Poněkud crazy - snad i trošku žánr a jeho klišé parodující - nezávisláček coby muzikál o věcech sexuelních, manželských, rodinných, lidských... Ano, nejen newyorkští intelektuálové mají své problémy hodny inteligentně zábavného zpodobnění a ač děj vypadá z povrchu docela drsně a šíleně, Torturro ví co dělá, dámy v hlavních rolích jsou i ve svém věku nádherné a navíc je zde spousta skvělé hudby, ansámblu to ve zpěvu i v choreografiích šlape a při všem tom vlídně ujetém nadhledu se nakonec i najde nějaké to všelidské naučení... A jeden si zas až říká, kde se to v těch specifických umělcích jako je J.T. a jeho company bere, že... Nu, kdo na TO má... . . . Tak čest práci a kundám a ptákům a řitím a srdcím a duším klid... ;o] - - - - - (Poprvé viděno 6.10.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 544., komentář zde jako čtyřiačtyřicátý - 7.10.2013) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

S hodnocením jsem docela na rozpacích. Zhruba první polovina se mi moc líbila. Skvělé hudební kousky, vydařený scénář i kvalitní charaktery. Jenže pak jsem trošku zaspala a přišlo mi, že děj se již nikam příliš nepohl. Romance a cigarety stojí především na hereckých výkonech. James Gandolfini, Susan Sarandon, Kate Winslet či skvělá "rockerka" Mary-Louise Parker. "Tvůj táta si dává lízací dietu." :) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Bez ohľadu na to, že hudobné filmy nijako extra "nemusím", v tomto prípade songy a ich zábavné fantázie v podaní skvelých hercov boli tým najlepším v celom filme. Je to ten zvyšok, čo ma stále privádza do rozpakov, i keď divné rodinky a malé príbehy z predmestí mám vo všeobecnosti rada. Tu mi však uletené dcéry Nicka Murdera ani jeho sexuálna životná dilema celkom nesadli. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Parádní obsazení, solidní songy a ohraný příběh o několika vztazích a jedné nevěře. Na to, kdo stál jak za, tak před kamerou, je to ale docela průměr, ve kterém každý odvedl jen svůj standard a nepřidal žádnou libůstku navíc. Scény s Kate Winslet si ale ještě určitě zopáknu. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Nick si cestou domů zapomněl nějaké svoje sperma u nymfomanky Tuly. Manželka Kitty chybějící ingredienci s bystrostí rysa ihned odhalila a za pomoci tří uječených rockových dcer dostal Nick pořádně za uši. To je výchozí situace "muzikálového představení", ve kterém dal Turturro při hudebních číslech průchod svým barevně zvráceným fantaziím. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vyumělkovaná póza tvůrce, který si zřejmě o sobě myslel, že srší všestranným talentem a že cokoliv, na co sáhne, se promění ve zlato. Ne, fakt ne. Chvílemi jsem se až divil, že tolik áčkových tvůrců raději dvakrát nezvážilo svou zdejší účast. John Turturro příště raději už jen před kamerou, ne za kamerou. Dokoukat tuhle přehlídku „ničeho“ byl docela úkol. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle přisprostle vulgární muzikálek je extrémně zábavnej. Ač staví na všemožných dějových klišé, nebere si slovní -natož obsahové- servítky. Aby ne, když se jedná o storku rozpadajícího se manželství, kde se záletný manžílek dá obřezat kvůli nadržený mladý zrzce. Zní to jako ze života? Do toho hrajou naivistický zpěvánky, a když ustávají, tak všichni tlachaj o šukání. Romatika jak vymalovaná. 80%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Vezmeme povedený romantický příběh, přidáme k němu obrovskou hromadu humoru, mírně se pokloníme Woodymu, Wesovi, Tarantinovi i Coenům, dáme dohromady partu skvělých herců, ale stejně to nebude ono, protože Turturro měl na každém rameni jednu múzu, u když psal scénář. Když začal točit, musel se pod vahou svých múz hroutit k zemi. Romance a cigarety jsou mimořádnou komedií, která si rozhodně zaslouží být mezi elitou. Gandolfini a Sarandonová jsou úžasní, ale taneční číslo na Delilah je z říše snů milovníka černých komedií. Čichací sekvence je jeden z nejvtipnějších režijních nápadů, co znám. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Už je to týždeň, čo Gandolfini zomrel a ja som si ho chcel nejak pripomenúť. Siahol som teda po muzikále (milujem muzikály), v réžii jedného z mojich najobľúbenejších hercov a výsledok je nakoniec hodne rozpačitý. Pesničky sú fajn (až na Piece of my Heart ; štyria herci naraz nedokázali záverečný výkrik zaspievať tak ako Joplinka), herci tiež, len je to dosť divné, čo je miestami na škodu. Predovšetkým by Turturro scenárista potreboval usmerniť, kedy sú jeho dialógy ešte vtipné a kedy vulgárne a nevkusné (myslím hlavne Kate Winslet a všetko to "lízanie gulí" a "strč mi prst do zadku"). A smutný záver je buď od veci, alebo nefunguje. 65%. Rest In Peace Mr. Gandolfini ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

A já si naivně myslela, že cigarety tady budou něco pozitivního. Hodně zajímavý snímek, který ve mě zanechal opravdu zvláštní pocit. Ale co mě dostalo ze všeho nejvíc je herecké obsazení od Kate Winslet po Steva Buscemiho. Opravdu parádní, jen škoda, že děj už trochu pokulhává a někdy je těžké se v něm vyznat. Možná by to chtělo více akce či emocí a bylo by to určitě alespoň o stupeň lepší. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Oblíbenec bratrů Coenů- John Tururro usedl s jejich tichou podporou na režisérskou stoličku, aby natočil kontroverzní muzikál a povedlo se mu to jen z části. Lépe řečeno ta část ,,kontroverzní" jakž takž vyšla, protože po sexuální stránce je film docela otevřený, ale nečekejte žádné orgie. O sexu se tu spíše jen mluví. To muzikální část je horší, protože se v podstatě o žádný muzikál nejedná. Hudba byla zvolená dobrá, ale k čemu to je, když víte, že jsou to písničky někoho jiného a herec, který by jí měl v ten moment zpívat otevře pusu na jedno slovo z dvaceti? Za pochvalu rozhodně stojí herecké obsazení nadrženou Kate Winslet začínaje a nevěrným Jamesem Gandolfinim konče. Kolem a kolem je to docela zajímavý film s hezkými písničkami, skvělým hereckým ansámblem a několika vizuálními nápady, které jsou velice zajímavé, ale po celou dobu se zřejmě nezbavíte lehkého pocitu nudy a podezření, že je to celé tak trochu nedotažené. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Dobře ujetý, dojímavý, laskavý a vtipný muzikál, postavený na směsce sentimentálních songů, kousavé poezii, prachsprostém slovníku a obratech, které stojí za to si zapamatovat. Tuhle tvář Ameriky, ve které dřímá italský temperament a ryzí člověčí duch, oproštěný od přetvářky a falše, já tuze ráda, k tomu příjemná náhrada sterilně reklamních typů živočišnou bandou z předměstských kutlochů, s bonusem krásné Kate i Susan a regulérním roztomilým bláznem, Christopherem Walkenem. Nevšední snímek, který měl kvalifikaci mě uspokojit :-) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nápadité, vulgární, krásná hudba a texty, skvělé herecké obsazení (zejména Kate Winslet, Susan Sarandon a James Gandolfini), dokonalý střih a práce s kamerou atd. Musím říct, že jde o snímek, který jde opravdu těžko ohodnotit. Některé nápady (obřízka, ...) a scény (bitka Gandolfiniho s chlapem sousedky prostoupená zpěvem dcery, ...) jsou opravdu originální. Vulgárnost by se dala místy krájet, což však není vždy na škodu a natočit něco takového chtělo taky pořádné odhodlání - 4* (75%). ()

Reklama

Reklama