Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (670)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Dobrá jednohubka, sice už si teď ani pořádně nevzpomínám o čem že vlastně celé to dobrodružství bylo, ale v okamžiku sledování to byla zábavná, svižná jízda, s níž čas příjemně utekl. Samozřejmě za předpokladu, že nebudete moc přemýšlet. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

První polovina až nečekaně super (pokud okamžitě akceptujete béčkovost příběhu), ta druhá roztahovaná více než nohy thajské prostitutky, degradující poměrně zábavnou záhadologii na stupidní rodinnou sci-fi. Jak se mohl v tomhle scénáristickém mišmaši objevit bombarďák Harvey Keitel, to je mi záhadou, kterou by snad ani snaživý Nick Cage nerozluštil... ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Mám moc ráda dobrodružné filmy, kde se skládají krabičky do mapy, v opuštěných kostelých rozbíjí podlahy, stěny, trhají knihy a otvírají kamenné dvěře a pak se do reliéfu zasazuje složitý prsten. Tohle je něco podobného, i když bohužel trochu jednoduššího. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já měl za to, že jsem viděl napínavou, dobrodružnou, zábavnou a po svém i romantickou podívanou. Ne? Neviděl? Říkáte, že jsem viděl další absolutně zbytečnou srágoru, která jen potvrdila, že Cage je osel? Herdek, lidi, že já si ho dám do oblíbených herců?! (Filmfest Hurghada 2012, 40/67) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro nás všechny odkojené Indym, kteří mají rády dobrodružné filmy o hledání pokladů je to myslím solidní až mírně nadprůměrná záležitost. Samozřejmě lze leckteré momenty v ději předvídat a to už vůbec se člověk nesmí pozastavovat nad 200 let starými čudlíky ve zdech, které po stisknutí či pootočení vytáhnou či odsunou žulový masiv :-). Ale jak říkám, my od Křížových výprav a Chrámů zkázy lecos odpouštíme. Tenhle film mi přišel slušný i obsazením, Cage tu ještě hrál což se o něm u posledních filmů moc říci nedá. Harvyho, Seana i Voighta mám rád a Diane byla k nakousnutí. Snad jen chudák Franklin, ten asi po celou dobu natáčení musel bouchat ve Filadelfii na odspodu náhrobní kámen.... No ale je dobře, že Amíci si umějí tak trochu udělat ze svých národních artefaktů i legraci. Závěr vypadal velmi dobře, ale nebudu spoilerovat. Spíše však než scénářem zaujme film vizuálem, ale jako oddychovka proč ne. Dávám za tři klíče. * * * ()

Paldini odpad!

všechny recenze uživatele

Scénárista tohoto filmu nejspíše podstoupil lobotomii, jinak si nedokážu vysvětlit, že mohl napsat takovou kravinu. Hrdinové si při hledání pokladu vycucávají z prstu jedno vodítko za druhým a vždycky jim to vyjde ač je to úplně nepravděpodobné. Herci jsou ve svých rolích zoufalí. Diane Kruger jsem viděl teprve ve druhém filmu a musím říct, že na ni začínám být alergický a dostávám osypky. Kde proboha takové dřevo vyhrabali. Vrcholem všeho byla scéna se svázaným Jonem Voightem, který si popíjel brčkem colu. Ta scéna vystihovala celý film. Už vidím, jak DVD s tímhle filmem dostane každý návštěvník McDonaldu k hlavnímu menu. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Povedený dobrodružný snímek ala mladý moderní Indy. Plný akce, hádanek a napětí, tak jak to mám rád. A ještě hvězdní herci, to nemohlo dopadnout špatně. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Ale tak musíte se to brát s nadhledem. Nesmíte dát na recenzenty, kteří to stírají, protože to není film z Ruska nebo Koreje a když se vám do povede, dočkáte se vcelku příjemné, svižné rodinné zábavy. Akce tam sice mohlo být trochu více a o kvalitním scénáři se nedá diskutovat, ale jinak je to skutečně docela dobrá zábava. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Moje bývalá třídní nazvala tenhle film filmem otupujícím lidské smysly. Zčásti s ní souhlasím, je v něm opravdu málo originality, ale zpracování je na sobotní večer více než uspokojující. Popcornová zábava, která si nehraje na nic víc, než čím opravdu je. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

po druhém shlédnutí musím prostě jednu hvězdu ubrat. střízlivé ocenění opojně laciného příběhu s fragmenty kvality nemůže být vyšší než 60%. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Cage a jeho věčně buď ubrečený nebo flouťácký kukuč, tentokrát v pitomosti rozměrů aztéckého pokladu! Víte, proč je Tutanchamónova maska tak vzácná a jedinečná? Kdybychom našli egyptské pyramidy nevyloupené, měli bychom tucet masek, co tu Tutanchamónovu strčí do kapsy a nikdo by na ni nestál fronty. Jenže žádné takové už nejsou a Tutanchamónova pohřební maska je jen JEDNA, nádherná, dechberoucí. Jenže Bruckenheimerům nebyl nadělen od přírody selský rozum, a tak zábrany při filmování šly do dža. Pokladem totiž může být i jediný svitek. Ne fakt, kdybych věděl, co to je za práskanec, radši těch 40 korun hodím do kanálu. Nene, fakt nemá smysl tu rozebírat, jak ten film pitomý, ohraný, plný klišé a nesmyslů, to by bylo jako popisovat trávu jako zelenou. Ubohá filmařina, takový filmový Michal David se svými vlezlými melodiemi a ukňouraným hlasem, který se s pleškou na hlavě a pivním boubelíkem snaží dětem v 21. století namluvit, že sbírá céčka. Tím chci říci, že Lovci pokladů jsou beznadějně obstarožní a strašně, fakt strašně směšní a těžko akceptovatelní i jako bezduchá zábava pro enšpígly. To pravé dobrodružství zůstane už navždy skryto pod výrobní značkou Indiana Jones. -----------------------------------Enšpígle - ty vořechu a vodborníku, vopravdu víš, vo kolik seš mladší jak vobšlehnutej týnejdžr? Čučaj na tenhle nejlepší film historie a nevokevácej tu nic svou vodpornou češtinou, voe. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

EDIT 2022: Ehm synonymum pro nenáročný Disney výplach po náročném dnu? Ehm tadáááá ----- Velice průměrná záležitost s minimem dobrodružných scén. Navíc spíš až štve všeználkovství Cageho postavy. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Akční podívaná se spoustou hlášek, pěknou hudbou a perfektními herci (Cage, Bean, Bartha, Voight, Keitel, Kruger). ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Nevím, takový moderní Indy hodně zkosený o dobrodružství a místo něj přichází na řadu rádoby vtipné a drsné hlášky. Jen by mohlo tvůrcům dojít, že všechny záhady taky nemusí vyřešit jenom Cage. A upřímně mě šokuje, že jsem na tom byl tehdy v kině. Proboha proč? ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Příjemný film na nedělní odpoledne. Zajímavý příběh (který si zřejmě více vychutná americký divák, nebo ten, kdo trochu zná dějiny USA), děj ubíhá rychlým tempem a herci jsou dobří. Film u kterého vypnete mozek, pijete u něj kávu a žvýkátě bábovku. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film s dobrou atmosférou. Škoda, že film nebyl alespoň v přístupnosti PG-13. Samoté PG působí dost mírně. Taky bych ubral minutáž alespoň tak o 25 minut. Někdy film trošku nudil, měl ale celkem slušnej příběh, zajímavé postavy vtipné momenty a menší napínavost, takže hodnotím 77% = **** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Možná by se dalo prohlásit o tomto snímku, že by stál za vidění, ale to by ho nesměl režírovat Jon Turtletaub. Jeho zcela průměrná, a místy i podprůměrná režie, dost drasticky vytahuje na povrch všechny nedostatky už tak poměrně přeplácaného scénáře. Herci si nevedli špatně, ale aby akční scény byly nepovedené a ze snímku se nedala zapamatovat jediná scéna, to se mně už dlouho nestalo. 40% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Celkem bych se i smířila s tím, že je to vlastně taková malá vykrádačka Indiana Jonese. Jenže pak tam chci místo omšelého Voighta šarmem sršícího Conneryho. A také bych chtěla, aby vtipy byly skutečně vtipné. A aby se padouch nenechal tak snadno ošálit. Spokojena mohu být s množstvím a kvalitou akce. ()

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama