Reklama

Reklama

Animatrix: Detektivní příběh

  • USA The Animatrix: A Detective Story (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Agenti si najmú súkromného detektíva Asha, aby im pomohol vystopovať istého hackera, skrývajúceho sa pod prezývkou Trinity. Pri svojom pátraní odhalí mnohé zaujímavé skutočnosti. (Avathar)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Matty 

všechny recenze uživatele

Retro detektivka vzdává hold zašlé slávě případů Phila Marlowa prostřednictvím černobílého příběhu o jednom „posledním velkém případu“ detektiva staré školy. Jako klad lze hodnotit lehké rozvíření magického oparu kolem postavy hackerky Trinity, které udělá radost všem příznivcům sexy černovlásek v přiléhavém latexu. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo nečekal, že se tenhle poutavý svět nebude rozrůstat. Vesměs asijská animovaná škola ukazuje, že má co říct a obohacuje svět bratrů (tedy sester) Wachowských o další motivy a linie. Drsný detektiv má v černobílém dobrodružství za úkol vystopovat hackerku Trinity. Leccos zvládne, přesto však vidí jen nepatrnou část spletité hry. Ponuré, stylové, sarkastické, atmosférické. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Noir detektivka s klasicky cynickým soukromým očkem, a to ve světě Matrixu?! Ono to ale vážně funguje - a velmi dobře. "Detektivní příběh" má totiž skvělou atmosféru, danou nejen stylovou animací, ale především kvalitním scénářem. Z celého "Animatrixu" se jedná nejspíš o díl nejpřekvapivější, ale to neznamená, že špatný... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Fantastická noirovka a pro mě nejlepší příběh celého Animatrixu. Atmosféra je, jak jinak, parádně noirová a animace také vede na plné čáře - hlavně tím, že nepoužívá moc barev. Zápletka je také nejlepší ze všech případ, sem tam nějaká variace na Alenku a jako třešnička na dortu Trinity, která opravdu vypadá líp kreslená. Tomuhle opravdu nemám co vytknout, můj absolutní favorit, který má tolik superlativů, že bych je snad ani nedokázal vyjmenovat. Tady jsem opravdu zalitoval toho, že to má jen pár minut, u Detektivního story je to opravdu škoda. 100%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli je to žárlivej manžel, tak s touto prací končím." Detektiv Ash má prázdnou ledničku i bankovní účet, ale přesto si chce ještě vybírat? No nic, o žárlivého manžela nejde a dobře placená nabídka se neodmítá. Netuším sice, proč hledání Trinity považuje Ash za případ všech případů, ale na mne přitom příjemně dýchl starý dobrý noir. Tak to mám rád a setkání s Trinity mne taky hodně potěšilo. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Dej príbehu je zasadený do Ameriky 60. rokov s dnešnou technológiou. (Greenpeacak)
  • Jméno Ashovi kočky Dinah je odkazem na postavu jménem Dinah Brand z knihy Red Harvest spisovatele Dashiella Hammetta. Red Harvest je považována za první z „drsných“ detektivek. Dinah je také jméno Alenčiny kočky z knihy Alenka v říši divů. (HellFire)
  • Ash zmiňuje na začátku příběhu jména Same Spade a Philip Marlowe. Jde o postavy, jejichž vznik mají na svědomí spisovatelé Dashiell Hammett a Raymond Chandler, zakladatelé a nejvýznamnější zástupci "Hard-Boiled" literatury. (Jakkob)

Reklama

Reklama