Reklama

Reklama

Bungalov

(festivalový název)
  • Německo Bungalow
Trailer

Obsahy(1)

Devatenáctiletý Paul je rekrutem v armádě a na zpáteční cestě z manévrů zběhne. Nedovoleně se vzdálí od svého oddílu a usadí se v bungalovu svých rodičů – v zemi nikoho na vesnici v Hesensku. Ale domácí dovolená se začne brzy komplikovat: hledá ho Bundeswehr, přítelkyně Kerstin se s ním rozejde a neočekávaně se vynoří jeho bratr Max se svojí dánskou přítelkyní Lene. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Dezerce je závažné rozhodnutí, které vyžaduje nějaký plán, cestu a směr. Zdá se ale, že Paul nemá nic, co by vědomě chtěl, a nakonec zjišťuje, že ani o co se opřít. Samé shnilé ploty... Nedávno mi o své dezerci v osmdesátých letech vyprávěl můj nový soused. Dezertoval i s autem a zbraní, měsíc se potuloval po kraji, pak ho chytili a zavřeli; myslím, že říkal, že na rok. Paul vyvázl asi lépe, pokud se dá říct "vyvázl". ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Získal si mé sympatie, chlapec. Zřejmě tím, že jsem svého času taky uvažoval o dezerci... a to jsem na vojně ani nebyl. ;-) Každopádně k Bungalovu, a se spoilery, přesto si myslím, že se nic nestane, přečte si jej někdo, kdo film neviděl. Nechystám se vám říct, jak film skončí, spíš v jakém duchu se nese. Tedy Bungalov je, Bungalov je dalším ze zlomových filmů mé kariéry filmového diváka, a to tím, že se zde vlastně nic neděje, nic extra zajímavého se Paulovi ni ostatním nestane, a já přesto uvažoval o páté hvězdičce; to se mi doposavad nestálo. Taková ta nesnesitelná lehkost (dnů kdesi v Hesensku), hmm, a tichá rebelie, to je to, co mě dostálo. Ta účast na LFŠ 2015 fakt nebyl marný podnik. :-) 80% ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Toto je už tretí nemecký film, čo som videl za posledný týždeň, v ktorom badám, podľa mňa, pre Nemcov netipický trend. Namiesto dôrazu na dej, budovanie atmosféry. Je až neuveriteľné, že sa to prejavilo dokonca aj v 1 rozprávke natočenej podľa Grimmovcov. Nemám nič proti atmosférickým filmom, len si myslím, že Nemcom oveľa lepšie idú tie, v ktorých hrá prím dej. ()

Reklama

Reklama