Reklama

Reklama

Final Cut

  • Česko Konečný sestřih (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v době, ve které je možné celý život nahrávat pomocí speciálního očního implantátu. Po smrti se tyto údaje sestříhají a vzniká tak záznam o životě každého člověka. Alan Hakman pracuje právě jako takový "střihač životů", práce ho nesmírně baví a ve svém oboru je opravdový odborník, neboť dokáže i z toho největšího zločince pomocí správného sestřihu udělat nejčistšího světce. Všechno jde hladce, dokud Alan ve své další zakázce neobjeví člověka z vlastních chmurných vzpomínek, který měl být dávno mrtvý... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

jajinka 

všechny recenze uživatele

Námět sám o sobě není špatný, ale není nějak dotažený do konce... Výkon R. Williamse výborný, ale to na celý film někdy nestačí... ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Hlavní myšlenka a z ní vyplývající situace je skutečně brilantní a vždycky mě potěší něco tak zvláštně originálního a nového. Ale jaksi nechápu, že když někoho napadne tak skvělá myšlenka, tak k ní ještě nemůže přidat nějakou o chlup zajímavější zápletku než ta, kterou nám nabízí Omar Naim. Ale to je čistě IMHO. Jednoznačným plusem je rozhodně výkon Robina Williamse, který je v každém filmu pomyslnou třešničkou na dortu a jsem rád, že dal opět přednost nějaké vážné roli před jeho obvyklou taškařicí. Režie je pohodová, ale co musím jednoznačně v tomto filmu nadzdvihnout je STŘIH, ten je opravdu vynikající :-). BTW: Ještě před shlédnutím tohoto filmu jsem náhodou narazil na článek ze skutečného života o jedné geniální ženě z Ameriky, která si absolutně do podrobna dokáže vybavit svůj život, a to přesně na den. Takže když se jí zeptáte, co dělala který den, tak vám dokáže popsat, co přesně dělala, jaké bylo počasí, či co dávali v televizi. Každý den se jí tedy před očima odehrává celý její předešlý život. Neuvěřitelné! Článek je zde. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, a nudné, ach přenudné zpracování. Film je každou minutou zajímavější a zajímavější. Bohužel však je třeba přetrpět první hodinu, než se to začne zlepšovat. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Nejprve přijde nápad - a to vskutku originální. A poté zvědavost, kterou cestu z mnoha možných si mladý scénárista a režisér v jedné osobě Omar Naim vybere. On dané téma zpracoval více přemýšlivě. Film mě skutečně přinutil k zamyšlení: je implantát nedobrovolně vpravený do hlavy dítěte a zaznamenávající celý jeho život, aby si ho v upravené podobě, tzv. finálním sestřihu, ve vybraných světlých okamžicích, které si vyberou, jeho nejbližší pustili jako formu rozloučení po jeho smrti, dobrá věc? Chtěl bych já sám mít takovýto implantát? Dokázal bych žít s vědomím toho, že jakoukoliv věc, událost, kterou v životě prožiju, si někdy bude prohlížet nějaký cizí střihač a voyeursky hodnotit můj život, aby vybral to nejdůležitější pro mé blízké? Kam až sahá právo člověka na soukromí? A tak dále. Film není žádnou adrenalinovou řežbou, není to něco, co by vás nadzvedlo ze židle, ale přesto plní svůj účel. Skvělý a bezchybný výkon Robina Williamse vše podtrhuje. || PS: Druhé zhlédnutí o 6 let později mě již tolik nenadchlo. Možná za to mohlo mé jiné rozpoložení, každopádně si myslím, že film měl větší potenciál. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jako sci-fi, mírně přitažené za vlasy a dost ležérně zahrané. Jen ten moment odhalení dětského traumatu a to napětí ohledně malé holčiny a jejího otce...to za něco stálo a zachránilo to celý film. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

další film, na který jsem dostal doporučení, ale bohužel nepřinesl kýžený zážitek. Nejvíc mě prudil námět - sice originální ale smysluplnost profese hlavního představitele, kolem kterého se vše točí, je opravdu mizivá, natož věrohodnost toho že by se dali prohlédnout zásadní zážitky života v pár dnech a sestříhat je v celovečerní pohřební film. Ani scénář, který to vše zabaluje není bůhví jak dobrý a dost plytký. Na mých výsledných dvou zářivějších hvězdičkách se to udržuje jen díky budované atmosféře, občas netradiční kameře a slušným hereckým výkonům. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu víc. Ani nevím proč. Robin Williams je takový nudný jako vždy, film zrovna neletí zběsilým tempem a jediné co o tom lze říct je to, že lidská paměť je občas ošemetná... ()

marcek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě moc nevzal, ačkoliv jsem si ho půjčil jenom protože tam hraje Robin Williams. Ale ten konec je vážně parádní ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Omar Naim mi nic nehovori a film je to slabucky. Nic nesuvisi s nicim, dej je nevyrazny a tematika nedokaze divaka zaujat. Pani Sira Morvino /Na Prvni pohled/ je na urovni, ale ani ona nedokazala film vytiahnut aspon do toho priemeru. 5 % ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Film má sice být v budoucnosti, kde se implantují Zoe kamery, nicméně prostředí tomu nenasvědčuje. Kdybych nevěděl o co se jedná, troufl bych si říct že se tam jedná o rok 2004, ve kterém byl film natočen. Nic speciálního zde nevidíme, auta, motorky vše při starému. Možná si scénaristi mysleli, že ta budoucnost je OPRAVDU blízka, nebo to byl úmysl. Každopádně film je na velice dobré úrovni, se skvělým Robinem Williamsem, kterého jsem už dlouho neviděl hrát (a pořád to umí!) a dobrou hudbou. Celkově se z příběhu dalo vymačkat mnohem více, ale film krásně plyne, a nějaká půl hodinka navíc by neuškodila. Konec se mi zdal odfláknutý. Ale i přes to, dávám plný počet. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Většinu času se mi to dost líbilo, celou dobu jsem dokonce uvažoval i o 4*, ale to finále mě dost zklamalo. Všechny rozehrané motivy a děje jsou zakončeny nedostatečně a slabě, takže všechno to, kvůli čemu jsem byl napnutý, vyšumělo do ztracena. Přitom by stačilo to jenom líp domyslet, něco pozměnit a byl bych spokojený. Ten námět je dost zajímavý a stejně tak i myšlenka z něj vyplývající, atmosféru to má podmanivou, ale fakt to šlo domyslet líp. Silné 3* ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím souhlasit s větou: Final Cut je synonymem pro nevyužitý potenciál. Navíc mi film přišel těžko uvěřitelný, protože k takovéto technologii by v našem světě měly přístup maximálně ty nejtajnější vládní organizace. Nemluvě o tom, že snad žádný rodič při smyslech by se takové zhovadilosti (implantování ZOE) na svém dítěti nedopustil. I když tyto dvě věci opomenu, pořád je tam ten scénář, který naprosto zabíjí vcelku originální námět. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Slusny thriller, ktoremu podkopava nohy jeho do znacnej miery nizka napaditost. Robin Williams je standardne vyborny, avsak v niektorych chvilach (hladanie v kartoteke napr.) mi pripadal, ze zbytocne prehrava. Potencial kopirovania spomienok by sa dal podla mojho nazoru podstatne viac rozpiplat, co by aj pridalo filmu kvapku dramaticnosti. Avsak je pozitivne, ze sa snimok nesklzol do premoralizovaneho patosu. Dostat namet k tomuto filmu lepsi scenarista a nasledne talentovanejsi reziser, myslim, ze by slo o krasnu lahodku. Takto ide o klasicky, nicim vynimocny thriller. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který nebyl špatný, ale zároveň nevyužil všechny své možnosti. s daným tématem se dal natočit klidně i kultovní film ale zůstalo to u takového normálního thrilleru. I přesto není tento film ztrátou času. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Asi tak dvakrát, třikrát do roka se mi stane, že nemůžu večer usnout. Jinak spím jak mimino, až na to, že se mi někdy zdají dost brutální sny (jestli to nebude tím, na co koukám). A jak jsem se tak převalovala, hlavou se mi honily různé blbosti. V jednu chvíli jsem se dost intenzivně snažila vybavit si jakousi vzpomínku a ejhle, místo toho se vynořily obrázky z tohoto filmu. Ačkoli mě příběh nijak neuchvátil, střihačovy vzpomínky z dětství se mi zažraly pod kůži. Přiznám se, že bych byla včera ocenila to udělátko v hlavě, které vzpomínky nahrává. Možná bych se taky dozvěděla, jak to tehdy vlastně doopravdy bylo. Ne, nešlo o nic dramatického, nebo si to aspoň myslím. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi moc nelíbilo, zajímavý nápad, ale práce s ním mizerná. Pořád jsem čekala něco a ono nic Zahraný dobře, ale někdy ani dobrý herec nemůže udělat už nic. U mě to nedosáhlo ani na padesát procent, opravdu slabý. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Námetovo vynikajúce a originálne....horšie je to už s gradáciou deja, zápletke a vyvrcholeniu akoby ešte čosi chýbalo, aby to malo ten správny šmrnc....avšak je to film ktorý som nesmierne rád videl ( a aj to zato stálo )....a Williams opäť raz ukázal, že je skvost medzi hercami a že to vie aj v ne-komediálnych snímkoch. ***/**** ()

Reklama

Reklama