Reklama

Reklama

Final Cut

  • Česko Konečný sestřih (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v době, ve které je možné celý život nahrávat pomocí speciálního očního implantátu. Po smrti se tyto údaje sestříhají a vzniká tak záznam o životě každého člověka. Alan Hakman pracuje právě jako takový "střihač životů", práce ho nesmírně baví a ve svém oboru je opravdový odborník, neboť dokáže i z toho největšího zločince pomocí správného sestřihu udělat nejčistšího světce. Všechno jde hladce, dokud Alan ve své další zakázce neobjeví člověka z vlastních chmurných vzpomínek, který měl být dávno mrtvý... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Timak 

všechny recenze uživatele

Velice dobrej nápad, jen to bylo asi chyceno za špatný konec.Robin Williams je spíše komediální herec a do této role se vyloženě nehodil.Chtělo to spíše někoho temnějšího.Možná kdyby Caviezel dostal více prostoru nebo to zahrál někdo úplně jiný-např. Johnny Depp ()

Pump odpad!

všechny recenze uživatele

Od půlky filmu se na to nedá koukat. Řemeslně dobře zvládnuté, zahrané výborně,. Jen casting.... Robin Williams?! když vím, že spáchal sebevraždu je to pro mne nekoukatelné.... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zajímavý sci-fi námět (implantát nahrávající život od narození, "přikrášlování" vzpomínek po smrti) nachází oporu ve spolehlivém výkonu Robina Williamse, scénář však závažné morální či etické (ani žádné jiné) otázky sotva letmo nahodí (demonstrace), protože namísto jejich prošetření se hlavní postava, střihač, honí za traumatizující událostí svého dětství. Jako by chyběla tak třetina materiálu… 50 % ()

cross 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý nápad, který je však trestuhodně nevyužit... Jediné, co skutečně potěší je výkon Robina Williamse, občasné kamerové záběry a slušná hudba. Jinak velmi nevýrazný a i nepříliš zajímavý film... Bohužel! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Očakával som niečo celkom iné, nie že bude celý čas nejaký pánko chodiť s dreveným notebookom, riešiť dilemu svojich predstáv s predstavami pozostalých a nakoniec to skončí bez toho, aby to vôbec začalo. Tak skazený geniálny nápad vo filme som už dávno nevidel. Bez zápletky, bez náboja, postavy sa len ukazujú a nič výrazné neznamenajú. ()

Ludivitto 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda několika scénaristických berliček, především v poslední čtvrtině. Mohla to být úžasně překvapivá 5 hvězdičková záležitost. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Skvělý film s hodně odfláklým koncem. Robin Williams zase exceloval a i když neměl tolik prostoru jako třeba v Express fotu tak stejně dokázal, že je role osamělých intelektuálů jsou šité přímo na něho. Hudba byla pěkně načasovaná a dokonale dokreslovala atmosféru filmu. Škoda jen toho konce ten je fakt "hovadskej" a dost odfláklej. Lepší konec a bylo by to za plný počet, i bez něj jde však od silně naprůměrný film! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

A to bylo jako co?Myšlenka možná dobrá,ale to zpracování...naprosto jsem se nechytal.Totálně hloupý sled něčeho,co mi stejně nedávalo žádný smysl.Nenašel jsem zde jakoukoliv zápletku,jakýkoliv smysl,jakoukoliv linii,prostě nic,pusto.Nevím,zda-li to měla být narážka na něco,nebo to měla být varující vize budoucnosti,nebo co,ale já Final Cut shledávám prostě naprostou zbytečností,nudou,nekompromisní hloupostí.Mimo!!! ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl být hodně dobrý film. Bohužel zůstalo jen u nevyužitého potencionálu a tradičně dobrého výkonu Robina Williamse. Film s podobnou atmosférou jako Expres foto, ovšem o mnoho horší. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jestli se mi na tomhle filmu něco líbilo, tak to byl především herecký výkon Robina Williamse. Jeho postava zlomeného muže, který se nikdy nevzpamatoval z dětské tragédie a místo toho aby žil svůj život radši prožívá a třídí životy jiných je jednoduše skvělá a táhne film dopředu a myslím, že se může přiřadit k té skvělé galerie tragédů, looserů a bláznů, které již Robin vytvořil. Samotný film? Myšlenka s nahráváním životů je jednoduše geniální, ale zpracování to sráží, spousta věcí není vysvětlených nebo dořešených - motivy odboje, proč je Bannisterů záznam tak důležitý a hlavně jak k čertu může jeden člověk projet a zmapovat za pár dní celý lidský život? A ta thrilerová linka se směšně akčním finále (které je jak z jiného filmu) působí dost nezajímavě. Celkově ale mírně nadprůměrné inteligentní sci-fi, které mě prostě jen příliš nesedlo. ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

Asi to bude tím scénářem, který tu statní vyzdvihují jako "to" co zbytečně nedostálo jiným atributům filmu. Pravdou je, že i když nápad je vskutku originální a zaujímavý, film jako takový mě příliš nevtáhl do děje a bylo mi ´tak nějak´ vlastně jedno, co bude dál. Úplně poslední záběr nedává smysl.. ()

Mazlik4 

všechny recenze uživatele

Tohle je originální jen proto, že něco tak hloupého a nelogického by žádný rozumný filmař nikdy nevzal do ruky. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Tak výborný námět a tak zprasený výsledek. Nápad s očním implantátem, který "nahrává" celý život svého nositele a pak je na tzv. střihači, aby pozůstalým sestříhal a vlastně zrežíroval jeho dosavadní život, je tak nosný, že bych ho rozdal několika svým oblíbencům a dal jim limit 20 minut. Vzniklý povídkový film byl mohl být parádní exkurzí do tvůrčího myšlení a uchopení tématu. Trauma střihače? Vizuální jízda? Božský komplex? Neurotické šílenství? Sen voyeura? To vše mohlo být, kdyby... Výsledný tvar trpí bezradností scenáristy a neschopností udržet z počátku slušně vybudovanou atmosféru. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Nedokázal jsem si dost dobře předtavit Robina Williamse ve scifárně. Ale po shlédnutí musím říct, že je to scifi a zárověň v něm hraje tento herec svůj klasický part. Celkově pomalejší film se zajímavým námětem, kde se jako podtext po celou dobu objevuje pocit viny z dětství. To ovlivňuje hlavní postavu až do samého závěru, kdy se paradoxně smíří sám ze sebou a vykolejí ze zaběhaného stereotypu, což se mu stane osudným. Pokud by stejná idae byla zpracována trochu jinak, více akčněji, propracovaněji a s větším důrazem na děj a dramatičnost, mohla to být bomba. Třeba dost podobná, jako byl Minority Report, se kterým toho má vcelku dost podobného. Takhle je to jen lehký nadprůměr, i když zajímavý. To, co bych rozhodně vyzdvihl, je fantastická hudba, která skvěle podbarvuje celý film a dělá více jak polovinu atmosféry. No a samozřejmě kvalitně zahraný hlavní hrdina. ()

GREGOIRE 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět. Celý film stojí a padá s Robinem Williamsem. Ten je jedním slovem vynikající. Přesto se při kvalitě námětu vkrádá myšlenka, zda s jiným režisérem nemohl film vyznít ještě o trochu lépe. Především v závěru jsem měl dojem zbytečné uspěchanosti. 86 minut je v tomto případě málo (třeba na víc nebyly peníze) - inu, zhuštěný final cut :). Přesto jde především díky Williamsovi o nadprůměrný snímek se zvláštní atmosférou prolínání časových rovin. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Trochu mě zarazila "bleděmodrost" v očích vás ostatních. 80 procet si v těch mých určitě zaslouží. Už jen krásně zříravá vina hlavního hrdiny, kterou v sobě má od dětství... že kvůli němu zemřel jiný chlapec. Už jen to má potenciál dobrého filmu s pomocí dobrých herců a scénáře. Ale když k tomu přidáte ještě tu sci-fi myšlenku Zoe imlantátů, spojíte ji s potencionálem č.1, dál k tomu přidáte otázku morálky, zda je v pořádku nahrávat vše co vaše oči vidí, dostane vás to na rovinu mnohem "uvěřitelnější". Škola střihu, originální nápad a bezchybný Williams. Prostě fajn filmový zážitek ()

Reklama

Reklama