Reklama

Reklama

Final Cut

  • Česko Konečný sestřih (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v době, ve které je možné celý život nahrávat pomocí speciálního očního implantátu. Po smrti se tyto údaje sestříhají a vzniká tak záznam o životě každého člověka. Alan Hakman pracuje právě jako takový "střihač životů", práce ho nesmírně baví a ve svém oboru je opravdový odborník, neboť dokáže i z toho největšího zločince pomocí správného sestřihu udělat nejčistšího světce. Všechno jde hladce, dokud Alan ve své další zakázce neobjeví člověka z vlastních chmurných vzpomínek, který měl být dávno mrtvý... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

rainman93 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se snažil tomu příběhu přijít na kloub, ale prostě si myslím, že tam žádný kloub nebyl, a pokud byl, tak rozhodně bez chrupavky. Strašně to vrzalo a skřípalo. Inu i pod šikovným zevnějškem (Robin Wiliams) a vcelku inteligentním nápadem se ukrývá bohužel jen málo geniality. ()

Argondia 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ale film pro mě absolutně postrádá jiskru a spád, navíc jsem alergická na Robina Williamse s jeho slepičím, roztěkaným ksichtem a ten doprovodný lážo-plážo klavírek mi taky pil krev. Kam se tohle hrabe na Minority report, nebo Déjà Vu! ()

Lichty 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který je pohřben nepříliš invenčním scénáristou a Omarem Naimem, jehož tvorba filmové atmosféry je na bodu mrazu. Snímku by hodně prospěl Alfonso Cuarón či Paul Greengrass, kteří by závažnému tématu dodali své osobité dusno. Zde to však Robin Williams musel táhnout sám a ač se snažil sebe víc, nad tři hvězdičky zahrát nedokázal. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, dobré herecké výkony, ovšem celkově - takové nějaké mrtvé. Napětí by se krájet rozhodně nedalo a to je asi největší problém tohoto kusu. Škoda. ()

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE:Další sociální sci-fi, které je víc k přemýšlení než ke koukání. Atmosféra houstne jak krupicová kaše na sporáku a stejně tak se i připaluje. Nápad, který na počátku vypadá na jedničku, však není dostatečně nosný, aby utáhnul celý film. Prostě další sci-fi bez příšer, tun slizu, mutantů a laserových stříleček či kosmických lodí, ale také bez hlášek, humoru, strašidelných situací a napětí. Závěrečná pointa by byla výborná, kdyby byla skutečně dotažena do konce. Prostě tomu něco chybí. Můžete to, chlapi, zkusit, ale nadšení nebudete.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Robin Williams svým civilním a při tom přesvědčivým herectvím opět zabodoval. Výčitky svědomí za událost z dětství ho přivedly k práci novodobého pojídače hříchů. To on rozhodne, či spíše za úplatu vytvoří pietní portrét zesnulého na základě jeho vzpomínek uchovaných na mozkovém implantátu. On je poslední instancí, která činí odpuštění, prominutí hříchů známých i neznámých tím, že je pohřbí. Tak moc se zabývá životy mrtvých až přestává žít svůj vlastní život. Velmi pěkně rozebraná otázka práva na “úpravy” minulosti ve jménu piety v kontrastu s morálkou a pravdou. K tomu banda fanatických odpůrců podobné činnosti bez vysvětlení, proč vlastně a proti čemu protestují. Madame, tenhle film by se Vám mohl dost líbit. Doporučuji. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Jo asi kdyby to točil někdo jinej, hrál v tom někdo jinej něco jinýho někde jinde, pak by to asi mělo potenciál. Takhle je to pouze ztráta času. ()

Jeremiasz 

všechny recenze uživatele

tak vyborny napad takhe zmrvit, vecna skoda. Robin podle me vzdycky hral lepe vazne, dramaticke role, nez ty komedialni. Tato mu sedla, svoji postavu zvladl vyborne, bohuzel unyly dej to nezachranilo. 100x skoda. za Robina 5/10 ()

Pavel_Pan 

všechny recenze uživatele

Taky si myslím, jako předřečníci, že nebylo dosaženo kam být mohlo. Navíc některé motivy chování byly hodně upatlané a nezřejmé. Tím nemyslím zahalené, to mi nevadí. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Dobrý napnavý příběh a netypická herecká podoba Robina Williamse (I když trochu podobná roli z o dva roky mladšího "One Hour Photo", kde hrál psychopatického zaměstnance fotosběrny ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Nemohu se ubránit pocitu, že námět hodně převýšil samotné zpracování. Nejvíc mi asi vadilo technické zpracování. Na takovém filmu se prostě šetřit nedá. A nebo to nesmí být vidět. Ten, kdo viděl Minority Report, se musí nad některými scénami pousmát. ()

ric 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a i dost originalní nápad na několikrát použité téma s lehce komorní atmosférou. Škoda těch malých dějových chybek a ne zcela dotaženého konce, bylo by to poctivých 80%. Takto je to 70%, ale jako IT servisák musím speciálně ohodnotit stylové "dřevěné notebooky" a monitory, takže nakonec přece jen 4*. ()

Loom777 

všechny recenze uživatele

Musim přiznat že ve srovnání např. s Expres foto mne tento snímek hodně zklamal. A nepomohl tomu ani James Caviezel :-/ ()

Biggles 

všechny recenze uživatele

Souhlas s ostatnima. Zajimavy namet, film se rozjizdi velmi dobre, ale druha polovina tak nejak odplyne a aniz by prislo vyznamnejsi rozuzleni,tak je konec :). ()

Reklama

Reklama