Reklama

Reklama

Otázky pro papeže

  • Španělsko The Pope: Answers
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Deset mladých lidí z celého světa se v Římě setkalo s papežem Františkem, aby s ním hovořili a sdělili mu hlavní obavy své generace. Čeká je bezprecedentní setkání, rozhovor tváří v tvář a jedinečná událost. (Disney+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Adramelech

všechny recenze uživatele

„Migranti by měli být vítáni,“ říká papež. Dále se dozvídáme, že Evropané jsou rasisté a že migranty vykořisťují. Já bych papeži položil tuto otázku: „V minulosti křesťanští vládci, vojevůdci a vojáci bránili a ubránili křesťanské země před invazí muslimů. (Zářným příkladem je třeba albánský národní hrdina Gjergj Kastrioti řečený Skanderbeg, který se proslavil jako bojovník proti Osmanské říši. Říkalo se, že nebýt Skanderbega, nosil by turban i papež.) V současnosti je velká část Evropy plná muslimských okupantů a některé státy už ztratily kontrolu nad částmi svých území (tzv. no go zóny). Existují problémy s islámským terorismem, kriminalitou, útiskem původního obyvatelstva, znásilňováním evropských žen atd. Nebylo by na čase, aby papež vyhlásil křížovou válku za účelem osvobození Evropy od muslimů, aby nebyla zničena po staletí budovaná evropská kultura, jejíž součástí je i křesťanství?“ Zajímavé by bylo i zeptat se, proč církev zametá pod koberec případy homosexuální pedofilie některých kněží. – Film jsem nedokoukal do konce, takže jej bodově nehodnotím. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi ta myšlenka, pokládání otázek někomu kdo má určitou moc a postavení a ke komu mnoho lidí vzhlíží. Líbí se mi že se nebály pozvat rozmanitou skupinku lidí, líbí se mi že papež není líčen jako "boží" persona. Má to asi nějaký smysl, má to možnost se zeptat .... jenže to na mě působilo tak že mnoho otázek bylo dlouho s oběma stranami konzultováno a nacvičeno aby nepadla otázka nevhodná (Recenze od Adramelech) na druhou stranu to na mě působilo uvolněně a papež / církev se ukazuje i v odlišném světle než fanatizovaným uctíváním boha. Bylo by zajímavé vzít naopak papeže někam mezi lidi jen tak prostě random do pásové výroby pytlíků na psí hovínka. Chápu že by to nešlo, papež je chráněná osoba a nedokážu si představit to "peklo" kdyby se mu něco stalo, ale je tu možnost udělat OTÁZKY třeba s těma tisícema podpapežáků, kteří taky mají postavení a moc a můžou odpovídat. Mnoho otázek nečekejte (za hodinu toho moc nesdělí) a určitě se připravte na to že se nedozvíte nic co by už nebylo známo. Dokument je zajímavý a ukazuje že se církev (i postavením a názory papeže) může změnit z fanatiků podpalující čarodejnice na "moderní" instituci kde se kouří, pije, používají mobily a kde je možné aby tam lidé chodily prostě do práce. Nutno dodat že nejsem věřící a nikdy mi to nic neříkalo i přesto že pocházím z věřící rodiny (rodiče mě nikdy nenutily věřit ale dlouho jsem samozřejmě jako malý chodil do kostela a na mše atd) a přesto bych řekl že je to hezky natočený dokument který není o víře a o církvi. Klidně bych bral otázek na papeže více a klidně i nejen na papeže. Jen to "hraní" by bylo potřeba dopilovat a nebo to brát vážně a prostě ho přitlačit ke zdi otázkou kterou by nečekal a tlačit ho k odpovědi. Můžu uznat že tady ten pán nemůže za milion problémů co církev má, ale je to papež, hlava a vůdce této organizace, takže řešení by měl nabídnout. (jak podotkl Adramelech, neřeší se morové zamoření světa muslimskou vírou kterou církev prostě ignoruje) Hodnocení není snadné, má to svoje pro a proti. 2 hvězdy + 1 bonusovou. Příště více a trochu lépe ()

Reklama

lokso2 

všechny recenze uživatele

Umne vybratá vzorka mladých ľudí (obeť zneužívania kňaza, nebinárna osoba, moslim, bývalá mníška, ktorá stratila vieru..) dáva pápežovi otázky "na telo" v intímnom rozhovore face to face. ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě zpracovaný dokument, který na pásmu otázek od skupinky mladých , ukazuje, že pokud současná církev nemá co světu říci, osoba a autorita Františka jistě ano. Papež si zde nebere servítky a nejenže citlivě a respektujícím způsobem naslouchá, ale zároveň se i velmi opírá do své vlastní organizace a vyjadřuje na církev nebývale ostré výroky vůči kněžstvu. Jeho názory a postoje, stejně jako emoce a reálné problémy, které mu lidé přináší, jsou minimálně k zamyšlení. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama