Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věci nejsou černobílé. Někdo to zjistí, až když pořádně narazí. Během šestatřiceti hodin se v Los Angeles protnou osudy několika zcela odlišných lidí. Třebaže jsou všichni odlišní, přece jen je spojuje víc než jen místo jejich bydliště. Všichni se totiž nějak potýkají s rasovými či etnickými předsudky. Dvojice černošských zlodějíčků využívá barvu pleti jako omluvu pro své kriminální jednání. Bílý prokurátor využívá rasovou problematiku pro svou kariéru, zatímco jeho psychicky labilní manželka nachází v okolí samé důkazy pro oprávněnost svých rasových předsudků. Perský obchodník je přesvědčen, že představitelé zákona jej diskriminují kvůli jeho původu. Bělošský policista bez skrupulí zneužívá svých pravomocí k ponížení noblesní černošské ženy před očima jejího manžela. Několik náhod, ve kterých sehraje roli autonehoda, výstřel ostrého nebo naopak slepého náboje, však každého z hrdinů postaví tváří v tvář pravdě o jeho vlastních slabostech a temných stránkách… (Česká televize)

(více)

Recenze (1 245)

moviess 

všechny recenze uživatele

Toto vynikající drama vás udrží v napětí a očekávání od samého začátku až do konce. Je plný napětí a emocí. Zajímavé je vidět známe herce v nových polohách ( Fraser, Bullock ). Při scéně kdy se Peršan pokusí zastřelit zámečníka se mi zatajil dech. Je to snad nejsilnější filmová scéna vůbec ()

demonikus 

všechny recenze uživatele

Kedze som takzvany perfekcionista sa snazim najst nedostatky na dokonalych filmoch a klady na nedostatocnych filmoch. Tento film hodnotim ako takmer dokonaly, podľa mojho nazoru, zo všetkych hladisk. Jedna strhujuca scena za druhou ako vlny na rozburenom mori. Davam plnych 98% ( nakolko na 99 moze spravit film iba boh a na 100 iba JA :D ) ()

J.Bonnie 

všechny recenze uživatele

Dalši z filmů, které vás nenechají na pochybách, že i dokonalá a skvělá Amerika má své problémy, které rozhodně nelze považovat za malé. Po Kultu hákového kříže další film s rasistickou tematikou, který se vám prostě zaryje pod kůži na nějakou dobu. Vrchol filmu - scéna s holčičkou - mazec!!!! ()

PedroRosa 

všechny recenze uživatele

Ťažko vytýkať filmu kt. je skoro dokonalý...hudba, obsadenie a hlavne režia je skvelá...spojenie scén prostredníctvom otvárania/zatvarania dverí funguje dokonale...Neviem či je to na Oscara, ale originálne tto JE,,,,,,,záver sa podoba Magnolii...len so čakal na zaby ()

Pattrick 

všechny recenze uživatele

Mdlé, většina těch lidí tam byla nezajímavá. Nehledě na to, že nedokázali udělat žádné zajímavé pouto, kterým by si diváka získali. Samo o sobě je to propracované a proplouvá to příjemně s dějem. Skvěle zobrazena souhra náhod, ale to je vše. K tomu připočtu ty dvě náhody, které mě trošku chytly za srdce a to střelbu a autonehodu. Čekal jsem více a dostalo se mi průměrně. ()

hikemartin 

všechny recenze uživatele

Film, který vykresluje lidské osudy jako následky jejich konání. Propojení na sobě zdánlivě nezávislých příběhů působí velice nenásilně. Vše dokresluje působivá hudba u přelomových sekvencí filmu. Scénáři i přes filozofickou vážnost sluší vtipně vymyšlená rozuzlení. Pokud má být pohledem do mraveniště lidských životů, zafungoval u mě jako pohled mikroskopem do mikrokosmu. ()

carre 

všechny recenze uživatele

jednoznačne mu patrí miesto v mojej top 10. Všetko do seba dokonale zapadá a je až neuveriteľné s akými predsudkami žijú hlavné postavy mimochodom veľmi dobre zahrané. Len ten Brendan Fraser mi tam nejako nesedel. ()

gerojmanus 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem si den, než jsem se pustil do hodnocení a komentáře a čekal jsem, jestli ze mě vyprchá to nadšení, mrazení a dojetí zároveň. Nevyprchalo ze mě vůbec nic...Jsem rád, že existujou lidi, jako Haggis, kteří se nebojí natočit film na tohle téma. A očividně se trefil do "černého" a poukázal na holou realitu, která bude, podle mě, všude stejná, ne jen v LA. Fakt mi tenhle film dostal a vřele ho všem doporučuju. K zamyšlení, k pochopení, k nepochopení, k nenávisti či k šokujícímu odhalení..k tomu všemu jsem došel a přiznávám se, že nevidim z týhle problematiky cestu ven. ()

Darknees 

všechny recenze uživatele

Pořád nemám odvahu napsat komentář k tomuto filmu. Hned po shlédnutí před několika lety se zařadil na TOP 1 a ještě jsem (a troufám si tvrdit, že hodně dlouho neuvidím) film, který by ho sesadil. Všechny kasovní trháky, všechny megafilmy plné hvězd, hravě strčí do kapsy. ()

magnifique 

všechny recenze uživatele

zasloužený plný počet za příběh....provázanost děje, která je tu na místě a narozdíl od jiných jej obohacuje....a navíc končí úžasnou písní.......soundtrack se opravdu povedl ()

Jasmín 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně napsaných několik lidských osudů do několika hodin života. I přes několik hodně silných momentů jsem tam neměl pocit, že to je na pět hvězdiček. Přesto jde o velmi dobrý a kvalitní film. ()

Dusan-Be 

všechny recenze uživatele

Rasová diskriminace je aktuální téma snad v každém čase a tenhle film se na to kouká snad ze všech úhlů pohledu. Nechybí překvapení ani napětí. ()

Jeckyl 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů, které jsem v poslední době viděl. Herecké výkony bravurní, režie i scénář skvělé. Žádné laciné řeči o toleranci a lásce na světě, naopak je tu v necelých dvou hodinách rozehrán komplexní příběh, ve kterém si uvědomíte, že nic není černobílé a nemůžete nikoho odsoudit po zběžném pohledu na jeho život. ()

levhart 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů.Moc jsem od toho nečekal,ale po skončení jsem byl nadšený,Hned druhý den jsem si film pustil znovu.Při scéně s kouzelným pláštěm jsem brečel jak histerická ženská. ()

Miskindoma 

všechny recenze uživatele

Na zemi leží rosypané barevné kamínky. Žlutý, černý,bílý....Příjde Paul Haggis a poskládá z toho mozaiku za kterou by se nemuseli stydět ani ,,Tibetští pískaři,,....U scény s malou holčičkou a ,,kouzelným pláštěm,, jsem spotřeboval všechny papírové kapesníky po ruce....A really good cloak... ()

afrikovsky 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý pohled na věc zvaná rasová nenávist....Když si dám otázku jestli chci bydlet ve čtvrti z více etniky nebo ne....asi řeknu, protože mě živý předsudky z televize, z řeči naších rodičů či negativních novin....A o tom je ten film žijeme v akváriu zvaném Bíly, Černí či Žlutí ( u nich to spolužití je asi reálnější)............Chce to asi čas. ()

Související novinky

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

13.08.2015

Jak určitě víte, americká Akademie filmového umění a věd pravidelně "vyrábí" nejlepší film roku. Časopis The Hollywood Reporter zaujatě sleduje každé oscarové klání, sem tam se ale také ohlédne do… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Reklama

Reklama