Reklama

Reklama

Anakonda: Honba za krvavou orchidejí

  • USA Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (více)
Trailer 2

Skupina vědců se vydává do džungle za vzácnou orchidejí, která je údajně klíčem k věčnému mládí. V močálech však číhá nebezpečný had. K výrobě revolučního regeneračního a omlazovacího přípravku je zapotřebí látky, kterou obsahuje jeden druh orchideje. Potíž je v tom, že kvete jen jednou za sedm let, a to pouze na jediném místě na světě, kdesi na Borneu. Majitelé velké farmaceutické firmy se rozhodnou vyslat do oblasti malou výpravu pod vedením ctižádostivého přírodovědce Jacka Byrona. Je období dešťů a výprava jen s obtížemi sežene loď, která by se vypravila do džungle. Cesta neprobíhá příliš hladce. Nejprve jednu členku výpravy po pádu do vody málem sežere krokodýl. Potom dojde k poruše kormidla a loď se zřítí do vodopádu. Kapitán lodi Bill se mobilem domluví s kolegou, aby pro ně přijel, nikdo si však nevšimne obrovské anakondy, která kolem nich už nějaký čas krouží... (Nova Cinema)

(více)

Recenze (259)

POMO 

všechny recenze uživatele

Náhul klišé bez najmenšej snahy niečím zaujať. Bez vtipu, napätia, sympatií k postavám. Dokonca aj hadi sú v tom na druhej koľaji. A o ich digitálnom prevední radšej pomlčím. Zbytočný film. ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Proč já vůl na to vůbec čumím :o) Scenář, který by dokázal usmolit i šimpanz po lobotomii a v poslední třetině smrtící dávka klišé, kterou těžko rozchodí i otrlý divák, pro kterého je sledování béčkové produkce denní chleba. První polovina, kdy si expedice jen tak plave po řece a příběh se vine především v konverzační rovině, se dá ještě s jistou dávkou tolerance přežít. Ale s nástupem anakondy, zhruba 40 minut před koncem, přichází na scénu Mr. Klišé a závěrečná noční sekvence - střetnutí s hady a zúčtování s padouchem - je vrcholem scenáristické demence a nevkusu a urážkou každého aspoň trochu myslícího diváka. Peněz na triky bylo málo a tak se tu digitální anokonda mihne všehovšudy asi čtyřikrát, vždycky na zlomek sekundy (a vlastně chce se říci - díky bohu!). Ještěže veskrze podprůměrní herci ze sebe třesou přemoudřelé a objevné hlášky typu "Tady může být sežráno všechno. To je džungle.", nebo "Jestli to má vchod, musí to mít i východ.", jinak by ani nebylo čemu se zasmát. Nejstrašnější na celé věci ale je fakt, že se tahle filmová břečka při nákladech 20 milonů a celosvětových tržbách 64 milionů v pohodě zaplatila. Případné zájemce o tento výtvor skutečně varuji, a pokud bez té přerostlé užovky opravdu nemůžete být, kupte si raději gumového hada a cákejte si s ním ve vaně. To bude určitě mnohem zábavnější... ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Onen nadlidsky obtížný úkol, a sice překonání laťky nastavené hooodně ubohým prvním dílem směrem dolů, byl splněn nadmíru úspěšně. Podle zásad druhých dílů filmů třídy B a nižších (teda těch, které nám předhodil Randy ve Vřískotu 2) je bestií víc, umírá se "extravagantněji", atpd. Až na to, že zde použití herci jsou neznámí (a chápu proč), s prvním dílem nemají nic společného (taky celkem chápu proč), a s tím, co jim ty dozajista nedávno ještě zarytě stávkující trosky předhodily jako scénář, nakládají tak jako Jirka Paroubek s článkem 23 naší Ústavy. Být po mém, film nepřežije ani jeden z nich;) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vysoce podprůměrný film, který v první třetině má snad nějaký náboj, pak jde ovšem všechno do háje. Ani jsem se na to nedodíval, což mi ovšem moc nevadí. Nejlepší herecký výkon předvedla ta opička. ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Jóóóóó, hezkyyyyy já chci ještě jednou , ale pokud možno až budu umírat v bolestech, protože tohle mě dorazí bez trápení. Jako už si vemte to, že bohatá firma vyšle své product managery a vědce aby natrahali v džungli kytku. Tím prdel zdaleka nekončí. Partu tvoří :bílej američan, afroameričan, asiat amerického původu, portorikánec. Pak je tam taky : hodnej, křivej, drsnej a taky je tam ukecanej a máme tam i hysterku, a odvážlivku. Jéééééééé a taky je tam digitální anakonda v džungli , kterou nazývají Borneo / podle lesa a vody se to dá těžko vyvrátit či potvrdit/ . Pak už máme jenom finále, naštěstí se odehrává ve tmě, takže nic nevidíme, slyšíme jen sykot a řev. Pak to nasvítej a zachvíli jsou titulky. Bravooo, přežil jsem to . ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Už po 10 minutách se dá s poměrně velkou úspěšností odhadnout, kdo přežije a kdo bude použit namísto myši ke krmení hadů. Scénář mi přijde tak na úrovni prvního ročníku scénáristické fakulty a pokud takovíto nedostudovaní scénáristé stávkovali ještě nedávno (únor 2008) v Hollywoodu za vyšší honoráře, odpovídám jim rázně: TRHNĚTE SI! Dialogy i scény obsahují tolik klišé, že by se z nich uživily ještě další dvě béčka, herci hrají toporně a jejich výrazivo je tak prosté, jako by byli po obrně. Vyhazují-li se statisíce až miliony dolarů za točení podobných blábolů, pak asi na tomto světě opravdu není cosi v pořádku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $32,238,923Tržby Celosvetovo $70,992,898║ aspoň, že takéto blobosti zarábajú, čo by ináč robili páni producenti _Prvá Anakonda sa ešte dala stráviť ale tu to už je len nezáživná planoba, zabalená v úplnej béčkovitosti. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nerida Tyson-Chew: 1. Opening Titles/Jungle Floor [2:12] ,2. Elixer Perrinia Immortalis [1:39] ,3. Kong Attacks Gail [2:03] ,4. Stealing the Fruit/Kong Terrified [3:05] ,5. Almost a Kiss [1:20] ,6. Predator in the Water [3:51] ,7. Enter the Jungle [0:57] ,8. Foreboding Path [2:22] ,9. Crossing the Bog [3:29] ,10. Spider of Anaesthesia [2:57] ,11. Livingston's Death [1:05] ,12. All Hope Is Gone [1:58] ,13. Lopaks [1:36] ,14. It's Mating Season [3:14] ,15. Totem [1:34] ,16. Jack's Devious Deal Uncovered [1:24] ,17. Betrayal of Trust [2:28] ,18. The Cavern [6:29] ,19. Climbing to the Light [6:02] ,20. Discovering the Orchids/Face Off [11:12], ()

novoten odpad!

všechny recenze uživatele

"Mám ráda vědu, ale peníze mám radši", "Když se vrátíme, on zemřel zbytečně" ale hlavně "Mám hlad, že bych vlastní babičku vyměnil za jeden tic tac". Strašlivý film v tom nejevidentnějším významu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Poznal som chlapíka, ktorý poznal režiséra dokumentov a ten nakrúcal v Amazonke film a všetkých ich tam zožrali hady.“ Keď mala v roku 1997 premiéru ANAKONDA, dal som 80% a dodnes si ju kedykoľvek rád zopakujem. O dvojke sa hovorilo celé roky. V pôvodných plánoch sa mala vrátiť Jennifer Lopez a anakonda mala útočiť v kanáloch dusného, južanského New Orleans. Neviem, ako vy, ale ja by som si takú verziu rád pozrel. Nakoniec ale neostal kameň na kameni: vymenili sa režiséri, žiadna z preživších postáv z jednotky sa nevrátila (hoci nová hrdinka sa na Jennifer Lopez povážlivo podobá - aj takto sa to dá vyriešiť, ak vám návrat odmietne hviezda jednotky, proste nájdete fyzicky podobnú herečku) a dej sa premiestnil z Amazonky, kde je anakonda doma, na Borneo, kde by ste nenašli anakondu žiadnu. No ale nevadí, toto nie je dráma podľa skutočných udalostí, že. Dvojka bohužiaľ neoplýva ktovieakou zábavnosťou, ak nerátame zopár čestných výnimiek (Čeľuste, ploštice, návšteva dediny Lovcov lebiek), počítačové triky sú príliš slabé a pekná výprava a ukážkovo univerzálne (od krásky cez svalovca po komickú postavičku, poznáte to) herecké obsadenie to nezachránia. Film stratil zábavnosť originálu, ale ak ho porovnáme s BOA VERZUS PYTÓN a inými trápnymi hadími horormi (s VENOMOUS napríklad), je to vlastne dobré pokračovanie. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, na kterých člověku v podstatě nic nevadí, ale který je tak strašně nezajímavý, že je vlastně úplně zbytečný. Všechno, co tento film nabízí, už to bylo v lepším provedení. Koukat na Anakondu 2 opravdu nemá smysl. Koukněte místo toho třeba na Plán 9 z vnějšího vesmíru, kde můžete alespoň žasnout. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jak jsme již zvyklí u většiny filmových pokračování, i zde došlo k totálnímu selhání všeho a všech, kteří se na snímku podíleli. Ne že by bylo o co se opřít (první Anakonda příliš neoslnila), ale přeci jenom jsme to přežili. Tohle dobrodružství, pokud to tedy lze dobrodružstvím nazvat, nás zavádí do tropického klimatu bornejské džungle, kam si přijela expediční výprava rádoby vědců pro pár květních lístků ojedinělé orchideje - rostliny věčného mládí. Bohužel si zrovna na Borneu, tisíce km od svého rodiště (taky nechápete, co dělají anakondy v Indonésii??) dalo sraz několik obřích hadů... mám nemilý pocit, že jediné, co se aspoň malinko povedlo, byla výletní bárka, kterou nechali scénáristé kompletně rozšlehat ve vodopádu... škoda že přitom nezdechnul i celý tým dobrodruhů, protože větší tragédy neseženete ani o půl pátý ráno v rohu zakouřený diskárny... nevýrazní, bezcharakterní, alibističtí a nevěřím jim ani slovo, natož to, že jsou na výpravě za revolučním objevem... no a když se to jmenuje Anakonda, čekáte asi nějaké hady, že??... no tak to si počkáte, protože první polovina dvouhodinové zbytečnosti vám přiblíží pravděpodobně celou místní faunu i flóru, avšak první had se (v delším záběru) objeví až po padesáti minutách stopáže... a pokud nemáte sešitou pusu režnou nití nebo nejste-li Steve Wonder, budete se řezat smíchy - zdejší anakondy jsou neskutečně slabé, zapíchnete je obyčejným zavírákem, vypadají jako přerostlé gumové či nafukovací žížaly... obvykle jsou zvířecí monstra téměř nezničitelná a platí na ně až vagón trhaviny, tady anakondy skoro chcípou, když slyší ty bezduché dialogy.. .vzhledem k výdělkům nás ale určitě čeká třetí díl, nejspíš s názvem Anakonda vs Mechakonda...20 miliónů dolarů(rozpočet)/71 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Všichni tady sáhodlouze básněj jak je jednička lepší a dvojka je na pitchu...leda houno...možná tu není kaďák J-Lo, ale zato je tu namakanej kapitán co i krokodýla kuchne aby pomohl kravce v nesnázích. Má jen jednu chybku - je na prachy !! A tak se nechá jedním členem výpravy, kterého jsem od pohledu nenáviděla, podplatit aby riskoval a jel jiným korytem než chtěl. V hlavě se už viděl na zbrusu nové lodi a i na steroidy by zbylo...a zase houno...vodopád, bum třeskl špouch - loď jde ke dnu, finance v nedohlednu a parta blbů na krku. K tomu se kolem začínají slejzat nadrbaní hadi a běhá tam pavouk co když vás kousne, tak jste dva dny jako z kamene. A víte jak se jmenuje? Pavouk z kamene. Mazec co? Ale nenechte se vytahat za šulíny či stydké pysky pány a dámové jelikož film je nehorázně zábavný, má tam dva sexy namakaný borce - kaptík a asijskej lodník a jako bonus hooodně velkých hadů, kteří nám prokousávají výpravu plus, jak už to bývá, se jeden člen bandy blbů transformuje na totálního čůLáka (ta absence sprostých slov mě ničí do číči... ) . Já se bavila a rozhodně se těším na další díl s Hajzlíkem Hoffů ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Děsná nuda a děsná kravina. Triky se od prvního dílu prakticky nepohnuly kupředu, což je docela smutný a herci jsou vesměs trapný a nebo dementně namachrovaný, což pak vyústí v sraní na to co se našim "hrdinům" stane. Krom toho to postrádá, ne snad kvalitnější, jako spíš vůbec nějakej příběh. Prostě kravina na entou ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bez známých tváří, efektních mordů a filmařsky o dost slabší (a s menší lodí), protože levnější dvojka. Ale pořád to má slušnou výpravu, snappy dialogy a uteče to jako voda v tropické řece, takže i když je to celkem zbytečný film, o odpad se zdaleka nejedná. Jen v poslední čtvrtině už jeli tvůrci na autopilota. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„To je ale pá-rá-da, my si hrajem na ha-da..“ Nikdy nemrkající kapitán Krvavé Mary Johnny Messner si jak Atrej Falka osedlává krokodýla, aby ho vzápětí nemilosrdně ubodal nožíkem.. V ten moment jsem si uvědomil, že mě čeká nesmírně povznášející herpetologicko-filmový zážitek. Ti lepí vědci a vědkyně měli navštívit nejmenovaný obchodní řetězec pro kutily vlastněný Wan Kenobim - tam je vždycky plno druhů orchidejí a žádné anakondy v říji.. „Had ocáskem vr-tí, nebojte se dě-ti. To je ale pá-rá-da, my si hrajem na ha-da..“ ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Kdyby se k filmu přidalo i pár dobrých scén s anakondy, mohlo to být slušné béčko. Takhle je to většinou nuda. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jednu dobu se mi velmi líbil trailer na tento film a často jsem si ho pouštěla. Doba se však sunula kupředu, já prošla filmovým vývojem a po zhlédnutí Honby za krvavou orchidejí jsem došla k názoru, že zřejmě to nejlepší na tomto "díle" je právě trailer. Film předkládá jedno otřepané klišé za druhým, jeden hroznější dialog, než ten následující. Vítězně tak z tohoto průseru vychází ten nádherný tvor (ač digitální:) jménem Anakonda. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ako inak sa dá ohodnotiť horror, počas ktorého som sa smial? Úbohosť najvyššieho kalibru, ktorý nezáchránia ani morbídne a nechutné zábery a už vôbec nie digitálne, gumovo-vyzerajúce hadíky. 20%. ()

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama