Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny stoprocentně nekorektní huličské komedie jsou dva naprosto rozdílní kámoši: upjatý Harold svůj život zasvětil bankovním investicím a tajnému pokukování po hezké sousedce Marii. Zato ležérní Kumar si navzdory svému talentu pro medicínu nedělá hlavu s ničím včetně toho, že by už konečně měl dospět. Na co nestačí, to okecá. Odjakživa však ty nejdůležitější věci rozhodují spolu. Co se stane, když se tihle dva rozhodnou oslavit konec pracovního týdne společně? Obyčejný hamburger od firmy White Castle se během nekonečné, divoké páteční noci mění v nedosažitelnou vidinu. Zato se oba kámoši na cestě do New Jersey a zase zpátky dostávají do neuvěřitelných problémů. Jejich putování je plné nejpodivnějších setkání a nejbláznivějších událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (31)

  • Společnost White Castle je nejstarší podnik v USA, který začal pravidelně podávat hamburgery. Jeho první pobočka vznikla v roce 1921 a hamburgery se tehdy prodávaly po 5 centech za kus. V době natáčení filmu měl pobočky v 11 státech USA. (Ruuzha)
  • Představitel Harolda John Cho se proslavil mj. účinkováním ve filmu Prci, prci, prcičky (1999) a jeho pokračováních. Poukazoval na to i trailer, ve kterém se o hercích v hlavních rolích říkalo: "Ten Asiat, co hrál v Prcičkách a ten Ind, co se mihnul v Sexy párty." (imro)
  • Dýmka, ze které Goldstein (David Krumholtz) a Rosenberg (Eddie Kaye Thomas) hulí, je vyrobená ze šofaru, což je hudební nástroj vyrobený z beraního rohu, používaný například při oslavách židovského svátku Jom kipur. (imro)
  • Během promítání filmu v USA používali v řetězci White Castle kelímky s Haroldem (John Cho) a Kumarem (Kal Penn). Bylo to poprvé, kdy se film s ratingem R (tedy nepřístupný do 17ti let bez doprovodu rodičů) dostal na obaly jídla. (imro)
  • Kal Penn (Kumar) je vegetarián, a proto mu štáb vyrobil vegetariánské verze White Castle hamburgerů. (imro)
  • V oblasti natáčení se nenacházel žádný skutečný White Castle, takže tam museli jednu budovu přivézt. (imro)
  • 9milionová teenagerská komedie utržila v severoamerických kinech uprostřed léta za první víkend (30. 7.-1. 8. 2004) 5,4 milionu amerických dolarů, celkově pak 18,3 mil. Celosvětové tržby byly 23,9 mil. (imro)
  • Ak na originálnom DVD prejdete menu, uvidíte Harolda (John Cho) a Kumara (Kal Penn) šoférovať Haroldovo auto. Ak ho necháte sedieť dostatočne dlho, začnú sa sťažovať. Nahratých majú viacero vtipných hlášok. (WalterIK7)
  • Reštaurácia Hot Dog Heaven v skutočnosti existuje a nachádza sa v meste Amherst. Obedovali v nej producenti a zamilovali si ju natoľko až požiadali jej majiteľa, aby mohli jej logo použiť vo filme. (WalterIK7)
  • Keď Kumar pozerá na televíziu, má na sebe košeľu odkazujúcu na amerického prezidenta George Busha. Jeho predstaviteľ Kal Penn odišiel neskôr pracovať do Bieleho domu, pre Baracka Obamu. (WalterIK7)

Související novinky

Prcičky jsou zpátky. Na plné... plyn.

Prcičky jsou zpátky. Na plné... plyn.

21.04.2011

To nejdůležitější zatím nevíme: Vrátí se Stiflerova máma? Je to napínavé čekání, protože bez osvědčené MCBP to už nebude ono. I přesto ale čtvrtý díl Prciček vypadá téměř jako teen-comedy-verze… (více)

Huliči, DiCaprio a Nottingham

Huliči, DiCaprio a Nottingham

29.07.2008

V dnešní vydatnější novinkové náloži potřetí zahulíme a uvidíme, co připravuje Leonardo DiCaprio a jak to vlastně vypadá se Scottovým Nottinghamem. Jednička stála 9 milionů a vydělala 23, dvojka si… (více)

Reklama

Reklama