Reklama

Reklama

Vztekle tvá

  • Česko Druhá strana mince (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Terry Wolfmeyerovou (Joan Allen - Tváří v tvář, Bournův mýtus) opustil manžel. Ponechal ji na pokraji zoufalství a napospas čtyřem dospívajícím dcerám. Osamělá žena naváže neobvyklý vztah se svým navenek nevlídným sousedem Dennym Davisem (Kevin Costner - Vzkaz v láhvi, Krajina střelců). Vypadá to, že jediné co ty dva spojuje, je láska k alkoholu. Úsměvný příběh o tom, že štěstí najdeš tam, kde ho nečekáš. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Matka jednoho dne svým dcerám mezi pátou a šestou lahví vodky oznámí, že jejich otec je svině neboť s "tou blonďatou děvkou utek do Švédska". Holky se adaptují na novou situaci jako dospělé bytosti, mají své životy, sny a touhy. Narozdíl od matky (říkám jí soukromně stará fuchtle), která je chce s flaškou v ruce a uzlem na jazyku vychovávat. Potud drama. A pak je tu soused - a to má být asi ta komedie - taky násoska, jinak spíkr a pohodář, který o fuchtli stojí a taky jí považuje za atraktivní (?). Vlastně jsou všichni - dcery, jejich partneři i soused - docela fajn, jen fuchtli jsem nemohla překousnout, ani když začla abstinovat a chovat se "rozumně". Mohlo by to být něco stejně "bittersweet" jako milá Payneova Bokovka, ale zdaleka není. A když pak ještě zjistíte, kde vlastně celou dobu otec byl, řeknete si : Kocourkov. Já si to teda řekla. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $18,761,993Tržby Celosvetovo $28,237,190║ No, heh, fúha. Dlhé roky som tento film obchádzal, reku nejaká rodinná zlátanina a nakoniec úplne delikátne vyšpičkované, či už po dramatickej ale aj nejakej tej odľahčenej stránke. Obsadenie filmu exkluzívne. Odporúčam. /90%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Babinec pěti žen v různých stádiích dospělosti v čele s matkou, která (pro jistotu) už snídá něco ostřejšího s ledem aby utlumila ten vztek a taky zapomněla na Švédsko kam prý utekl její manžel se svojí sekretářkou. Ale hlavně ten vztek, na dcery, na jejich partnery, na jejich výběr, ale i na jejich vztek. Na to napětí ve vzájemných vztazích, kde mnohdy stačí jediné slovo a z předstírané ohleduplnosti je další konflikt a přitom se všichni potřebují, ale nějak si to nedokáží sdělit. Komedie/Drama ..Hm. ..No, nevím. prostě film ze života s jeho komickými i dramatickými událostmi..„Lidé nevědí jak milovat. Koušou častěji než líbají a fackují častěji než hladí. Možná to je proto, že si uvědomují, jak snadné je pro lásku být zlý“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vzkaz v láhvi 2. Binder nahání po poli moc dramatických, komediálních i romantických zajíců, měl být skromnější a důslednější. Vzhledem k tomu, jak chce každý mentálně silnou „maminku roku“ profackovat, zaslouží si Joan Allen pochvalu za její ztvárnění a já se nedivím tělnatému ex-baseballistovy Kévovi, že přešel na druhou metu až ve stavu permanentního napuštění plechovkami ležáku. Spoileroidní dodatek: Škoda, že ta studna už nebyla používaná. Díky kostkám ledu v drincích paní Wolfmeyerové by byl manžel pořád s ní.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť nepodarená dráma, ktorá sa navyše hrá na komédiu. pritom jedna z týchto línií sa tu mohla kľudne vynechať. Áno, je tu niekoľko vtipných momentov, ktoré ale vzájomne narúšajú líniu. Costner však celkom prekvapí. A aj príbeh je celkom originálny. 65%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavný no hrozne nevyvážený mix komédie, romantiky a drámy. Kevin Costner v úlohe šitej jemu na telo dá zaspommínať na roky jeho najvačšej slávy a Joan Allen je ako šíbnutá rozhnevaná mamička v stredných rokoch tiež presvedčivá. Popravde, nemal som ani chuť písať komentár, no pokiaľ máte radi čierny humor, z jednej scény vám padne sánka. To mi vere :). (6/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner býval obrovskou hvězdou, ale posledních pár let na ony zářivé časy může jen teskně vzpomínat. Čas od času ale upozorní, že ještě nehodlá herectví pověsit na hřebík a má stále co říct. Daleko větší prostor v tomto rodinném komediálním dramatu ale dostává Joan Allen. Právě té byl tento věru inteligentní příběh napsán na tělo. Lepší příležitost si tahle mírně opomíjená herečka nemohla přát. V roli utrápené matky čtyř dospívajících dcer (zářivé hvězdy nové generace – Evan Rachel Wood, Erika Christensen, Alicia Witt, Keri Russell) dominuje na plátně, stejně jako se snaží opětovně si uspořádat život. Po náhlém „odchodu“ manžela se na ní všechno sype, pomocnou ruku jí nabídne bývalá baseballová hvězda, nyní alkoholik Costner. Humor, smutek i neustále prchající štěstí si tak díky ústřední šestici relativně příjemně vychutnáte!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film, který občas neví, jestli jít komediální cestou, nebo dramatickou. Proto se to vždy někde skloubí, takže je možné, že se budete smát a v té samé minutě vás zamrazí. Tohle je u mě první plus, že ten "přechod" není vůbec laciný. Druhé a sakra velké plus je za obsazení, protože tohle je film, který Joan Allen (ta herečka se mi líbí čím dál tím víc!!!) nestydatě ukradla Kevinu Costnerovi. I když Costner taky hraje skvěle, na Joan prostě nemá. K tomu si připočtěte čtyři dcery, z nichž ani jedna nehraje pod hranicí průměrnosti a vyjde vám film, který má spád, myšlenku a hlavně skvělou pointu! Pěkné čtyři hvězdičky. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Z této "komedie" jsem byl příjemně překvapen, protože jsem od filmu vůbec nic nečekal. Film mi ovšem nabídl jak slušnou porci zábavy, tak slušně natočené dramatické scény s (jak jinak) výbornou Joan Allen a po dlouhé době dosti dobrým Kevinem Costnerem. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Málokdy si pustím takhle film "ze života". Tady se dozvídáme že od jedné paní odešel její manžel. Potom si začne něco s Kevinem Costnerem. Do toho stále řeší své 4 dcery a celé to zastřeší neustálým přísunem lihovin. Takže vlastně klasika. Závěrečné vyústění mě docela překvapilo. Určitě film jen na jedno podívání. 55% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film tak o ničem, že kdyby to nic bylo ještě o kousek větší, rozervalo by mojí televizi a všechny ty nezajímavé plky by vytekly do mojí postele. No a já chudák bych pak s nimi musel spát, že? Jó, kdyby z té barevné krabičky vypadl i vypečený sesterský čtyřlístek, mohla by tahle slátanina být alespoň v něčem přínosná, jinak totiž není dobrá ani jako příloha k večeři. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Terry Wolfmeyerová je dobře situovaná žena v domácnosti a matka tří dospívajících dcer. Její spokojený život se zhroutí ve chvíli, kdy ji opustil manžel a podle všeho utekl se svou sekretářkou. Zlomená Terry se postupně mění v zahořklou a vzteklou ženskou. A pak do jejího života vstoupí osamělý soused, navenek nevlídný alkoholik a bývalý profesionální hráč baseballu. Výsledkem je pro mě divný film, který je divně vybudovaný bez pořádné zápletky, která by ho stmelila. V závěru přijde s nečekaným rozuzlením, ale to co je před tím, mě nedokázalo zaujmout. Klady: herecké obsazení je na takový film až moc dobré + některé scény působí neotřele + zajímavý závěr. Zápory: film se točí na jednom místě a připomíná svojí minimalistickou koncepcí divadelní hru - žádný náboj ve vypjatých scénách - řídká dějová linie - divně vystavěný scénář - rozvleklé tempo - řada předlouhých scén, ve kterých se nic neuděje - přepálená stopáž. Mé hodnocení: 40% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Téměř evropský film, silný příběh, absence klišé, jen matka je možná málo protivná a Denny až příliš pohodový. Pro Joan Allenovou je škoda, že se za celý film doopravdy usměje pouze jednou, protože to je moment, kdy se stává velice hezkou, neboť má překrásný úsměv. Ženskému publiku to však vynahrazuje skoro permanentně se usmívající Kevin Costner. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Není to romantická komedie, spíš vztahové drama obsahující občas humorný moment. Ovšem výborné vztahové drama. Joan Allen je v roli ženy, jíž se po zmizení manžela hroutí svět, ve kterém však stále žijí její dcery, o něž je třeba se postarat, naprosto úžasná, a to nejen v okamžicích, kdy chybuje nebo plná vzteku kouše, místo aby hladila. Stejné dobrý, i když ne tak výrazný, je Kevin Costner jako osamělý soused, hledající místo, kam by patřil, třeba i rodinu plnou konfliktů a napětí, které může explodovat v další konflikt jediným dobře myšleným slovem. Řada výborných scén „ze života“, které těm, co už mají leccos odžito, připomenou jejich vlastní prožitky, zdařile prokládané nenápadně dojemnými momenty i úsměvným odlehčením. Až na nepříliš vhodně zasazenou scénu (exploze), film, který nemá chybu a překvapil víc než příjemně. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Binder tento film napsal pro Joan Allen. Jde o ženské drama s dostatkem hořce komických situací, které film dělají stravitelným. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne herecké obsadenie. V roku 2005 ešte nenápadné, kariérne vychádzajúce herečky, mnohé sa silne presadili najmä v seriálovej podobe. Na to ale že hrali dospievajúce dcéry nemuseli mať už po dvadsiatke. Joan Allen má hrať sexi alkoholičku alebo niečo také, no vyzerá len na alkoholičku, tam by som ju asi vymenil. Costner ako vždy nehrá nič, ale ani nemusel, jemu sa väčšinou stačí usmievať. Vcelku milý film, ktorý nemá výrazné muchy a udržiava pozornosť, nenudí. Ponúkne aj malý prekvapujúci záver. ()

seale 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně obyčejný příběh - neobyčejný film. Cením pro jeho vyšperkovanost. Vtip, drama, poctivá režie a skvělé herecké výkony. Takhle nějak má vypadat filmová oddychovka. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Takhle nasranou ženskou jsem ještě neviděl.." ;) Síla a bizarní krása tohoto dialogu spočívá v situaci, kdy ho Kevin Costner pošle směrem k Joan Allen, totiž pár vteřin po jejich prvním sexu, načež se postupně oba dva začnou šíleně smát, čímž jsem se pokoušel demonstrovat, jak naprosto zbytečné by bylo, si o The Upside of Unger předem vytvářet nějaké představy, tohle je totiž skutečně třeba vidět.. Ostatně celý snímek s těmi fantastickými dialogy stojí a padá, byť je samozřejmě podpořen skvostným herectvím ústřední dvojice, mezi nimiž ta chemie funguje jako se to poštěstí jen málokdy.. Velmi, ale skutečně velmi, osobitý film nesmírně nadaného amerického režiséra a scénáristy Mika Bindera, který mě prostě a jednoduše vždy dokáže oslovit i ohromit najednou, a tak už poměrně dlouho přemýšlím, že ho budu muset propašovat do své top desítky.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi prijemny romanticky film s Costnerom. Hra tu pre zmenu pohodoveho chlapika, ktory sa da dokopy so zenou, ktora je nestastna kvôli tomu, ze ju prave opustil manzel. Ich vztah mi dost pripominal vztah Jacka Nicholsona a Shirley MacLaine z filmu Terms of Endearment. Akurat tu ma tato romanticka linia väcsi priestor, co som privital. Dalsou podobnostou je vztah hlavnej hrdinky s jej dcerami, ktorych tu je viac. Inspiracia filmom Terms of Endearment je zjvna, ale v tom nevidim problem. Dôlezite je, ze film skvele funguje. Večne pripity Costner je neskutocne kuzelny. Nestastna Joan Allen napriek tomu, ze je stale nasrata dokaze vyvolat sympatie. Pribehy dcer su tiez zaujimave. A dost ma bavila aj postava suknickara v podani Mike Bindera. Postava, ktora by bola väcsinou vykreslena ako slizky parchant tu je prakticky kladna a vlastne skôr poľutovaniahodna. Takze vysledkom je romanticka drama, ktora sa da vidiet aj viackrat. 7/10. ()

Reklama

Reklama