Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elegantní, vkusně oblečený a zdvořilý hrdina beze jména (DANIEL CRAIG) je dokonalý profesionál. Při svých obchodech s kokainem a extází vydělal nejvíce na tom, že se snažil chovat nenápadně a mít po celou dobu čisté ruce. Nyní se rozhodl s obchody skoncovat, opustit svět zločinu, drog a násilí a zařídit si s pomocí peněz, které se mu podařilo nashromáždit, klidný a spokojený život. Ještě předtím jej však čekají dvě drobné služby pro jeho bosse Jimmyho Pricea (KENNETH CRANHAM): musí najít ztracenou, drogově závislou dceru mocného zločince Eddieho Templea (MICHAEL GAMBON) a dojednat prodej obří zásilky extáze s nekontrolovatelným nýmandem (JAMIE FOREMAN), který si hraje na mnohem většího gangstera, než jakým ve skutečnosti je. Nic se ale nedaří podle plánu a to, co původně vypadalo jako rutinní transakce, je ve skutečnosti dokonalý chaos. Na povrch vyplouvají skrytá spojenectví a situace se postupně mění v boj o moc, který sahá z londýnských drogových doupat až do nejvyšších kruhů britské společnosti. Náš hrdina si brzy uvědomí, že je součástí mnohem většího soukolí, než si kdy představoval - a že vyskočit z rozjetého vlaku není zdaleka tak jednoduché, jako do něj nastoupit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (504)

Lima 

všechny recenze uživatele

Podpantoflák Guy Ritchie zrovna není ve své kůži (jeho aktuální Revolver má v britských periodikách snad ještě horší recenze, než jeho předchozí megapropadák s Madonnou v hlavní roli) a tak přijde vhod jiná "ritchiovka" od mladého talentovaného tvůrce. Na debut s přehledem zrežírovaná, s velkou dávkou nadhledu pojatá gangsterka o drogovém dealerovi a jeho peripetiích ohledně nutného získání veliké zásilky extáze, to vše za asistence navzájem soupeřících drogových gangů. Od čtvrté* tenhle film dělí skutečnost, že tu není ani jedna scéna, která by se mi nesmazatelně vryla do paměti a že žánrově podobný Snatch se mi líbil přeci jenom o něco více, i díky poutavějšímu příběhu. Layer Cake se zkrátka rychle okouká. Ale Daniel Craig je o.k., má charisma, hrát taky umí, což ale neznamená, že v roli Bonda bych si přeci jenom dokázal představit typově jiného herce. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Brilantní styl s městským odérem, podmanivým tempem a opětovný důkaz, že ve Velké Británii zvládají tenhle subžánr (?) nejlépe. Figurky fungují, stejně jako komplikované proplétání osudů několika hrdinů a i ten černý humor, kterého je vpravdě poskrovnu, cloumá s bránicí nad očekávání dobře. Vzhledem k obsazení režisérského postu se nedá vyhnout parafrázování jednoho kultu „Vždy jsou dva – mistr a žák“. Otázkou je, jak to bude vypadat za pár let, protože tohle je opravdu silný nášlap...9/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Není divu, že i Ritchieho producent měl potřebu si natočit svou cool gangsterku plnou humoru černého jako noc v neelektrifikované horské chatě, střihů rychlých jako mamba na amfetaminu, týpků drsnějších než šmirglpapír. Není divu, že to zábavnosti Ritchieho prvních dvou filmu zdaleka nedosahuje. Až úplně poslední překvapení mě přimělo jít ze dvou na slabší tři hvězdičky a začít na film nahlížet z jiného úhlu. Tak třeba napodruhé... 55% Zajímavé komentáře: Tsunami_X , Dudek, castor, KeyserSoze ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězdu (která šoupe film spíše do nadprůměru) přihazuju za to, že se jedná o debut režiséra, který mě svými dalšími filmy nadchnul. Jinak mě Layer Cake zklamal a oznámkoval bych jej maximálně pěti body z deseti. Co s filmem, který se nebere vážně, ale vtipný není? ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Matthew Vaughn je jeden z mých nejoblíbenějších režisérů a mimo druhého Kingsmana jsem nikdy neměl pocit, že by se držel zkrátka a nedával do svých filmů maximum svého umu. Jeho Hollywoodský debut však má pár slabších míst a jde citelně znát, že jeho dravost nebyla tak rozjetá jako u novějších kousků. Pořád jde o štýlo, jenž má neodolatelný charakter drsné kriminálky alá styl kolegy Ritchieho a pořád to má hrst parádních dialogů, černých fórků a nápaditých přechodů. Craig tu šlape daleko víc než v Bondovkách a uteče to jedna dvě. Ale pořád je to prvotina. A vím, že to umí ještě o level líp. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £4miliónyTržby USA $2,339,957Tržby Celosvetovo $11,850,214║ Herecké obsadenie fakt skvelé len škoda toho miestami príliš prekombinovaného príbehu a toho neúnosného množstva postáv, od polovičky filmu som bol tak stratený v deji že som nemal šancu späť naskočiť. /65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jen tak tak na hraně mezi 3 a 4 hvězdičkami. Daniel Craig mě přesvědčuje o svých kvalitách a přestávám se obávat jeho kvalit a už se jen těším na jeho první bondovské představení. Velmi stylizovaný film, který si nebere servítky a i nakonci vás dokáže přesvědčit o své přímočarosti. Nudit se nebudete směle do toho. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: J.J. Connolly .. Dospělý pohled na drogovou problematiku, hutně černý, bez nadbytečného odlehčování. Už výtečný úvodní monolog nakopne tuhle jízdu velmi vysoko. Drugs changed everything. C’est la vie. Následuje nutné zamotání příběhu, postavy dostanou hlubší nástin charakteru a vše svižně a nápaditě běží dopředu. Matthew Vaughn, nováček na režisérské stoličce, zvládl svůj debut na excelentní jedničku. Pokud ještě něco tématického přihodí a vyroste z něho nová legenda tohoto chutného (sub)žánru, nebudu se vůbec zlobit. Chladný městský styl, úžasná obrazová nápaditost mnoha scén a brilantní soundtrack tvoří výborný zážitek. Scénář sice v několika místech lehce zaskřípe, ale nejedná se o nic fatálního a to, že celý příběh probíhá a končí velmi neotřele, vynahrazuje drobné zaváhání. 90%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Sympatický „NoName“ s dokonalým vystupováním, kterému klidně svěříte veškeré svoje úspory (i když na rovinu, co by s tou almužnou dělal). Spousta „dobré nálady“ ukrytá v tabletkách extáze, balík peněz ve hře, jedna ztracená dcera a šéf žádá o poslední službičku. „Čas od času jsme požádáni o něco co není naší povinností, říká se tomu obětování“. Takže figurky jsou na svých místech a šachová partie může začít. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Producent všech těch britských fláků Matthew Vaughn si vyzkoušel režii a vyšla z toho ucházející gagsterka, které do např. Ritchieho kvalit ještě něco schází, ale Daniel Craig v hlavní roli je drsnej a Sienna Miller je fakt kost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,když jsem se narodil, byl svět mnohem jednodušší. existovali jen policajti a zloději. pak se na scéně objevil hašiš a LSD. drogy změnily všechno..." D.Graig není gangster. je obchodník. a i když dodržuje všechny pravidla, jednoho dne zjistí, že má problém. chce odejít na špici, na všechno zapomenout. podaří se mu to? situaci komplikuje srbský gang a miliony ukradených tablet extáze... dobře natočený a hlavně napsaný příběh, který nás zavádí mezi překupníky a lidi napakovaný drogama. pohled na podsvětí z pozice člověka, který sice není nejmocnější, ale také vůbec obyčejný. podívejte se, jak se všichni snaží okrádat druhou stranu a zamést za sebou stopy. zjistěte, jestli je jednoduché stát se králem! rozšiřte si zornice! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pohodový film. Craig je mi sice velmi nesympatický, ale zde jsem ho jakžtakž snášel, drogová tématika mě taktéž míjí, ale přesto jsem se slušně bavil. Pro příznivce tohodle tématu zřejmě povinnost. Dá se doporučit. 65% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dlouho to vypadá, že se Vaughn jen pokouší stylově vyzobat nejlepší finty ze zlatých podvodů kamaráda Ritchieho, takže mě více než překombinovaný děj bavilo sledovat mladé nebo neznámé tváře pozdějších či současných hvězd. Jenže na množství charakterů i turbulentní změny nálad si divák zvykne a najednou mi ono kvapíkové tempo přišlo téměř bezchybné. Na debut až neuvěřitelně přesně vysoustružená a svěží gangsterka, byť jako předvoj režisérových dalších filmů jen ochutnávka jeho schopností a možností. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to síce zaslúžených 80%, ale menej by bolo EŠTE nezaslúženejších. Režisér Matthew Vaughn nie je druhý Guy Ritchie. Jeho štýl je iný, pokojnejší a to je mi bližšie/sympatickejšie. Vaughnov pohľad do sveta britských gangsteríkov (žiadne veľké zvery, ale ani nie až také nuly, ako v INTERMISSION) mi celkom sadol, hoci srdcovka to nikdy nebude. Navyše, mám rád kontroverzných (anti)hrdinov, sympatických hercov a dobre napísaný monológ a to všetko PO KRK V EXTÁZE má. Akiste jej v tom ohromne pomohol budúci Bond, šľachovitý Daniel Craig. Láme ženské, leje chľast a aj keď má k zbraniam averziu, pre vystrelený projektil nejde ďaleko. Zdatní partneri (agresívny Afroameričan Morty, uhladený bitkár Gene), vriaca voda, žehlička... podarená snímka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me prijemne prekvapilo. Pribehove se sice nejedna o nic novyho, neco podobnyho jsem uz videl vickrat, ale aspon maj tvurci snahu film neustale zamotavat, az nakonec vse do sebe hezky zapadne. Styl natoceni mi pripominal Ritchieho, takovyto cool, namachrovany kecy a hlasky, akorat, ze tady je to zbaveno humoru a precejen to tak vychytany, jako Ritchieho nejlepsi kousky, neni. Herci se taky snazi, Craig spatnej neni a do role dobre sednul, ale me se asi nejvic libil Michael Gambon, ten byl spravne vostrej. Filmu sice nemam moc co vytknout, ale na tech 5* mi to neprijde. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Od začátku jasně čitelný Vaughn a i když to je imho jeho nejslabší dílo, vedlo k tak skvělým věcem jako D. Craig Bondem nebo Vaughn režisérem X-Menů, to z toho dost dobře dělá jeden z nejvýznamnějších filmů vůbec a spolu se závěrečnou pointou, že se můžeš všemu zlému vyhýbat jak chceš, ale ženská tě nakonec stejně dostane pod zem to je zkrátka bezchybná kombinace. Ale jo, 9/10... soundtrack a Sienna Miller to jistí. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Chytrý scénář, stylová, ale decentní režie a parádní zpracování. Daniel Craig je skvělý, sympatický, vypadá chladnokrevně, ale je vidět že ma pod svým švihackým sakem i nějaké emoce. Kdybych LAYER CAKE viděl ještě před CASINO ROYALE, neměl bych nejmenších pochyb, že Bond Craigovy padne jako ulitý. Netřeba zmiňovat jeho filmové parťáky, kde potěší hlavně Colm Meaney. Jsem moc zvědavý s čím Matthew Vaughn příjde příště a těším se. Český název snímku PO KRK V EXTÁZI je trošku zavádějící, rozhodně nečekejte partičků teenagerů v rauši, tohle je inteligentní gangsterská krimi. Dávám 4 a 1/2 ! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neřídím světovou odborovou centrálu drogových dealerů a vlastně je ani všechny osobně neznám, ale přesto mám jistou pochybnost o tom, že se mezi nimi vyskytuje solidní a inteligentní podnikatel, který se tváří jakoby pro něj nebylo myslitelné neplatit spotřební daň z provedených transakcí. Navíc si myslím, že světu by bylo o něco lépe bez sympatických i nesympatických prodejců narkotik, což mi neumožnilo užít si tento snímek bez předsudků, ale přesto jsem si dokázal bystře všimnout, že se jedná o jednu z těch lepších gangsterek. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Drogová kriminálka notně inspirovaná Guyem Ritchiem, jen (téměř) bez humoru. Rozjezd je výborný, zdá se že Britské podsvětí máme jako na dlani, vypravěč je cool a má tvář Jamese Bonda... Avšak opak je pravdou, neboť právě scénář a částečně i způsob jeho přednesení se po chvíli začne jevit jako největší slabinou filmu. Děj je velký spletenec postav a podrazů, jenže bez rozvoje charakterů, s mizivým napětím a až na samotný závěr bez emocí... Působí to jaksi nezajímavě, bez pořádného zápalu, mám pocit, že anonymní je nejen postava hlavní, ale i všechny ostatní. Přesto ač líčím negativa o sto šest, snažím se tím jen říct, proč film neexceluje, i když potenciál v námětu a režii na to má. Co se týče kamery a ladnosti střihu, je Po krk v extázi natočen zručněji než příbuzný Sbal prachy a vypadni! 6/10 ()

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Statham po krk v extázi?

Statham po krk v extázi?

13.11.2013

Režijní debut dnes uznávaného Matthewa Vaughna Po krk v extázi byl svižně natočenou gangsterkou, která pomohla Danielu Craigovi získat roli Jamese Bonda. Jeho bezejmenný hrdina se vrátí na plátna kin… (více)

De Niro znovu zasahuje!

De Niro znovu zasahuje!

08.03.2006

Po několika ne zrovna ukázkových filmech zkušeného matadora Roberta De Nira se dočkáme ambicióznějšího projektu, kterým by se živá legenda mohla vrátit do kdysi tak úspěšně zajetých kolejí.… (více)

Craig, Daniel Craig!

Craig, Daniel Craig!

15.10.2005

Několikaměsíční vleklé spory na téma, kdo bude dalším Jamesem Bondem, jsou u konce. Stane se jím Daniel Craig, momentálně známý díky tomu, že je Po krk v extázi v úspěšné gangsterce Matthewa Vaughuna… (více)

Reklama

Reklama