Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elegantní, vkusně oblečený a zdvořilý hrdina beze jména (DANIEL CRAIG) je dokonalý profesionál. Při svých obchodech s kokainem a extází vydělal nejvíce na tom, že se snažil chovat nenápadně a mít po celou dobu čisté ruce. Nyní se rozhodl s obchody skoncovat, opustit svět zločinu, drog a násilí a zařídit si s pomocí peněz, které se mu podařilo nashromáždit, klidný a spokojený život. Ještě předtím jej však čekají dvě drobné služby pro jeho bosse Jimmyho Pricea (KENNETH CRANHAM): musí najít ztracenou, drogově závislou dceru mocného zločince Eddieho Templea (MICHAEL GAMBON) a dojednat prodej obří zásilky extáze s nekontrolovatelným nýmandem (JAMIE FOREMAN), který si hraje na mnohem většího gangstera, než jakým ve skutečnosti je. Nic se ale nedaří podle plánu a to, co původně vypadalo jako rutinní transakce, je ve skutečnosti dokonalý chaos. Na povrch vyplouvají skrytá spojenectví a situace se postupně mění v boj o moc, který sahá z londýnských drogových doupat až do nejvyšších kruhů britské společnosti. Náš hrdina si brzy uvědomí, že je součástí mnohem většího soukolí, než si kdy představoval - a že vyskočit z rozjetého vlaku není zdaleka tak jednoduché, jako do něj nastoupit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (504)

Rover 

všechny recenze uživatele

Daniel Craig mě opět přesvědčil, že je podprůměrným hercem, jinak mě však Layer Cake velmi mile překvapil. Povedená gangsterka o těch, kteří tahají za nitky osudu a o loutkách, které žijí v iluzi svobodného rozhodování. Svižný a zábavný film. HUDBA: Ilan Eshkeri, Lisa Gerrard - soundtrack jsem poslouchal docela intenzivně už před filmem, takže jsem byl hodně zvědav, zda byl potenciál využit. A věřte, že byl. Eshkeri byl tou dobou ještě holobrádek, ale s určenou látkou si poradil skvěle. O Gerrard není potřeba dlouze psát, snad jen že Layer Cake Aria je odzbrojující, ale zapomínat by se nemělo ani na instrumentální skladby, která pro film skládala... Ve filmu však uslyšíme množství osvědčených hitů a všechny skvěle použity. Hudební složka tak nemálo připomíná filmy M. Manna... už jen kvůli soundtracku se na film vyplatí podívat! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,když jsem se narodil, byl svět mnohem jednodušší. existovali jen policajti a zloději. pak se na scéně objevil hašiš a LSD. drogy změnily všechno..." D.Graig není gangster. je obchodník. a i když dodržuje všechny pravidla, jednoho dne zjistí, že má problém. chce odejít na špici, na všechno zapomenout. podaří se mu to? situaci komplikuje srbský gang a miliony ukradených tablet extáze... dobře natočený a hlavně napsaný příběh, který nás zavádí mezi překupníky a lidi napakovaný drogama. pohled na podsvětí z pozice člověka, který sice není nejmocnější, ale také vůbec obyčejný. podívejte se, jak se všichni snaží okrádat druhou stranu a zamést za sebou stopy. zjistěte, jestli je jednoduché stát se králem! rozšiřte si zornice! ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

“Ženský jsou pro buzeranty.” Slušná gangsterka. Rozhodne aspoň o dve triedy vyššie, ako väčšina amerických pokusov natočiť v tomto žánri niečo originálne (s ktorými sa v poslednej dobe jak keby roztrhlo vrece), a takisto o dosť lepšie, ako ostatné Ritchieho filmy. Furt tomu ale chýba niečo málo, aby sa z toho stal kult. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Nebýt poslední minuty, kde jsem nějak nepobral proč co jak a přišlo mi to jako zbytečně samoúčelnej wtf moment, by to mělo o hvězdičku víc. Rozhodně je to nenudící, zájem držící thriller se spoustou předností proti spoustě svých kolegů; určitě to není žádnej megafilm, ale naprosto stojí za ten čas, který je třeba strávit koukáním na něj. Naneštěstí je to pořád jen strávenej čas, protože nic převratnýho tady není; čili prostě a jednoduše, nadprůměrný thriller pro zaplácnutí volného času. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Primeraná dávka napätia a elegancie, premyslenej akcie aj podrazov. Myslím, že sa tento film naozaj podaril, ponúka divákovi pohľad do prostredia drogových dílerov, bossov a predovšetkým muža, ktorý stojí uprostred - Daniel Craig. Ten je v tejto sníme naozaj skvelý, ale ja ho mám rád vlastne skoro vo všetkých filmoch (Cesta do zatratenia, Zlatý kompas..). Dej zvyšuje tempo každou minútou, mnoho situácií je vysvetlených až ku koncu, čo nedáva inú možnosť, než so zájmom sledovať, čo sa bude diať. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Dragan (Dragan Micanovic) a jím poslaný vrah Slavo (Marcel Iures) jsou údajně Srbové. Ve filmu však mluví rumunsky. (Caaslav)
  • K filmu jeho tvorcovia na čele s režisérom Matthew Vaughnom natočili aj dva alternatívne konce, respektíve riešenia záverečnej scény, ktoré sa dajú nájsť buď na originálnom dvd nosiči, alebo taktiež aj na internete. (Santino7)
  • Film je natočen na motivy knihy „Layer Cake“ od J.J. Connollyho. Kniha má 344 stran, oproti tomu první verze scénáře měla stran 408. (Frankooo)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Statham po krk v extázi?

Statham po krk v extázi?

13.11.2013

Režijní debut dnes uznávaného Matthewa Vaughna Po krk v extázi byl svižně natočenou gangsterkou, která pomohla Danielu Craigovi získat roli Jamese Bonda. Jeho bezejmenný hrdina se vrátí na plátna kin… (více)

De Niro znovu zasahuje!

De Niro znovu zasahuje!

08.03.2006

Po několika ne zrovna ukázkových filmech zkušeného matadora Roberta De Nira se dočkáme ambicióznějšího projektu, kterým by se živá legenda mohla vrátit do kdysi tak úspěšně zajetých kolejí.… (více)

Craig, Daniel Craig!

Craig, Daniel Craig!

15.10.2005

Několikaměsíční vleklé spory na téma, kdo bude dalším Jamesem Bondem, jsou u konce. Stane se jím Daniel Craig, momentálně známý díky tomu, že je Po krk v extázi v úspěšné gangsterce Matthewa Vaughuna… (více)

Reklama

Reklama